|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
ultra-d Član

Pridružen-a: Sre 15 Sep 2010 16:52 Prispevkov: 82 Aktiv.: 0.46 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Jan 23, 2015 5:40 pm Naslov sporočila: Naključno resetiranje računalnika |
|
|
Zanima me kaj bi bilo, računalnik se naključno resetira, po resetu bios normalno zazna diske, ampak ne najde particij. Kot da bi bile pri resetu zbrisane.
Pomaga live windows cd, v windows disk managerju poiščem particije in jih "oživim"
Potem spet dela ok nekaj časa ok.
Sprva sem mislil da je prah in previsoka temperatura diskov imajo ventilatorje ki jih aktivno hladijo ampak ni pomagalo kaj veliko.
Ima še kdo kakšo idejo? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
DusanK Član

Pridružen-a: Pon 19 Nov 2012 23:46 Prispevkov: 1972 Aktiv.: 12.87 Kraj: Medvode - med vodami
|
Objavljeno: Pet Jan 23, 2015 6:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Lahko je kaj narobe s plato, napajalnikom, slabimi kondenzatorji na plati...
Če lahko dostopaš do diska/particij naredi backup datotek brez katerih ti živeti ni.
Povej kako "oživiš" particije v Disk Managementu ?
Koliko diskov imaš?
Sata ?
Kater OS?
Daj več podatkov, no, da ne vlečemo iz tebe.
Pripni sliko smart podatkov posameznih diskov, da vidiš, če se kaj dogaja.
Preveri dober stik ali za test menjaj sata kable. _________________ Največji čar - električar |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.75 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Pet Jan 23, 2015 6:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Imaš morebiti iztrošeno gumbno baterijo za CMOS spomin? Meni se je tako nekaj krat zgodilo, da se mi je obesil ali pa je že zagon bil problematičen. Po menjavi te baterije nisem več opazil teh napak(moram potrkat po lesu). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
miharix Član

Pridružen-a: Tor 18 Dec 2012 9:59 Prispevkov: 410 Aktiv.: 2.69 Kraj: LJ
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ultra-d Član

|
Objavljeno: Sob Jan 24, 2015 6:40 am Naslov sporočila: |
|
|
Sistem je window xp kondenzatorji ne izgledajo napihnjeni, napajalnik menjan pred letom ali dvemi, diski so trije.
Disk managment zazna diske in particije, smo so nevidne. Izberem particijo desni klik in izberem eno pocijo.
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 17.02 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Sob Jan 24, 2015 9:42 am Naslov sporočila: |
|
|
Preglej tudi event viewer. Običajno tam tudi piše kaj je bilo narobe. _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ultra-d Član

|
Objavljeno: Sob Jan 24, 2015 9:47 am Naslov sporočila: |
|
|
Kaj ščaram s particijami bom napisal ko ga dobim v roke, na pamet se ne spomnem.
I ivent event viewer ne pokaže nič.
Sam sem imel idejo da se stvar pregreje in ugasne, sprva je pomagalo sedaj je zdržalo cca 1 mesec. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
damjango Član

Pridružen-a: Pon 03 Sep 2012 7:56 Prispevkov: 756 Aktiv.: 4.85 Kraj: Murska Sobota
|
Objavljeno: Sob Jan 24, 2015 2:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
kobranka je napisal/a: |
Imaš morebiti iztrošeno gumbno baterijo za CMOS spomin? Meni se je tako nekaj krat zgodilo, da se mi je obesil ali pa je že zagon bil problematičen. Po menjavi te baterije nisem več opazil teh napak(moram potrkat po lesu). |
Če je baterija fuč, potem se tudi resetira ura. Z voltmetrom se jo pa da preizkusiti, če ima okoli 3V napetosti, potem je vredu. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.75 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Sob Jan 24, 2015 6:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja se mi zdi, da ni imela 3volte. Včasih je tudi problem da dobiš kakšno fejk baterijo, se pravi, da se napetost seseda že pri majhni obremenitvi.
Je pa res, da ko je bil računalnik že odprt sem polek baterije zamenjal še napajalec, ker se je le ta nekaj čudno oglašal (visoko frekvenčni pisk, ko se je ogreval na delavno temperaturo- dejansko šlo skozi ušesa). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni