|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Saran Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2009 16:26 Prispevkov: 729 Aktiv.: 3.66 Kraj: Zasavje
|
Objavljeno: Ned Mar 15, 2015 12:13 pm Naslov sporočila: Preprosto vezje za preklop IR filtra |
|
|
Živjo,
Ali ima kdo kako idejo kako bi najlažje izdelal vezje za preklop IR filtra? Imam takšno zadevico (glej sliko), ki se uporablja za nadzorne kamere - ima mehanski IR filter, ki se po dnevi vklopi, da kamera normalno snema, v temi pa se filter odmakne in kamera se peklopi v nočno snemanje. Filter se vklopi tako, da se na žički za moment (100 ms) priklopi majhna napetost (5V). Izklopi pa se na identičen način, le da je zamenjana polariteta na obeh žicah. Verjetno bi za tole potreboval kak H-mostiček?
Druga stvar je detektor svetlobe, ki bo najverjetneje kar fotoupor, zadaj pa rabim še kakšen schmidt trigger, da se ne bo filter kar naprej vklapljal in izklapljal. Schmidt trigger ima digitalni signal HIGH oz. LOW na izhodu, zanima me pa kako naj takšen signal prilagodim za H-mostiček. Za vsakič, ko se signal spremeni, rabim pulz - kratek pulz na prvem izhodu, ko se signal preklopi iz LOW v HIGH in pulz na drugem izhodu, ko se signal preklopi iz HIGH v LOW.
Ima kdo kako dobro idejo?
lp
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
22.04 KB |
Pogledana: |
1 krat |

|
_________________ Moja mama je strela, moj fotr je grom. Če hočeš bit moja, prključ se na štrom. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebaveh Član

Pridružen-a: Sob 19 Jan 2008 13:51 Prispevkov: 1671 Aktiv.: 7.88 Kraj: Slovenska Bistrica
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 500 dni