www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Pannenstatistik 2005
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.95
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 04, 2006 10:16 pm    Naslov sporočila:  Pannenstatistik 2005 Odgovori s citatom

Vsebina teme ni ravno avtoelektrika, a glede na to, da večina okvar predstavlja ravno okvara elektrike jo pripenjam sem. Gre za eno realno statistiko nemškega ADAC-ja, ki je lahko pomoč pri nakupu rabljenega vozila. V oči mi je padla znamka na koncu desno. Poznam primer, ko je omenjeno vozilo naredilo kar nekaj "sivih las" lastniku.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.57

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 04, 2006 10:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Slika je nekoliko meglena, pa se moja nemscina je bolj tako-tako ... kaj predstavljajo stevilke v tej tabeli ?
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 04, 2006 10:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če se ne motim, gre za število okvar na 1000 registriranih vozil. Sem ne sodijo okvare, ki so bile rešene na licu mesta (predrta guma, zmankalo goriva...) V statistiko sodijo vozila, ki so obstala na cesti ter jih je bilo treba odpeljati.
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.57

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 04, 2006 10:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hm, dveh stvari ne razumem:

- pri dolocenem avtomobilu na levi strani je relativno visoka stevilka oranzne barve, nizja stevilka pri avtomobilu na desni pa je rdece barve; ne razumem po kaksnem kriteriju so izbirali barve.

- gre tukaj le za modele dolocene starosti (npr. manj kot eno leto) ? Le tako si lahko razlozim velike skoke med leti pri dolocenih modelih, kar bi lahko bila posledica napak v doloceni seriji.

Precej zmedeno ... Confused
Nazaj na vrh
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 21.00
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 05, 2006 12:03 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Te barve tudi meni niso čisto jasne. Lahko pa potrdim iz prve roke, da je tabela zelo blizu resnici. Nemški avtomobili so imeli leta 2000 (zgornji desni del tabele) veliko krizo v kvaliteti zaradi menjave serij in velikih sprememb tehnologije. Wink

In ravno leta 2000 sem kupil nemca s katerim sem imel veliko problemov od začetka Brick wall ... na srečo je večino in najdražja popravila krila garancija, sedaj pa se je umiril in gre kot urca. Very Happy
Nazaj na vrh
japek
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Feb 2004 22:50
Aktiv.: 3.30
Kraj: Radenci

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 05, 2006 6:12 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Desni del tabele predstavlja Esstzulassung, kar bi po naše pomenilo datum prve registracije, se pravi v bistvu leto izdelave avtomobila.
Barve pomenijo od zelene, najmanj okvar do rdeče, največ okvar. Avtomobili pa so po svojih kategorijah razvrščeni po vrstnem redu od prvega, z povprečno najmanjšim številom okvar, do zadnjega z največjim številom okvara.
Celotno so pa šteti avtomobili, ki jih je servisirala, oziroma jim nudila pomoč, služba ADACa in pri posameznih modelih samo tisti, ki jih je bilo v navedenem letu registriranih najmanj 10000. Zato eni modeli nimajo številjk pri posameznih letih.

LP, Janko
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 05, 2006 7:02 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Iztok je napisal/a:
Lahko pa potrdim iz prve roke, da je tabela zelo blizu resnici. Nemški avtomobili so imeli leta 2000 (zgornji desni del tabele) veliko krizo v kvaliteti zaradi menjave serij in velikih sprememb tehnologije. Wink

Tukaj gre za res realno statistiko. (ki ni odvisna od sponzorskega denar-ja.)
Praktično skozi vsa leta so bila na prvih mestih vozila japonskih proizvajalcev. (razen pri vozilih višjih cenovnih razredov, kjer pa niso imeli svojega predstavnika). Eden iz med vzrokov, da so se nemške znamke povspele višje pa je padec kvalitete japonskih voziil, ki pa je nastal pred vsem zaradi selitve proizvodnje na evorpski trg.

Še ena starejša statistika. (na vrhu tabele so vozila z največ okvar)

branko47
Član
Član

Pridružen-a: Sob 07 Jan 2006 11:10
Aktiv.: 0.69
Kraj: Pozarevac

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 05, 2006 9:46 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Potem pa je moja Nissan Micra (1230 cm2), stara 16 let super (kupil sem je pri Stinčniku v Celovcu-ni reklama), samo enkrat je obstala na cesti.
V doba sankcij smo natakali vse sem vode in je predčasno odpovedal filter za bencin. Pa je zamenjano samo to kar so potrošni deli (nobene okvare)
lp,
branko47
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 05, 2006 9:59 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za micre se je itak ve, da so bile neuničljive.

P.S.

Kako je pri vas z uvozom vozil?

.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70830.70

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 05, 2006 10:17 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
branko47
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 05, 2006 11:50 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
borisz:
Ali nam lahko zaupaš kaj ste natakali?

Na črpalkah skoraj da ni bilo goriva.
Zraven cest so prodajali tihotapljen bencin in nafto iz kant in raznih plastišnih posod (iz Romunije, Grčije, Bolgarije) in so dodajali vodo u neznanem procentu.
Znano je več primerov obarvane vode sa zelo malo bencina, samo da ima vonj po bencinu.
Bil je to zelo unosen "biznis", seveda če si bil uz oblast, pa te je policija pustila pri miru.
In vsi so povedali " Majke mi, čisti benzin!" Wink
Marikateri motor je šel po gobe v tem času Twisted Evil
Nazaj na vrh
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 21.00
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 05, 2006 12:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi jaz sem imel 5 let Micro in je bil res trpežen avtomobilček ... kot vsak avto je tudi njo načela rja in sem jo pred leti zamenjal z Getzom s katerim sem tudi zelo zadovoljen.
Edina moteča stvar pri Micri je bila njena stabilnost in občutek pri vožnji ... kljub novim amortizerjem je "plavala" na neravninah in se pretirano nagibala v ovinkih ... kot kakšna katrca. Very Happy

Micra1.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  56.5 KB
 Pogledana:  18 krat

Micra1.jpg

Nazaj na vrh
branko47
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 05, 2006 12:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najbrž Ti niso povedali da osnovni model ni pripravlen za dirke Laughing
Nazaj na vrh
NeoTO
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19
Aktiv.: 11.62
Kraj: Trzic

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 05, 2006 2:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Smo imeli Japonca pri hiši do lanskega leta - Mitsubishi Lancer. Ne delajo več takšnih avtov, samo to lahko rečem. Nikoli razen enkrat (ko so šle diode v alternatorju) nas ni pustil na cedilu v dobi 15 let (je bil pa resda redno servisiran, a nikoli nič resnega). Novega (Forda) sem dobil predvsem zaradi varnosti (ABS, airbag) in udobja (klima Very Happy ). Pa še pil in rjavel ni, Lancer mislim.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
psic
Član
Član

Pridružen-a: Pon 10 Jan 2005 18:03
Aktiv.: 0.28
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 08, 2006 12:38 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hehe, še en glas za japonce, po možnosti malce starejše. Pri hiši imamo 9 let staro Toyoto Carino in 7 let staro Hondo Civic. Neuničljiva. Sicer pa sem nekje bral da ta ADACova statistika ni čisto realna, namreč nekatere dražje, nemške znamke (Mercedes, BMW) imajo tudi svoje servisne službe, kar pomeni da gre veliko teh avtov (ki se pokvarijo na cesti) mimo ADAC-a.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni