www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

S čim naj podložim breadboard?

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Saran
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2009 16:26
Aktiv.: 3.65
Kraj: Zasavje

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 31, 2014 11:09 am    Naslov sporočila:  S čim naj podložim breadboard? Odgovori s citatom

Zdravo,

Pred kratkim sem z ebay-a naročil kup kitajskih breadboardov. Odločil sem se, da jih bom nekaj razstavil in ponovno sestavil v malo večji modul. Na spodnji strani so imeli vsi breadboardi neko belo samolepilno peno, ki sem jo le s težavo odstranil šele z bencinom. Na sliki 2 je pa razvidno zakaj so očitno ti breadboardi tako poceni - ker so defektni (plastika se ni v celoti zalila).

No vsekakor pa imam sedaj kos, ki je na spodnji strani izpostavljen "vremenskim vplivom". Zanima me kaj naj uporabim, da zadevo nazaj izoliram. Baje kakšna samolepilna tapeta ne pride v poštev, ker je pre tanka in tako prevaja preveč motenj iz podlage, na kateri je breadboard. Zato pa so verjetno originalni breadboardi uporabljali malo debelejšo izolacijo.

Ali kdo ve, kje bi se dala dobiti takšna izolacija?

lp

plata2.jpg
 Opis:
Plošča - spodaj
 Velikost datoteke:  70.02 KB
 Pogledana:  198 krat

plata2.jpg

plata1.jpg
 Opis:
Plošča - zgoraj
 Velikost datoteke:  59.62 KB
 Pogledana:  71 krat

plata1.jpg

6dan8
Član
Član

Pridružen-a: Tor 18 Jan 2011 10:53
Aktiv.: 5.98
Kraj: Goriška

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 31, 2014 12:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Raznorazne talne obloge iz umetne mase bodo verjetno premehke. Laminat (talne obloge) bo verjetno predebel. Ko gledam tole, mi najprej pade na pamet enostransko kaširani vitroplast; sam ne vem, zakaj Mr. Green . In če baker pospajkaš (in obrneš navzdol Wink ), si naredil še neke sorte "ekran" proti motnjam.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Navid
Član
Član

Pridružen-a: Ned 27 Apr 2014 20:54
Aktiv.: 0.07
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 31, 2014 1:15 pm    Naslov sporočila:  Re: S čim naj podložim breadboard? Odgovori s citatom

Saran je napisal/a:
Zanima me kaj naj uporabim, da zadevo nazaj izoliram. Baje kakšna samolepilna tapeta ne pride v poštev, ker je pre tanka in tako prevaja preveč motenj iz podlage, na kateri je breadboard.
lp

Zaliješ z vročim voskom?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Saran
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 31, 2014 1:25 pm    Naslov sporočila:  Re: S čim naj podložim breadboard? Odgovori s citatom

Navid je napisal/a:
Zaliješ z vročim voskom?
Potem bi verjetno potreboval kalup? V mislih sem imel raje kakšno samolepilno stvar. Npr. tale ideja z bakreno oz. kako drugo kovinsko pregrado se mi zelo dopade. Kaj pa če bi dal na laser odrezati kos aluminija 2mm debelega, na katerega bi nalepil nek izolazor in nanj še omenjeno breadboard ploščo?
rafaellsi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 11 Sep 2011 18:54
Aktiv.: 2.85
Kraj: Radovljica

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 31, 2014 2:41 pm    Naslov sporočila:  Re: S čim naj podložim breadboard? Odgovori s citatom

Saran je napisal/a:
Zdravo,

...... Na sliki 2 je pa razvidno zakaj so očitno ti breadboardi tako poceni - ker so defektni (plastika se ni v celoti zalila)....

Kolikor jaz vem, tudi držji niso narejeni bistveno drugače. Kontakti so verjetno vstavljeni v prej pripravljene plastčne kosa, zato spodaj ne more biti zalito in pač zaprto / izolirano drugače. Omejitev tehnologije izdelave. Mislim da je na zadnjo stran ponavadi nalepljen (debel mahka) dvostranski lepilni trak
Jaz bi se raje obločil za varianto, ki jo je predlagal 6dan8. Če boš vtikal v board kake predolge pine lahko razne folije preliknjaš in težave so tu ...
Nazaj na vrh
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.61
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 01, 2015 7:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz predlagam ta širok 1mm debel dvostranski lepilni trak. In potem prilepiš na neprevodno stran vitroplast plošče, tako da je baker na zunanji / spodnji strani.
zazyay
Član
Član

Pridružen-a: Čet 15 Jul 2010 14:59
Aktiv.: 0.50
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 25, 2016 12:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lahko celo prelepiš spodaj s pištolo za lepilo, ki se strdi potem ko se ohladi.
Nazaj na vrh
Saran
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 27, 2016 9:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mojster, tale tema je stara že leto in pol.

Sicer sem pa stvar že davno uredil z uporabo tanke lesene vezane plošče, ki sem jo dal odrezati v Obiju. Zadevo sem prilepil z neostikom na ploščo in jo nato še pobarval ter prelakiral na spodnji strani. Nalepil sem še 4 samolepilne distančnike za noge.

Deluje super.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 7 dni