|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
boriskozjan Član

Pridružen-a: Pet 14 Nov 2008 23:23 Prispevkov: 956 Aktiv.: 4.73 Kraj: Šmarje pri Jelšah
|
Objavljeno: Tor Feb 03, 2015 9:26 am Naslov sporočila: PLC in HF/HV motnje |
|
|
Zdravo!
Zanima me, če ima kdo izkušnje z plc krmilniki (znamka ni važna) in tig varjenjem. V kratkem bom delal en polavtomat, pa me zanima če bo dim po prvem vžigu ali bo delovalo? Vhodi so povsod optično ločeni, pa tudi kabli vem, da morajo biti oklopljeni, kaj pa induktivni senzorji, so občutljivi?
lp, boris |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jerjur Član

Pridružen-a: Čet 06 Maj 2010 22:09 Prispevkov: 459 Aktiv.: 2.49 Kraj: Žiri
|
Objavljeno: Tor Feb 03, 2015 10:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljen Boris,
Pri digitalnih signalih ne pričakuj problemov samo dobro loči energetske kable od signalnih. Če se vseeno pojavljajo motnje pa jih lahko filtriraš v programu. Težave znajo povzročat kakšne hitroštevni vhodi in pa analogne zadeve. _________________ Avtomatika je zakon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
boriskozjan Član

Pridružen-a: Pet 14 Nov 2008 23:23 Prispevkov: 956 Aktiv.: 4.73 Kraj: Šmarje pri Jelšah
|
Objavljeno: Sre Feb 04, 2015 9:19 am Naslov sporočila: |
|
|
Načeloma ni težav z hitrimi zadevami, ampak vžig obloka pri tig varjenju je res neprijetna reč. Pri avtomatu za vzdolžno varjenje sem uporabil kar relejno krmiljenje, na kupljenem varilnem rotatorju pa je potrebno najprej vžgati oblok, šele potem lahko vklopiš vrtenje, ker drugače začnejo vrtljaji močno nihati. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni