|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
mrtn Član

Pridružen-a: Pet 11 Maj 2012 8:14 Prispevkov: 195 Aktiv.: 1.22 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Pon Feb 02, 2015 2:33 pm Naslov sporočila: Kabli za ozvočenje |
|
|
Zdravo vsem.
Ker se z mojo boljšo polovico lotujeva prenove dnevne sobe sem prišel do zanimivega problema s podometnim razvodom žic za ozvočenje.
Ker že imava približno postavitev sobe me pravzaprav zanima ali poznate kakšen način je najbolj pogost za predmontažo kablovja in potem postavitev zvočnikov na tla/steno. Ali se uporabljajo kakšne doze podometne, razni priključki standardnih oblik in dimenzij ali čisto nekaj tretjega?
Prva dva zvočnika bi bila (ko bosta) samostoječa na levi in desni strani omar, center bo nad omarami, zadnja dva zvočnika za sedežno na steni levo in desno, sub bi bil tudi za sedežno v vogalu.
Ali naj dam vse kable v požirke (predvidevam, da je to najboljša rešitev kasnejšega dodajanja/spreminjanja kakšnih žic), na kakšne višine postaviti priključke do zvočnikov,...?
Če imate kakšno svojo prigodo s tovrstnim razporedom mi jo lahko zaupate, da se nebom ravno učil od začetka.
P.S.: Če ima kdo kakšno sliko svoje izvedbe lahko tudi pripne..
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
BluPhenix Član

Pridružen-a: Pet 05 Mar 2004 12:54 Prispevkov: 1018 Aktiv.: 4.29 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Pon Feb 02, 2015 3:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Od mesta "receiverja" spelji 10mm cevi do vseh zvočnikov (no do zadnjih in suba lahko eno 16mm cev in potem narediš nekje razvod na vsak zvočnik).
Za samostoječe zvočnike lahko potegneš cev do tal (in potem iz te cevi kabel direkt v zvočnik) ali pa nekje na steni ( v višini glave - odvisno os preferenc). Za surround zvočnike pridi s cevjo nekje na višino 1,5 m od tal.
Kable razvlečeš po ceveh kasneje. Surround zvočnike namontiraš direkt na cev (ponavadi imajo take konzole, da gredo direkt čez dovod in lepo skrijejo kable). _________________
Pravilo št. 1: Pišite slovensko, velja za vse.
TA SUHI ŠKAFEC PUŠČA. Saj ni tako težko, no! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
freshman Član

Pridružen-a: Tor 16 Mar 2010 0:16 Prispevkov: 149 Aktiv.: 0.80 Kraj: Notranjska
|
Objavljeno: Pon Feb 02, 2015 9:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem moje satelite montiral z temi nosilci
Univerzalni stenski nosilec za zvočnik VOGELS VLB 500
Seveda sem moral v njih narediti luknje za kabel, ki je bil vdelan v steno v bugir cevi.
Nosilec je lepo prekril mesto bugirja na steni.
Povezave delaj čimbolj direktno brez priključkov (receiver-zvočnik).
Na mojem sistemu sem edino chinch kabel za aktivni sub povezal na vtičnico na zidu ker imam od receiverja do mesta kjer je sub pravtako bugir cev ki gre po tlaku.
Še nekaj mi je padlo v oči...........pišeš da bo center nad omarami.......jaz nebi naredil takole. Center bi moral biti pod tvjem. To je moje mnenje. Malo preglej po netu pa boš videl kaj in kako. Center je zelo občutljiv izvor zvoka med gledanjem filmov. Moj je takoj pod tvjem. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 7 dni