|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
tomskk Član

Pridružen-a: Čet 27 Okt 2005 9:05 Prispevkov: 108 Aktiv.: 0.45
|
Objavljeno: Čet Maj 11, 2006 11:35 am Naslov sporočila: Ponovno težave z Microchipom |
|
|
Imam eno težavo in sicer sem sprogramiral PIC16F88 z JDM programatorjem, zdaj bi ga pa želel ponovno zapisati, pa mi javlja napako. Kje sem naredil napako? Je kakšen trik pri programiranju teh MCU? Pri zapisovanju sem dal vse nastavitve "disable"????
Programiral sem z Winpicem. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14679 Aktiv.: 61.78
|
Objavljeno: Čet Maj 11, 2006 11:46 am Naslov sporočila: |
|
|
Iz sporočila ni razvidno, če je bilo programiranje uspešno. (torej program v mikrokontrolerju teče oz., je prebrana vsebina enaka vpisani)
Kot je bilo že X-krat na forumu napisano JDM programator ni najboljša rešitev. Sploh še, če gre za varianto brez zunanjega napajanja.
Če je bil prvi vpis uspešen je vzrok, da ponovno programiranje ne gre lahko to, da so bili pri prvem vpisu postavljeni CP biti. Včasih z JDM takega pic-a ne gre ponovno programirat. Skušaj ga najprej obrisat. Druga varianta pa je, da je bil uporabljen interni oscilator oz je pin reset izključen. Tudi takrat se lahko pojavlja taka težava. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tomskk Član

|
Objavljeno: Čet Maj 11, 2006 11:49 am Naslov sporočila: |
|
|
Zapisovanje je bilo uspešno. CP ni bil vklopljen, je bil pa MCLR izklopljen in interni OSC vklopljen. Lahko kako to težavo rešim z JDM? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14679 Aktiv.: 61.78
|
Objavljeno: Čet Maj 11, 2006 12:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Verjetno program v njem štarta v trenutku ko dobi s programatorja napetost. Ker je reset izključen mu programator nekako ne pride "do živega". Skušaj ga pobrisat. (če ne bo šlo to poskušaj večkrat zaporedoma) _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tomskk Član

|
Objavljeno: Čet Maj 11, 2006 3:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala Silvo za pomoč. Res ga je bilo treba nekajkrat pobrisati potem se ga je pa dalo sprogramirati.
Dolgujem pivo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni