www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Motorola GM900 VHF radijska postaja

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> VF tehnika in sistemi radijskih zvez
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
frenki
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Prispevkov: 5743
Aktiv.: 31.60
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 04, 2015 8:46 pm    Naslov sporočila:  Motorola GM900 VHF radijska postaja Odgovori s citatom

Omenjeno radijsko postajo že nekaj časa premetavam po predalih. Gre za VHF verzijo, ki bi bila verjetno lahko zanimiva za mobilno delo na dveh metrih. Zanima me, če se je kdo s to postajo že kaj ukvarjal? Se izplača ukvarjat s tem? Obstaja kaj dokumentacije o tem modelu (M01KHK9AN3BN)?

Lp, Frenki



Motorola_GM_900_1024.jpg
 Opis:
Motorola GM900
 Velikost datoteke:  38.49 KB
 Pogledana:  8 krat

Motorola_GM_900_1024.jpg


Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
s57bat
Član
Član



Pridružen-a: Pon 09 Apr 2007 9:06
Prispevkov: 198
Aktiv.: 1.19
Kraj: Moste

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 05, 2015 8:12 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hej hoj!

UHF sem že predeloval oziroma preprogramiral, ker uglaševanje ni bilo potrebno. Doma imam service manual. Ko pridem iz službe ga bom prilepil.

l.p. Tomaž
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
rudiP
Član
Član



Pridružen-a: Tor 07 Avg 2007 15:30
Prispevkov: 1226
Aktiv.: 7.55
Kraj: KOPER

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 05, 2015 10:48 am    Naslov sporočila:  Re: Motorola GM900 VHF radijska postaja Odgovori s citatom

frenki je napisal/a:
Omenjeno radijsko postajo že nekaj časa premetavam po predalih. Gre za VHF verzijo, ki bi bila verjetno lahko zanimiva za mobilno delo na dveh metrih. Zanima me, če se je kdo s to postajo že kaj ukvarjal? Se izplača ukvarjat s tem? Obstaja kaj dokumentacije o tem modelu (M01KHK9AN3BN)?

Lp, Frenki
Miro Naglič jo pozna u nulo !
_________________
Lep pozdrav iz Kopra Rudi
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
s56al
Član
Član



Pridružen-a: Pon 19 Sep 2005 12:03
Prispevkov: 589
Aktiv.: 3.24

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 05, 2015 4:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

s57bat je napisal/a:
Hej hoj!

UHF sem že predeloval oziroma preprogramiral, ker uglaševanje ni bilo potrebno. Doma imam service manual. Ko pridem iz službe ga bom prilepil.

l.p. Tomaž


Pozdrav Tomaž, za servisni priročnik v elektronski obliki ti bom tudi jaz hvaležen.
Na kakšnem PC poganjaš program za programiranje?

LP, Sandi
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
krko
Član
Član



Pridružen-a: Sob 15 Sep 2012 22:19
Prispevkov: 451
Aktiv.: 4.51
Kraj: Cerknica

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 05, 2015 7:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz imam doma GM 950, dokaj podobna zadeva.
S preprogramiranjem se imel kar nekaj težav, pomagal pa mi je kolega v lokalnem radijskem klubu. Na internetu sva našla mislim da kar 6 software-ov za programiranje, a je samo eden od teh deloval pravilno.

Za mojo je bilo treba notri ročno vnesti ime kanala in oddajno ter sprejemno frekvenco.
Oddajno moč lahko nastaviš za vse kanale enako. Postaja ima nastavljen tudi roger beep, katerega pa nama ni uspelo odpraviti, se bo treba še kaj poigrati.

Na računalniku, s katerim sva programirala je bil naložen operacijski sistem XP, mislim da service pack 3.

Toliko z moje strani.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jaka57
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Prispevkov: 5351
Aktiv.: 29.44
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 05, 2015 9:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V File Manager (UKW\Motorola) sem dal Servis Manual in software RSS R06.03.00.
Kar se pa programiranja tiče, smo to delali z 286(386) prenosniki iz DOSa, ker je bilo vse ostalo prehitro (je tudi šlo iz DOS okna z nekim programom "Slowdown").

_________________
Lp, Jaka
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
s54jp
Član
Član



Pridružen-a: Pet 21 Nov 2008 16:57
Prispevkov: 855
Aktiv.: 5.83
Kraj: Velenje

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 06, 2015 10:07 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaka57 je napisal/a:
V File Manager (UKW\Motorola) sem dal Servis Manual in software RSS R06.03.00.
Kar se pa programiranja tiče, smo to delali z 286(386) prenosniki iz DOSa, ker je bilo vse ostalo prehitro (je tudi šlo iz DOS okna z nekim programom "Slowdown").


Točno tako.
Pa še eden zelo pomemben podatek:
DOS 6.22 je moral biti naložen z ameriško tipkovnico, (originalen) ne slo...nikakršen "codepage prepare" ne sme biti zraven.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
s56al
Član
Član



Pridružen-a: Pon 19 Sep 2005 12:03
Prispevkov: 589
Aktiv.: 3.24

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 06, 2015 10:50 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaka57 je napisal/a:
V File Manager (UKW\Motorola) sem dal Servis Manual in software RSS R06.03.00.
Kar se pa programiranja tiče, smo to delali z 286(386) prenosniki iz DOSa...


Hvala za pripeto.

Glede PC-ja sprašujem, ker se mi program hecno obnaša:

1. GM-900 lahko preberem, popravim parametre in vpišem nazaj. Tu pa se zadeva konča.

2. TRX ne morem več ponovno prebrati, ali še enkrat vpisati, niti parametrov klonirati v drug TRX.

3. Če vse skupaj ugasnem, grem iz programa ven in potem ponovno zaženem, znova lahko naredim le korak pod 1.

V mojem programu za programiranje tudi ne najdem menuja, kjer bi lahko izbiral oz. nastavljal AUX in/out digitalne vhode oz izhode. Ali je možno, da moja različica SW tega ne podpira, ali samo ne najdem menujev?

RSS je Ver. R06.03.00 20. Okt. 95

PC je laptop 386, OS je Win 98 (zagnan v načinu DOS, torej "BootGUI" @ MSDOS.SYS postavljen na "=0").
.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
s54jp
Član
Član



Pridružen-a: Pet 21 Nov 2008 16:57
Prispevkov: 855
Aktiv.: 5.83
Kraj: Velenje

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 06, 2015 10:58 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

GM900.zip si lahko potegnete tukaj:

http://www.cqham.ru/sch.htm
(in še kup drugih uporabnih reči)

"Biblija" za Motorole:

http://www.batlabs.com/index.html



gm900.zip
 Opis:
Za tiste: "čez komot ga ni"

Download
 Ime datoteke:  gm900.zip
 Velikost datoteke:  850.64 KB
 Downloadano:  18 krat

Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
s54jp
Član
Član



Pridružen-a: Pet 21 Nov 2008 16:57
Prispevkov: 855
Aktiv.: 5.83
Kraj: Velenje

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 06, 2015 3:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

s56al je napisal/a:


PC je laptop 386, OS je Win 98 (zagnan v načinu DOS, torej "BootGUI" @ MSDOS.SYS postavljen na "=0").
.


To je napaka zaradi katere sem jaz zapravil veliko časa in živcev.
Dokler nisem naložil na PC čisti DOS ver.6.22 (in to brez šumnikov!) ni bilo rezultata, več isti problemi kot pri tebi.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jaka57
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Prispevkov: 5351
Aktiv.: 29.44
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 06, 2015 8:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Josip, mi smo programirali tudi s "code page prepare" brez problemov, toda v pure DOSu, kar si lahko pri Win 95 tudi naredil.
_________________
Lp, Jaka
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
rudiP
Član
Član



Pridružen-a: Tor 07 Avg 2007 15:30
Prispevkov: 1226
Aktiv.: 7.55
Kraj: KOPER

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 07, 2015 7:01 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi na Win98 dela bp.
_________________
Lep pozdrav iz Kopra Rudi
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
s54jp
Član
Član



Pridružen-a: Pet 21 Nov 2008 16:57
Prispevkov: 855
Aktiv.: 5.83
Kraj: Velenje

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 07, 2015 10:39 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaka57 je napisal/a:
Josip, mi smo programirali tudi s "code page prepare" brez problemov, toda v pure DOSu, kar si lahko pri Win 95 tudi naredil.


Za vse tipe Motorolinih postaj?
(tudi starejše?)

Postaja P210 je nagajala in se ni pustila pravilno preprogramirati drugače kot sem zgoraj opisal.

Celo se mi je zgodilo to: po preprogramiranju z DOS-om od WIN95: nisem več mogel prebrati vsebine ali v njo karkoli naložiti.

Pomagal je samo direkten klon iz ene druge postaje na njo.
Tako sem jo rešil.
Potem pa PC286-ka in DOS-6.22 in je šlo vedno brez nadaljnjih problemov.

Žal, tega IBM PC-ja z 286-ko nimam več, je pa bil zakon za RIB in za Centronix programator za UV eprome.
(končal je v reciklaži zaradi prostora, ker sem menil da ga ne bom več mogoče potreboval)
Iskal sem prenosnik z 286 procesorjem in ga nikoli nisem našel.
Našel sem nekakšen laptop kateri ni bil nič manjši od mojega prevelikega PC-ja, pa še v slabem stanju, in ga nisem kupil.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jaka57
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Prispevkov: 5351
Aktiv.: 29.44
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 07, 2015 12:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, Josip tudi za Radius P210 (HT800) je šlo brez problemov. In stvar ni v RIBu temveč v samem programju, ker program dostopa do pinov serijskega porta direktno.
_________________
Lp, Jaka
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> VF tehnika in sistemi radijskih zvez Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 46 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group