|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
lipa Član

Pridružen-a: Ned 27 Sep 2009 9:39 Prispevkov: 734 Aktiv.: 3.82 Kraj: Lipa Beltinci
|
Objavljeno: Čet Jan 29, 2015 5:35 pm Naslov sporočila: Led lcd poškodba panela |
|
|
Zanima me, od česa nastane taka napaka na lcd tv-ju?
Videl sem že nekaj počenih lcd ekranov, ampak to je po moje nekaj drugega. Tudi pri izklopljenem tv-ju in obrnjenem pod pravim kotom proti svetlobi je to vidno kot z nečim poškropljeno.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
2.63 MB |
Pogledana: |
39 krat |

|
|
4.14 MB |
9 krat |

|
|
2.39 MB |
4 krat |

|
|
1.7 MB |
0 krat |

|
_________________ Lep pozdrav!
Boris Z. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kastor Član

Pridružen-a: Ned 24 Apr 2005 20:10 Prispevkov: 153 Aktiv.: 0.64 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Čet Jan 29, 2015 11:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne morem povečati slike, ampak, ali ni na zgornjem robu zaslona debelejša podolgovata lisa, nad njo pa poškodbe na okvirju?
Lp Marko
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
robert Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48 Prispevkov: 1907 Aktiv.: 8.03 Kraj: Tolmin
|
Objavljeno: Pet Jan 30, 2015 12:17 am Naslov sporočila: |
|
|
Nekdo je boksnil v ekran
_________________ LP Robert |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lipa Član

Pridružen-a: Ned 27 Sep 2009 9:39 Prispevkov: 734 Aktiv.: 3.82 Kraj: Lipa Beltinci
|
Objavljeno: Pet Jan 30, 2015 12:26 am Naslov sporočila: |
|
|
Tv sem dobil "mrtvega" z napako na usmerniku. Noben ga pred mano ni odpiral in nima nobene vidne mehanske poskodbe, ne na zaslonu ne na okvirju. Ko sem ga imel še odprtega, tudi nisem opazil nobene sledi kake tekočine.
Kaj je tisti madež na samem plastičnem okvirju, ne morem več preveriti, ker sem ga danes zvečer tudi prodal v takem stanju, kot ga vidite na sliki.
Vseeno me zelo zanima vzrok napake oz okvare.
PS
Na zgornjem robu zaslona je lisa iz istega "materiala" kot ostali madeži in črte in pike.
_________________ Lep pozdrav!
Boris Z. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s57bat Član

Pridružen-a: Pon 09 Apr 2007 9:06 Prispevkov: 201 Aktiv.: 0.91 Kraj: Moste
|
Objavljeno: Pet Jan 30, 2015 7:38 am Naslov sporočila: |
|
|
Hej hoj!
Najbrž je mehanska poškodba, sem pa že dobil v servis monitorje istega tipa in letnika, ki so imeli podobno napako. Tam je šlo za napako v materialu ali pa proizvodnji.Če si pogledal pod mikroskopom, je bilo videti kot da je material "zgnil" oziroma razpadel.
l.p. Tomaž
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 7 dni