www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Ventilator

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
andrejj
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06
Aktiv.: 17.95
Kraj: 8232 Šentrupert

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 15, 2014 10:20 am    Naslov sporočila:  Ventilator Odgovori s citatom

Ne vem kaj je boljše.V ohišju je 4 driverje in bi hladil z ventilator.ali na piha na driver ali piha ven iz driver?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jerjur
Član
Član

Pridružen-a: Čet 06 Maj 2010 22:09
Aktiv.: 2.49
Kraj: Žiri

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 15, 2014 10:42 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bolje da piha ven.
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.79
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 15, 2014 10:47 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hm... Tole tudi mene zanima... Ventilatorji na cpujih v pcju ponavadi pihajo NA hladilo.
Mogoče kakšna uradna ali vsaj logična razlaga, zakaj tako ali drugače?
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Saran
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2009 16:26
Aktiv.: 3.67
Kraj: Zasavje

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 15, 2014 12:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na driver. Ventilator naj vleče sveži in hladen zrak iz okolice (zunaj ohišja) na vroče telo.
jerjur
Član
Član

Pridružen-a: Čet 06 Maj 2010 22:09
Aktiv.: 2.49
Kraj: Žiri

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 15, 2014 12:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na CPU oz direktno na hladilniku je drugače kot v ohišju. Čeprav imam občutek da vedno dosežem boljši zezultat če ustvarim podtlak v napravi.
Ventilator pa zmeraj postaviš v področje naravnega vleka. torej če piha v napravo spodaj, če piha iz naprave zgoraj.
če je zrak okoli naprave umazan potem moraš uporabiti filtre. V tem primeru pihaš zrak v napravo in ustvarjaš nadtlak. S tem preprečuješ udor umazanega zraka.

Spajky
Član
Član

Pridružen-a: Ned 27 Jun 2010 0:05
Aktiv.: 6.01
Kraj: Obala

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 15, 2014 11:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Je dostikrat problem boljšega hlajenja zaradi vortex kurcšlusa zraka (vsrkovanje že ogretega zraka nazaj na CPU vent). Jaz sem to rešil z Fan-Duct-om pri mojem kompu doli ..

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 493 dni