www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Postopek do legalizacije os windows 8

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
kramko 69
Član
Član

Pridružen-a: Sob 20 Mar 2010 20:39
Aktiv.: 1.08
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 06, 2015 4:30 pm    Naslov sporočila:  Postopek do legalizacije os windows 8 Odgovori s citatom

Pozdravljeni! Prosim če mi kdo od vas poznavalcev napiše postopek do legalizacije windows 8 na prenosniku zaradi okvare trdega diska.Prenosnik je http://uk.hardware.info/productinfo/194365/sony-vaio-svf-1521v1eb#tab:specifications. Za nasvete se vam v naprej zahvaljujem.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kobranka
Član
Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37
Aktiv.: 18.75
Kraj: nekje v zgornjem posočju

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 06, 2015 4:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Račun rabiš. Potem pa naprej na Microsoft klicat.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kastaneda
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 11:18
Aktiv.: 2.41

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 06, 2015 5:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Aktivacija preko telefona.
DusanK
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Nov 2012 23:46
Aktiv.: 12.87
Kraj: Medvode - med vodami

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 06, 2015 6:45 pm    Naslov sporočila:  Re: Postopek do legalizacije os windows 8 Odgovori s citatom

kramko 69 je napisal/a:
Pozdravljeni! Prosim če mi kdo od vas poznavalcev napiše postopek do legalizacije windows 8 na prenosniku zaradi okvare trdega diska.Prenosnik je http://uk.hardware.info/productinfo/194365/sony-vaio-svf-1521v1eb#tab:specifications. Za nasvete se vam v naprej zahvaljujem.

Boš moral kaj več povedati, ker odpoved diska in legalizacija ravno ne gre skupaj, sploh, ker je na zgornjem linku sistem Win prednaložen. Razen, če si mislil aktivacijo !?

1. Si kupil prenosnik Sony s prednaloženim Win8 in zdaj potrebuješ samo medij Win8 s kodo za novo inštalacijo na nov disk ?
2. Si kupil prenosnik Sony brez OS-a ?

1a. Iz Microsoft strani snameš Win 8.1 ISO, ga rukneš na boot usb ali DVD medij in z njim narediš inštalacijo na nov disk. Kodo (nalepk s kodo ni več pri prednaloženih sistemih) naj bi potegnil iz uefi biosa ali pa če si jo že prej prebral s kakim programom ala Speccy, potem jo samo prepišeš. Aktivacija ni potrebna.
1b. Iz Sony podpore ali njihovega servisa, ki je napisan na garancijskem listu ( v Win 8 nadzorna plošča/Sistem/Informacije o podpori kjer je tudi telefonska/fax.) zahtevaj medij za inštalacijo. Morebiti ne bo zastonj.

2. Če je bil prenosnik brez OS-a in bi rad dejansko legaliziral Win 8 potem moraš kupiti GGK paket imenovan Get Genuine Kit, ki je temu namenjen, legalizaciji Win.

Razjasni tvoj primer !

kramko 69
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 06, 2015 8:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se opravičuje.Nisem se pravilno izrazil.Mislil sem aktivacijo Windowse. Ker sem iz prenosnika vzel ven disk mi Sony ni priznal garancije. Mslim ,da je koda integrirana v biosu,ker je nastavljeno na UEFI.Zanima me kateri windows naj naložim win8 ali 8.1V bistvu sem na 8.1 prišel po posodobitvi.
Nazaj na vrh
DusanK
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 06, 2015 9:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se mi je zdelo, ja, da is bolj mislil aktivacijo. Smile
Načeloma bi morala Win instalacija zaznati kodo, ki je pri prednaloženih mašinah shranjena v Uefi biosu, tako da aktivacija ne bo potrebna niti ti sama inštalacija ne utruja s tem. To se v ozadju avtomatsko zmenita Sony in MS. (OA 3.0 aktivacija)

Važno je, da imaš v biosu nastavljen Uefi mode/boot (csm=disable)
Malo pogooglaj o tem:
https://codechief.wordpress.com/2013/02/14/how-to-setup-windows-8-in-uefi-bios-in-uefi-mode/
http://windowsitpro.com/windows-8/q-what-tips-will-help-me-install-windows-uefi-machine-i-built-myself

Če še nisi kupil novega diska veljati razmisliti o hitrem SSDju. Na nek klasični zunanji usb disk pa delaš backup podatkov brez katerih ti živeti ni.
Poročaj, če ti je šlo brez problemov.

kobranka
Član
Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37
Aktiv.: 18.75
Kraj: nekje v zgornjem posočju

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 06, 2015 10:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pa kako je potem s tem uefi-jem na starejših mašinah? Se pravi, če ga ni, osmice ne moreš aktivirat?
Nazaj na vrh
DusanK
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 06, 2015 10:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Seveda lahko, samo nimaš vseh bonbončkov, ki jih nudi Uefi proti klasičnemu biosu(hitrejši boot, boot z diskov >2TB, secure boot itd.)
Med inštalacijo te sistem pozove k vpisu kode, ko se vzpostavi internet se aktivacija zgodi v ozadju, če se ne pa jih lahko aktiviraš ročno.
Sledi tem navodilom.

kramko 69
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 07, 2015 12:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 497 dni