www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

PIC<->DS1620 (dig. temp.senzor)

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Osnove programiranja PIC-a v Assembler-ju
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
KRAPman
Član
Član

Pridružen-a: Sre 23 Nov 2005 14:35
Aktiv.: 0.49
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 03, 2006 11:01 pm    Naslov sporočila:  PIC<->DS1620 (dig. temp.senzor) Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Že približno 1 teden se mučim z povezavo dig. temperaturnega senzorja in PICa in nikakor ne uspe. Sad Poskusil sem tudi v MPLAB simulatorju, pa zgleda da koda sicer deluje OK.
Senzor je tipa Dallas DS1620 (3-wire), PIC tipa 16F628A. Pa bi bil zelo vesel, če ima mogoče kdo že kaj podobnega realiziranega (pišem v assemblerju, ampak bo OK tudi v kakšnem drugem jeziku).
Če pa se bo mogoče vseeno komu ljubilo malček pregledali kodo :
program bi naj odčital stanje temperature(8bitov) in potem to prikazal na portu b (v binarni obliki). Senzor je priklučen : DQ (podatkovni pin)->PORTA2, CLK->PORTA1, RST(reset input)->PORTA0 .

DS1620 datasheet : http://pdfserv.maxim-ic.com/en/ds/DS1620.pdf
Koda priložena.

Se zahvaljujem za morebitne odgovore.
Lp

Temp.zip
 Opis:
DS1620&PIC.asm

Download
 Ime datoteke:  Temp.zip
 Velikost datoteke:  1.54 KB
 Downloadano:  45 krat

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.95
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 04, 2006 6:36 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

A se DS1620 še sploh izdeluje? V prilogi imaš en tak primer. Gre za en moj termometer, ki je bil objavljen v reviji SE pred kakimi petimi leti. Priloženo imaš tudi izvorno kodo pisano v assemblerju.

termometer.zip
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  termometer.zip
 Velikost datoteke:  185.82 KB
 Downloadano:  87 krat

kobilica
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Mar 2007 17:42
Aktiv.: 0.79
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 06, 2007 10:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kot se meni zdi,moras imeti en port na +,en na -,en pa na PIC,ne pa vseh.Saj meni se zdi.
noname
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Nov 2006 19:10
Aktiv.: 0.98
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 07, 2007 12:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

kobilica je napisal/a:
Kot se meni zdi,moras imeti en port na +,en na -,en pa na PIC,ne pa vseh.Saj meni se zdi.

To velja za 1 wire sistem Wink
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Osnove programiranja PIC-a v Assembler-ju Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 491 dni