|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
vilko Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26 Prispevkov: 3357 Aktiv.: 14.17 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Pon Maj 01, 2006 8:02 am Naslov sporočila: Pa? |
|
|
Citiram: |
Koordinate namesto naslovov pa imam, odkar bolj intezivno uporabljam GPS v avtu, skoraj raje kot pa kakšne čudne naslove |
Ja, GPS je fajn zadeva, toda a si opazil, da skoraj na vseh zemjevidih, niti v Atlasu Slovenije, ki so v široki prodaji, koordiatna mreža ni ali niti vrisana ali ni na robu zemljevida merila..
No, sicer pa je to druga tema, ki bi jo veljalo odpreti kje pri izdajateljih zemljevidov! _________________ Nihče ni za vojno in vsi so za mir,
vsi so za bratstvo, nihče za prepir.
Od same ljubezni vsak čas na granatah
bo vtisnjeno geslo: "Darilo za brata"
Janez Menart |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.62 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Pon Maj 01, 2006 8:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
V najnovejšem atlasu Slovenije so stopinje vpisane, saj so se menda potrudili in zadevo naredili točno, da se ujema z GPS koordinatami. Preverjal nisem, ker nimam GPS. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26 Prispevkov: 3357 Aktiv.: 14.17 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Pon Maj 01, 2006 9:16 pm Naslov sporočila: Kupil sem v preteklosrti |
|
|
V preteklosti sem kupil dva Atlasa Slovenije, in res je že nekaj let, kar nisem kupil novega, si ga bom pa ogledal v trgovini, ob prvi priliki.
Koordiante so samo ene, zemljepisne, take, kot smo se učili v šoli, in GPS daje prav take koordiante, stopinje, minute, sekunde in dele sekund, lahko pa spremeniš po želji, da dobiš recimo samo stopinje in dele (tisočinke) stopinje..
Vedno jih lahko preneseš na zemljevid.
Kupil sem najcenejši gps, kar se je takrat dobilo (30.000.-Sit), in se prav zabavam z njim. _________________ Nihče ni za vojno in vsi so za mir,
Janez Menart |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70834.44
|
Objavljeno: Pon Maj 01, 2006 11:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

|
Objavljeno: Tor Maj 02, 2006 7:40 am Naslov sporočila: Ha! Hvala za povabilo! |
|
|
Hvala za povabilo, Mare.
Malo mi povej o tej druščini. Sem malo previden, predno se pridružim v nek klan in pazim, komi dam svoj email naslov. Sem se že opekel.
No verjamem, nekako, da če si ti v tej druščini, saj si, kaj ne? - potem je vredno, če seveda imaš interes za delo, ki se mu združba posveča.
Dobil sem občutek, da je to dobra promocija Slovenije. No kakorkoli, napiši mi par besed, prosim! _________________ Nihče ni za vojno in vsi so za mir,
Janez Menart |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70834.44
|
Objavljeno: Tor Maj 02, 2006 11:39 am Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

|
Objavljeno: Tor Maj 02, 2006 6:08 pm Naslov sporočila: Se mi zdi |
|
|
Hvala, zanimivo, pred vsem pa promocija krajev in ljudi, ki so verjeno po krivici malo zapostavljeni.
A da bi jaz se šel igrat lovca na zaklade in skrivnosti, se mi zdi, da sem le malo prestar. Še žena me ne bi več obrajtala, bi rekla, tako star pa tako otročji...
Saj imam že s svojo mikroprocesorsko elektroniko težave, pravi, da so igrače za može, ki še niso dokončno dorasli. A jaz se zaprem v sobo, in ne slišim... _________________ Nihče ni za vojno in vsi so za mir,
Janez Menart |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 491 dni