www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

CNC rezkalni stroj
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... , 145, 146, 147  Naslednja
 
Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
snow
Član
Član



Pridružen-a: Tor 27 Dec 2005 14:02
Prispevkov: 341
Aktiv.: 1.89
Kraj: Ljubljana || Velenje

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 28, 2014 7:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mato1111 je napisal/a:
Zdravo jaz pa imam vprašanje za vse ki rezkate TIV.

Za risanje TIV uporabljam program Sprint-Layout 5.0 .
TIV izvozim v treh datotekah: rezkanje, vrtanje in izrez.
Vendar mi pri rezkanju ne upošteva debeline rezkarja (0,5 mm).

Zdaj me pa zanima če moram pred rezkanjem to obdelat še z kakšnim drugim programom? Kako imate vi to rešeno?


Uporabljam "isolation milling (HPGL)" kjer se nastavlja milling width.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mato1111
Član
Član



Pridružen-a: Pet 28 Dec 2012 14:42
Prispevkov: 492
Aktiv.: 5.17
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 03, 2014 7:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

hvala za odgovor snow sem že rešil. Zdaj me pa zanima če mogoce kdo ve kje se nastavi globina rezkanja PCB. Vezje narišem z Sprint layout 6.0 in izvozim kot "isolation milling (HPGL)" uporabljam pa usb cnc.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
stane
Član
Član



Pridružen-a: Tor 17 Apr 2007 21:19
Prispevkov: 1190
Aktiv.: 7.23
Kraj: Rače

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 03, 2014 8:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Takole gre: datoteka ; uvozi gerber ; (izbereš datoteko) odpri ; v oknu, ki se odpre vpiši globino pod "Depth". Mr. Green
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
mato1111
Član
Član



Pridružen-a: Pet 28 Dec 2012 14:42
Prispevkov: 492
Aktiv.: 5.17
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 05, 2014 5:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz izvozim kot HPGL. Samo potem nemorem (neznam) nastaviti globine.
Če pa izvozim kot gerber pa potem dobim to kar je na sliki Brick wall



Untitled 2.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  38.16 KB
 Pogledana:  8 krat

Untitled 2.jpg


Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
stane
Član
Član



Pridružen-a: Tor 17 Apr 2007 21:19
Prispevkov: 1190
Aktiv.: 7.23
Kraj: Rače

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 05, 2014 9:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nisem prepričan kateri stroji uporabljajo HPGL, mislim, da je možno, da so to ploterji in razni rezalniki. Ti nimajo Z osi v milimetrih, imajo samo vklop - izklop, gor - dol in to je razlog, da ti ne omogoča nastavitve višine po Z osi.
Pri izvozu gerberja delaš napako, popravi oziroma poigraj se z nastavitvami.
Tudi meni je uspelo izvozit takšen gerber. Mr. Green
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
TilenS
Član
Član



Pridružen-a: Čet 24 Nov 2005 12:29
Prispevkov: 556
Aktiv.: 3.08

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 11, 2014 11:31 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Gledam za CNC-ji z nekje 500 x 500mm obdelovalne površine, Z ni tako kritičen (pač več je boljše je), ima kdo mogoče kakšne predloge katere naj gledam? Trenutno samo malo raziskujem kaj sploh obstaja in kaj se dobi. Z samogradnjo se zaenkrat ne bi ukvarjal.
_________________
LP Tilen
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mato1111
Član
Član



Pridružen-a: Pet 28 Dec 2012 14:42
Prispevkov: 492
Aktiv.: 5.17
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 11, 2014 12:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Odvisno kaj imaš namen obdelovati?

Drugače pa poglej tukaj

http://www.sorotec.de/shop/index.php/language/en/cat/c117_CNC-Portalfraesen-CNC-Portalfraesen.html/XTCsid/e58ca096d9da6ae8562c62698c640b0b/cPath/117//
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
TilenS
Član
Član



Pridružen-a: Čet 24 Nov 2005 12:29
Prispevkov: 556
Aktiv.: 3.08

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 12, 2014 11:44 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Večinoma za kovino, aluminij največ.

Hvala za link.

_________________
LP Tilen
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
.
Neznanec
Neznanec



Pridružen-a: Pet 01 Okt 2004 1:17
Prispevkov: 3
Aktiv.: 0.02

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 12, 2014 1:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jakey
Član
Član



Pridružen-a: Sre 11 Jul 2012 0:38
Prispevkov: 651
Aktiv.: 6.46
Kraj: Ravne/LJ/Kobarid

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 12, 2014 3:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Spodnji Feeler ti bo služil več kot dobro; imaš mizo 600x1000 (pa tudi po Z osi imaš več kot pa samo za pločevino), dobiš ka za ~10k€. Je pa to potem profesionalna zadeva in neboš imel več nobenih problemov z rezkanjem niti prokroma ali orodnega jekla.

http://media.exapro.com/product/2010/11/PE119855/e2f31144c633f4ea2170f22853348770/feeler-fv-1000-se-vertical-machining-centre-pe119855_4.jpg


(vendar pa je za hobi to malce predraga zadeva, zato ti priporočam, da zmanjšaš svoje ztahteve, da boš lahko dobil nekaj dosti bolj ugodno od tega)

_________________
Predlagam, da kar napišem, si čimprej skopirat, saj bodo šerifi tega foruma verjetno pobrisali s predpostavko, da ne prispeva (dosti) k vrednosti foruma.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
matosg
Član
Član



Pridružen-a: Čet 20 Jun 2013 22:32
Prispevkov: 69
Aktiv.: 0.77
Kraj: Slovenj Gradec

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 12, 2014 4:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Danes sem se v službi testiral koračne motorje v zaprti zanki in sicer serijo EZI-Servo Plus-R.
Je malce dražja od navadne serije ima pa pametnejši gonilnik.

Ker sem se prvič srečal s koračniki v zaprti zanki, so me nekatere stvari prav navdušile (ne vem pa, katere od teh funkcionalnosti so podprte tudi v nižji seriji).

Všeč mi je, da ne potrebuješ končnih stikal, saj se lahko programsko nastavi limite v obe smeri in motor ne gre čez te pozicije, tudi če ima komando.
Za pozicioniranje se lahko uporabi končno stikalo, dodaten senzor ali moment. Sam sem uporabil zadnjo funkcijo in je zadeva super. Nastaviš, v katero smer naj se motor vrti, s kakšno hitrostji in s kakšno močjo (0 do 100%).
Ko se voziček, ki ga žene motor, zaleti v končno pozicijo in moment naraste čez nastavljeno vrednost, krmilnik ve, da je to nulta pozicija oz. se da nastavit tudi, za koliko se vrne iz te točke.
Enako se sproži alarm, v kolikor pride do naleta in motor ne more slediti ukazom. Zadeva obstoji.

Če se nekaj časa zadeva ne uporablja, se lahko izklopi napajanje motorja, pozicioniranje pa se ohranja (ne pozicija).

Poleg tega se da nastavit 265 točk in hitrost / pospešek do teh točk, ki se jih da potem preko I/O vhoda klicat.

Gonilnik ima 3 pred nastavljene vhode in 9 prostih, prav tako ima 9 prostih izhodov, ki se jih poljubno nastavlja.
Pa še marsikaj zanimivega.

Če koga kaj več zanima, si lahko prebere tukaj.

http://www.fastech.co.kr/bbs/data/product/bdfdd2014010614051300.jpg

_________________
Lp,
Matej
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
SiByte
Član
Član



Pridružen-a: Pet 18 Mar 2011 17:01
Prispevkov: 312
Aktiv.: 2.67
Kraj: Sv. Trojica v Slov. g.

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 27, 2014 6:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kako se vam zdi kaj takšna izvedba CNC rezkalnika? http://www.instructables.com/id/Building-your-own-CNC-milling-machine/?ALLSTEPS

V planu imam zgraditi malo večji CNC ker mi je tale ki ga imam trenutno malo premajhen Sad delovna površina je velikosti A4 Smile
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Cube
Član
Član



Pridružen-a: Pet 08 Jul 2011 15:09
Prispevkov: 249
Aktiv.: 2.20

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 27, 2014 6:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nekako se mi zdi zaradi enostavnejše izvedbe prikupnejši Xzero CNC. Drugi plus so kroglična vretena.

http://www.youtube.com/watch?v=gJ3mPKgSVow

Ali pa kaj resnejšega. Spodnjega dobiš za 3000€ z vso opremo in poštnino do Kopra.

http://www.woodmarket.eu/uploads/supplies/img-3556.jpg


Nazadnje urejal/a Cube Pon Jul 28, 2014 1:14 am; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jakey
Član
Član



Pridružen-a: Sre 11 Jul 2012 0:38
Prispevkov: 651
Aktiv.: 6.46
Kraj: Ravne/LJ/Kobarid

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 28, 2014 12:10 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ali pa takega rabljenega že za 10.

http://www.hellopro.fr/images/produit-2/9/8/8/centre-d-usinage-feeler-fv600-ase-867889.jpg

_________________
Predlagam, da kar napišem, si čimprej skopirat, saj bodo šerifi tega foruma verjetno pobrisali s predpostavko, da ne prispeva (dosti) k vrednosti foruma.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Cube
Član
Član



Pridružen-a: Pet 08 Jul 2011 15:09
Prispevkov: 249
Aktiv.: 2.20

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 24, 2014 4:22 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Je že kdo razmišljal, da bi dele za CNC ulil v pesek ali gips in kasneje odlitek porezkal?

To sicer že počno Kitajci v Jinanu, ampak oni samo ulijejo in sestavijo. d'oh!

En primerek tovrstnega stroja:

http://img.weiku.com/waterpicture/2011/10/22/4/Mach_3_600_900mm_CNC_Router_JC_6090_634594791998577516_3.jpg
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... , 145, 146, 147  Naslednja
Stran 146 od 147

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 1 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group