|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
MAX.M Član

Pridružen-a: Čet 09 Jun 2011 23:42 Prispevkov: 32 Aktiv.: 0.19 Kraj: styria
|
Objavljeno: Pon Mar 23, 2015 6:33 pm Naslov sporočila: stari radio |
|
|
Ob pogledu na zgornji izdelek, vse čestitke za obnovo. Se pa spomnim dogodka iz mojih mladih dni. Skoraj prav tak radio je imela stara gospa v naši hiši. Jaz, mlad študent štromar sem ji večkrat moral kakšno stvar popraviti. Tako sem nekega dne opazil, da ima na radiju prtiček, na njem pa tegelc z rožo. V zemljo v tegelcu pa vtaknjeno bakreno žico. Ko sem sledil od kod prihaja žica sem videl, da je iz radija iz vtičnice za ozemljitev. Ko jo vprašam zakaj tako, mi odgovori, da so ji ob nakupu v trgovini rekli da mora tam priključiti na zemljo. Ko sem jo poučil, kako je pravilno, je rekla, da naj kar tako ostane, ker radio z tem "drotom v tegelcu zares zelo lepo špila". HI
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 470 dni