www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Li-ion 11,1V 4000mAh

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Napajalniki, polnilci in baterije
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
amater70
Član
Član

Pridružen-a: Pet 20 Jan 2012 9:06
Aktiv.: 0.21
Kraj: MB

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 02, 2015 8:23 am    Naslov sporočila:  Li-ion 11,1V 4000mAh Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Zaradi fizične poškodbe prenosnika, mi je ostala izpravna baterija tipa AS07B71, prišel sem na idejo da bi lahko to baterijo uporabil tudi za modelarski helikopter ki pa ima Li-po baterijo 7,4V 1700mAh, ali pa tudi za kakšne ostale namene. Priložil sem slike iz katerih je razvidno da ima ta baterija tudi vezje, pa me zanima ali je to vezje polnilec in tudi zaščita pred izpraznitvjo in kako bi lahko takšen pack polnil? Ob enem pa me zanima ali se lahko polnijo Li-ion baterije z polnilcem ki je namenjen za polnjenje Li-po baterij?

Bat 1 a.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  270.19 KB
 Pogledana:  7 krat

Bat 1 a.JPG

Bat 2 a.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  333.21 KB
 Pogledana:  12 krat

Bat 2 a.JPG

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.06
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 02, 2015 10:33 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vezje običajno NI UV/OV zaščita. Lahko pa pack razdreš, celice ustrezno prekonfiguriraš (za 7,4 V boš rabil 2 zaporedno) in uporabiš brez zaščitne elektronike (vsaj v mojih modelarskih časih tega nismo imeli oz. se je navadno gledala le skupna napetost, a ta nastavljena precej visoko). Polnjenje pa z modelarskim polnilcem.

LP, g

Andrej64
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Dec 2008 20:27
Aktiv.: 3.61
Kraj: Ljubljana-Črnuče

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 02, 2015 11:38 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pa si prepričan, da bodo te celice tokovno dovolj zmogljive za helikopter? Navadno so baterije tega tipa zmožne dati iz sebe ~2C razen, če niso tipa IMR v kar pa močno dvomim. Poleg tega bodo po mojem mnenju dodale kar nekaj teže glede na original baterijo.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Matej79
Član
Član

Pridružen-a: Ned 11 Sep 2011 21:15
Aktiv.: 2.04
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 02, 2015 2:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Celice so Panasonic CGR18650A, 3000mA. Tudi pri 5C bodo dale še vedno vse od sebe. Kar se pa teže tiče je pa res, da so bistveno težje od originalnega li-po paketa.
Nazaj na vrh
Andrej64
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 02, 2015 2:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tako je. Celice so Panasonic CGR18650A z nazivno kapaciteto 2Ah tako kot je napisal amater70. In tudi po specifikaciji proizvajalca so meritve z narejene z največjim tokom 2C.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
amater70
Član
Član

Pridružen-a: Pet 20 Jan 2012 9:06
Aktiv.: 0.21
Kraj: MB

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 02, 2015 2:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Teža me ne moti, sem ta komplet celic priterdil na sanke helikopterja in se z lahkoto dvigne, zanima me kaj je tisto vezje zraven in ali lahko polnim te celice z polnilcem ki je namenjen polnjenju li-po baterij?
Nazaj na vrh
Andrej64
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 02, 2015 2:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Te celice lahko brez problema polniš z vsakim modelarskim polnilcem (z nastavitvijo polnjenja Li-Po). Tisto 'zaščitno' elektroniko pa kar odstrani, če misliš celice uporabljati samo za napajanje helikopterja.

Vseeno pa bi jaz na tvojem mestu preveril temperaturo celic po nekaj minutah letenja. Čeprav se helikopter dvigne sem vseeno v dvomih kako se počutijo 'nove' celice.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Napajalniki, polnilci in baterije Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni