|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Toma. Neznanec

Pridružen-a: Čet 18 Dec 2014 15:46 Prispevkov: 7 Aktiv.: 0.05 Kraj: Obala
|
Objavljeno: Čet Dec 18, 2014 3:52 pm Naslov sporočila: Vgradnja daljinskega centralnega zaklepanja Mazda MX-5 |
|
|
Na svoji Mazdi Mx-5, letnik 2003, trenutno nimam centralnega zaklepanja, tako da sem se odločil, da bi si nabavil eno aftermarket daljinsko centralno zaklepanje.
Torej moje želje so:
- daljinsko centralno zaklepanje,
- odpiranje prtljažnika z daljincem.
Ker pa mi tisti obeski niso všeč, bi vzel nekaj takega, kot je na naslednjem linku, torej da lahko imaš ključ + daljinec skupaj. Tukaj dobim tudi "blank key", ki mi ga lahko vsak ključavničar izreže in tako je vse v enem.
http://www.rclick.co.uk/product_info.php?cPath=53&products_id=1130
Sedaj pa se pojavi par vprašanj.
Prvo vprašanje - prtljažnik:
Ker bi rad daljinsko odpiral prtljažna vrata, me zanima, če je ta komplet zgoraj na linku ustrezen? Vidim, da ima v opisu omenjeno odpiranje prtljažnika, vendar ne vem če rabim še kaj dokupiti.
Sedaj lahko odprem prtljažnik s ključem preko ključavnice ali z gumbom (pomoje povezan z zajlo s prtljažnikom), ki se nahaja v avtomobilu.
Drugo vprašanje - immobilzer:
Sedaj pa nastopi najpomembnejše vprašanje. Ker bi rad imel vse "v enem" se problem pojavi pri immobilizerju, ker se pač Mazdin ključ ne da razdreti.
Ali se da kodo ključa kopirati na drug "chip", tako da bi ga lahko vstavil v ta komplet? Ali kdo pozna koga, ki to dela? Vem, da se da kopirati celoten ključ v drugo ohišje, vendar bo tukaj spet problem, da se tega čipa ne bo dalo dobiti ven.
Sicer pa imam jaz doma 2 ključa, original, ki ga vsakodnevno uporabljam in bi mi kasneje ostal za rezervo, ter rezervni ključ, ki pa je kopija od Errebi-ja. Torej je pomoje v tej kopiji tudi ta chip. AMPAK!!, ta kopija rezervnega ključa NE ODKLEPA avtomobila, ker je bila kopija kot zgleda površno narejena! Tako da bi jaz lahko ta ključ "uničil" in uporabil ta čip.
Potem sem pa razmišljal, da bi ta Errebijev ključ postavil nekam k ključavnici, da bi bil tam "forever" in bi potem samo izrezal nov ključ temu kompletu in bi stvar delovala. Sicer malo "fušarska" zadeva, ampak mogoče bi delovala.
Morem pa nujno narediti še eno kopijo ključa, ker imam trenutno dejanko samo 1 ključ, ki je delujoč. Zadnjič sem skoraj zgubil ključ in mi ni bilo prav nič prijetno, ob misli koliko denarja bom sedaj zapravil. Tako da sem pripravljen dati nekaj več denarja za celotno zadevo, kot pa samo za kopijo ključa. Pa da je narejeno tako kot jaz želim.
Za vsak odgovor bom zelo hvaležen, sam sem že skoraj obupal, pa naročil stvar "na obesek", ampak se ne dam.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55m Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07 Prispevkov: 2696 Aktiv.: 12.00 Kraj: Plovdiv-Bolgarija
|
Objavljeno: Čet Dec 18, 2014 11:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Z ErreBijem lahko prižgeš avto? _________________ Physics sucks! It always works against "great" ideas!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jero Neznanec

Pridružen-a: Sre 15 Jan 2014 17:28 Prispevkov: 6 Aktiv.: 0.04 Kraj: Hrušica
|
Objavljeno: Pet Dec 19, 2014 8:26 am Naslov sporočila: Re: Vgradnja daljinskega centralnega zaklepanja Mazda MX-5 |
|
|
Toma. je napisal/a: |
Prvo vprašanje - prtljažnik:
Ker bi rad daljinsko odpiral prtljažna vrata, me zanima, če je ta komplet zgoraj na linku ustrezen? Vidim, da ima v opisu omenjeno odpiranje prtljažnika, vendar ne vem če rabim še kaj dokupiti.
Sedaj lahko odprem prtljažnik s ključem preko ključavnice ali z gumbom (pomoje povezan z zajlo s prtljažnikom), ki se nahaja v avtomobilu. |
Prtljažnik boš s tem brez problema odpiral, 2 solenoida zmontiraš v vrata, enega pa v prtljažnik, en ti pa ostane za rezervo. Naj te posvarim v vratih bo potrebno nekaj rezanja pločevine. V prtljažniku pa lahko potem še 'našponaš' vzmet da ko ga odkleneš se še sam odpre.
Pa glej da ti pošljejo prave blank ključe ker sam sem imel s tem problem in je bilo potrebno upasat originalni ključ v obesek. S tem da ga je potrebno mal povarit in zbrusit.
Citiram: |
Drugo vprašanje - immobilzer:
Sedaj pa nastopi najpomembnejše vprašanje. Ker bi rad imel vse "v enem" se problem pojavi pri immobilizerju, ker se pač Mazdin ključ ne da razdreti.
Ali se da kodo ključa kopirati na drug "chip", tako da bi ga lahko vstavil v ta komplet? Ali kdo pozna koga, ki to dela? Vem, da se da kopirati celoten ključ v drugo ohišje, vendar bo tukaj spet problem, da se tega čipa ne bo dalo dobiti ven.
Sicer pa imam jaz doma 2 ključa, original, ki ga vsakodnevno uporabljam in bi mi kasneje ostal za rezervo, ter rezervni ključ, ki pa je kopija od Errebi-ja. Torej je pomoje v tej kopiji tudi ta chip. AMPAK!!, ta kopija rezervnega ključa NE ODKLEPA avtomobila, ker je bila kopija kot zgleda površno narejena! Tako da bi jaz lahko ta ključ "uničil" in uporabil ta čip.
Potem sem pa razmišljal, da bi ta Errebijev ključ postavil nekam k ključavnici, da bi bil tam "forever" in bi potem samo izrezal nov ključ temu kompletu in bi stvar delovala. Sicer malo "fušarska" zadeva, ampak mogoče bi delovala.
Morem pa nujno narediti še eno kopijo ključa, ker imam trenutno dejanko samo 1 ključ, ki je delujoč. Zadnjič sem skoraj zgubil ključ in mi ni bilo prav nič prijetno, ob misli koliko denarja bom sedaj zapravil. Tako da sem pripravljen dati nekaj več denarja za celotno zadevo, kot pa samo za kopijo ključa. Pa da je narejeno tako kot jaz želim.
|
Moja sicer imobilizatorja nima, vendar pa če boš zmontiral en čip nekam k ključavnici bi morala zadeva vseeno špilat. Je pa to res bolj 'fušarska' varianta, kot sam praviš.
LP
Jero |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Toma. Neznanec

|
Objavljeno: Pet Dec 19, 2014 11:57 am Naslov sporočila: Re: Vgradnja daljinskega centralnega zaklepanja Mazda MX-5 |
|
|
s55m je napisal/a: |
Z ErreBijem lahko prižgeš avto? |
Ne morem, ker je ključ nepravilno nazobčan oziroma mislim, da je predolg.
Jero je napisal/a: |
Prtljažnik boš s tem brez problema odpiral, 2 solenoida zmontiraš v vrata, enega pa v prtljažnik, en ti pa ostane za rezervo. Naj te posvarim v vratih bo potrebno nekaj rezanja pločevine. V prtljažniku pa lahko potem še 'našponaš' vzmet da ko ga odkleneš se še sam odpre.
Pa glej da ti pošljejo prave blank ključe ker sam sem imel s tem problem in je bilo potrebno upasat originalni ključ v obesek. S tem da ga je potrebno mal povarit in zbrusit.
Moja sicer imobilizatorja nima, vendar pa če boš zmontiral en čip nekam k ključavnici bi morala zadeva vseeno špilat. Je pa to res bolj 'fušarska' varianta, kot sam praviš.
LP
Jero |
O super, vsaj na eno vpašanje imam pozitiven odgovor Torej prtljažnik bo deloval
A obstaja možnost kopirati čip brez, da bi ta bil v nekem ključu (ohišju)? Da ga potem jaz vstavim v ta komplet? Upam, da se razume, kaj sem hotel povedati
Ker sploh ne vem če tisti Errebi ključ ima ta čip noter. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55m Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07 Prispevkov: 2696 Aktiv.: 12.00 Kraj: Plovdiv-Bolgarija
|
Objavljeno: Pet Dec 19, 2014 6:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Za kopiranje naj bi bila potrebna dva delujoča  _________________ Physics sucks! It always works against "great" ideas!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Toma. Neznanec

|
Objavljeno: Pet Dec 19, 2014 9:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Za kopiranje naj bi bila potrebna dva delujoča  |
In kako jih potem naredijo če enega izgubiš?  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Spajky Član

Pridružen-a: Ned 27 Jun 2010 0:05 Prispevkov: 1095 Aktiv.: 6.00 Kraj: Obala
|
Objavljeno: Sob Dec 20, 2014 12:45 am Naslov sporočila: |
|
|
Generator kode iz št.šasije in motorja se mi zdi ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55m Član

|
Objavljeno: Sob Dec 20, 2014 6:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Za kopiranje naj bi bila potrebna dva delujoča  |
In kako jih potem naredijo če enega izgubiš?  |
Se lepo odpelješ do Mazda pooblaščenega servisa, na široko odpreš denarnico in je problem rešen.
Ali pa najdeš nekoga, ki to zna narediti nepooblaščeno (generira kodo iz VIN).
Sicer je to nelegalno in kaznivo. _________________ Physics sucks! It always works against "great" ideas!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.78 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Sob Dec 20, 2014 9:10 pm Naslov sporočila: Re: Vgradnja daljinskega centralnega zaklepanja Mazda MX-5 |
|
|
Potem sem pa razmišljal, da bi ta Errebijev ključ postavil nekam k ključavnici, da bi bil tam "forever" |
Upam, da se zavedaš da je problem te "fušarske" rešitve to da s tem izgubiš prvotni namen immobilizerja: varnost, oziroma zaščita proti kraji.
Resda morebiten tat ne bo vedel, da je to tako, ampak vseeno...jaz tega ne bi delal niti za kaj bolj pomembnega, kot je daljinsko zaklepanje... raje naredi tako, kot treba.
Poleg tega zna biti problem če boš pri takem sistemu zraven dal drug ključ, ki bo ravno tako imel kodo - dve kartici skupaj zraven čitalca - ponavadi v takem primeru čitalec nobene ne razpozna, kar pomeni da avto ne bo vžgal. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Toma. Neznanec

|
Objavljeno: Sob Dec 20, 2014 9:27 pm Naslov sporočila: Re: Vgradnja daljinskega centralnega zaklepanja Mazda MX-5 |
|
|
protoncek je napisal/a: |
Potem sem pa razmišljal, da bi ta Errebijev ključ postavil nekam k ključavnici, da bi bil tam "forever" |
Upam, da se zavedaš da je problem te "fušarske" rešitve to da s tem izgubiš prvotni namen immobilizerja: varnost, oziroma zaščita proti kraji.
Resda morebiten tat ne bo vedel, da je to tako, ampak vseeno...jaz tega ne bi delal niti za kaj bolj pomembnega, kot je daljinsko zaklepanje... raje naredi tako, kot treba.
Poleg tega zna biti problem če boš pri takem sistemu zraven dal drug ključ, ki bo ravno tako imel kodo - dve kartici skupaj zraven čitalca - ponavadi v takem primeru čitalec nobene ne razpozna, kar pomeni da avto ne bo vžgal. |
Ja seveda se zavedam, zato tega ne bi rad delal. Sicer pa, tisti ki bo želel ukrasti avtomobil, ga bo z ali brez immobilizerja
Kako pa lahko ugotovim če ima errebijev ključ ta čip? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55m Član

|
Objavljeno: Sob Dec 20, 2014 9:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če ti ne gre v ključavnico, nikakor!
Če bi rad fušarsko rešil, daj ta edini ključ, ki ga imaš, tam, kamor si hotel dati RB (to je errebi) in kupi dva "blank" ključa ter jih daj "ključarju" v izdelavo.
Jaz sem na Volvo-tu S60 moral z mini flex ploščo izrezati stekleno cevko iz starega ključa  _________________ Physics sucks! It always works against "great" ideas!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Toma. Neznanec

|
Objavljeno: Ned Dec 21, 2014 7:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem malo gledal, pa vidim da tej sistemi z "obeski" pridejo samo 3-4 funte ceneje., tako da bom kar nabavil ta KIT, pa bom uporabljal kot "obesek". Če se pa kasneje najde rešitev pa bom potem lahko samo dodal v ključ ta čip.
Sicer pa vidim da ima ta komplet možnost povezave na nekakšen rele za onemogočitev immobilizerja? Vidno na spodnji sliki:
http://www.rclick.co.uk/documents/CLR669HC_Operation_and_wiring.pdf |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Toma. Neznanec

|
Objavljeno: Pon Feb 09, 2015 12:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Toma. Neznanec

|
Objavljeno: Sre Feb 25, 2015 6:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
malci Član

Pridružen-a: Sob 15 Sep 2007 21:05 Prispevkov: 871 Aktiv.: 4.03 Kraj: Polhov Gradec
|
Objavljeno: Čet Feb 26, 2015 8:18 am Naslov sporočila: |
|
|
_________________ Elektronika za hobi |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni