|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
retro-guy Član

Pridružen-a: Tor 20 Avg 2013 23:25 Prispevkov: 170 Aktiv.: 1.18 Kraj: Celje/Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Jan 18, 2015 4:38 pm Naslov sporočila: Ingelen Weltblick 511TR (lep lesen TV 60-ta) radio-fabrik |
|
|
Starejši televizor Ingelen Weltblick 23 inčni iz 60-ih izjemno ohranje skoraj mint condition,z originalno škatlo,v kateri je bil kupljen.TV izglead kot,da ima zelo malo ur delovanja,gumbi tudi izgleadjo,da niso obrabljeni.Komponenti so vsi originalni(kondenzatorji,upori,...)
Ima pa problem,ko jo prižgem zvok se pojavi ampak ni visoke napetosti,po 15.20 sekundah se pa horizontalna izhodna elektronka PL500 začne rahlo rdeče žareti (red plating) .Od flyback-a dobim minimalno iskro 1-2mm dolgo.Vertikala tudi ne duha ne sluha ampak oscilator(PCF802) pa deluje, ker ga slišim ???( mogoč G1 na PL500 ??)
naslednja poteza je odstranitev flyback-a in ga testirati z osciloskopom ...
Sheme TV-ja tudi nimam je pa na radiomuseum.org,nisem član,zato ne morem dobiti sheme,če je kdo član,bi ga prosil naj mi jih downloada ...
http://www.radiomuseum.org/r/ingelen_weltblick_511tr511_t.html
Leseni TV-ji so zelo lepi,lep dodatek k sobim z veliko lesa,lesenimi omarami,policami, ...
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
467.95 KB |
Pogledana: |
8 krat |

|
|
670 KB |
3 krat |

|
|
614.92 KB |
6 krat |

|
|
504.36 KB |
4 krat |

|
|
603.61 KB |
2 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
retro-guy Član

Pridružen-a: Tor 20 Avg 2013 23:25 Prispevkov: 170 Aktiv.: 1.18 Kraj: Celje/Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Jan 20, 2015 2:38 am Naslov sporočila: |
|
|
Torej testiranje je pokazal stanje visokonapetostnega transformatorja ...
Pic 1: samo primarno navitje je na feritnem jedru in nič drugega
Slika 2: primarno navitje s sekundarnim navitjem na feritnem jedru
Pic 3,4: primarno navitje s sekundarnim navitjem,ki sem si ga izposodil od drugega
delujočega TV-ja za test
Pic 5: primarna navitja s žico okoli feritnega jedra,da simuliram kratek stik v navitju
(primerjava med PIC 1 in PIC 5 nam pove da je primarno navitje zdravo)
Torej sekundarno navitje je hin,tisti ki napaja vertikalo in ostale zadeve,...,očitno bo potrebno
ponovno naviti sekundarno navitje,sekundarno navitje nima visokonapetostnih impulzov,zato mislim,da to nebo tako težko....
|
634.09 KB |
0 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
retro-guy Član

|
Objavljeno: Tor Jan 20, 2015 2:41 am Naslov sporočila: |
|
|
Pozabo še ostale slike ...
|
379.24 KB |
0 krat |

|
|
607.26 KB |
1 krat |

|
|
494.35 KB |
0 krat |

|
|
398.91 KB |
0 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
retro-guy Član

|
Objavljeno: Sre Jan 21, 2015 11:46 am Naslov sporočila: |
|
|
Našu izvor našega problema na 3. navitju na sekundarni strani navitja VN trafota sem našel zažgano piko v navitju,ki povzroča težave mojemu trafotu...
Zdaj pa dobiti novo žico in previti in to je to,ko sem odvijal staro sem seveda tuid štel št. ovojov in staro žico hranil,da točno vem koliko jo moram naviti nazaj,da bo vse originalno ...
Več povedo slike
|
548.76 KB |
13 krat |

|
|
494.94 KB |
6 krat |

|
|
464.36 KB |
5 krat |

|
|
504.76 KB |
8 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
retro-guy Član

|
Objavljeno: Sob Jan 24, 2015 11:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Končno sem dobu žico in poseben izolirni trak,ki se uporablje pri transformatorjih in motorjih ...
Navijanje je v teku ...
|
510.39 KB |
0 krat |

|
|
499.67 KB |
1 krat |

|
|
479.32 KB |
1 krat |

|
|
405.44 KB |
2 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
retro-guy Član

|
Objavljeno: Sre Jan 28, 2015 3:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Visoko napetostni trafo sem zdaj pritrdil nazaj na TV ampak imam spet težave ...
Oscilator ne slišim da bi deloval ,ter elektronka PL500 začne žareti v anodi,isto kot prej ampak zdaj ko povlečem kapo VN trafota od PL500 elektronke je vmes nekakšna visoka napetost-impulzi,tudi ko priključim kapo VN trafota na PL500 se v temi po celi anodi v notranjosti pojavi modro rahlo žarenje(modra svetloba),isto kot na videju :
https://www.youtube.com/watch?v=MLdLp16pTkQ
Sumim ,da je PL500 prebila znotraj ali defektna,ker vem da je trafo OK,ker sem ga preveril z osciloskopom ,ter kontroliral,če bi se grel ali žgal ampak ničesar,torej je trafo OK
Ko sem dobil ta TV sem prižgal je PL500 začela žareti in mislim,da je prejšni lastnik jo pustil prižgano in ni vedel,da se PL500 greje preveč (žari) in jo tako uničil
Nujno bi potreboval eno PL500 ali PL504 za sprobat ...
Iskra,ki jo dobim med VN trafotu in PL500 |
|
80.19 KB |
8 krat |

|
|
83.77 KB |
12 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
retro-guy Član

|
Objavljeno: Čet Feb 05, 2015 12:17 am Naslov sporočila: |
|
|
Pa smo jo končno zrihtali,no ne čisto do konca,ampak je končno zaživela po 40 letih , ker je bila že precej nova upokojena zaradi OKVARE VN trafota,ki sem ga seveda mogu previt ...
Takoj ko sem dobu nove elektronke(lampe),jih vstavil in Visoko napetostni del TV-ja
(VN trafo) je končno zmigu svojo rit.
Probleme še ima,zamenjati moram še velike filter elkote ( napihjeni) ter vsak potenciomtere na šasiji nastaviti pravilno ter tu in tam zamenjati kak upor in
kondenzator .. ,ter nastavljanje svetlosti in kontrasti je precej omejena
ko obračam potenciometer se svetilnost čisto malo spremeni,ampak ko obračam
VHF in UHF tunerja se pa svetilnost definitivno spreminja (zelo) ...
Kje bi lahko dobil visokonapetostni meter/sondo ?
čaka me še kar precej dela, drugače je TV zdrav in živ !
|
624.46 KB |
1 krat |

|
|
601.91 KB |
1 krat |

|
|
787.93 KB |
0 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
retro-guy Član

|
Objavljeno: Ned Feb 08, 2015 1:36 am Naslov sporočila: |
|
|
|
172.78 KB |
2 krat |

|
|
172.02 KB |
2 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
retro-guy Član

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni