www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Popravilo prenosnika(HDMI)

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
dj_car
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Feb 2006 16:23
Aktiv.: 0.34
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 26, 2015 11:56 am    Naslov sporočila:  Popravilo prenosnika(HDMI) Odgovori s citatom

Pozdravljeni, presnosnik je padel na tla na rob in prenehal je delovati hdmi. Prenosnik sem rastavil in našel par mankajočih delov v njem kot kaže slika. Moje vprašanje je, če mi lahko prosim kdo pove kaj je sledeč element in kako naj ugotovim? Znanje spajkanja imam samo ne vem kateri element je da gakupim in zamenjam. Prosim za pomoč.

Hvala v naprej.

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
shmandi
Član
Član

Pridružen-a: Čet 09 Maj 2013 9:20
Aktiv.: 4.32

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 26, 2015 12:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Izgleda kot neke vrste ločilni (signalni,linijski) transformator. Verjetno bi blo najlažje, če najdeš kakšno podobno ploščo v okvari in tam poiščeš.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
PPG78
Član
Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09
Aktiv.: 9.88
Kraj: Gorenjska

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 26, 2015 2:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Moj glas gre za common mode choke, recimo takšna (samo za primer). Pomeri dimenzije in na Farnellu poišči ustrezno.

LP, Peter
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
DusanK
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Nov 2012 23:46
Aktiv.: 12.87
Kraj: Medvode - med vodami

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 26, 2015 4:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bi skopim podatkom dodal vsaj točen model in tip notebooka,morebiti kodo plate itd.? Morebiti se najde kak načrt iz katerega bo točno razvidno kaj to je.
dj_car
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 26, 2015 5:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se opravičujem prenosnik je ASUS k53s, plošča je k53sv v3.0, sem iskal pa nisem nič pametnega našel.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
dj_car
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 26, 2015 5:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
PPG78
PrispevekObjavljeno: Čet Mar 26, 2015 12:55 pm Naslov sporočila:
Moj glas gre za common mode choke, recimo takšna (samo za primer). Pomeri dimenzije in na Farnellu poišči ustrezno.

LP, Peter

Malo sem bolj podrobno pogledal na plato in lahko da gre res za ta del, mi prosim objasnite kako premerim in izberem pravo vrednost za nakup?

Še slika:

Nazaj na vrh
surla
Član
Član

Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 15:22
Aktiv.: 3.05

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 26, 2015 6:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Si dobro pregledal , če ni ta element zataknjen kje v laptop ohišju?
Drugače pa mislim , da lahko ta element premostiš in bo ravno tako deloval.
Poglej strqan 11.

Asus K53U X53U_Compal_LA-7322P.pdf
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  Asus K53U X53U_Compal_LA-7322P.pdf
 Velikost datoteke:  1.46 MB
 Downloadano:  18 krat

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
airwolf
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17
Aktiv.: 10.68
Kraj: Polhov Gradec

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 26, 2015 10:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imam enega sesutega HP-ja ki ima te dušilke.
Če želiš ti jih odspajkam in pošljem.
Trije kosi so gor.
Ne vem pa če so enakih karakteristik

PPG78
Član
Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09
Aktiv.: 9.88
Kraj: Gorenjska

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 26, 2015 10:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

dj_car je napisal/a:
Malo sem bolj podrobno pogledal na plato in lahko da gre res za ta del, mi prosim objasnite kako premerim in izberem pravo vrednost za nakup?

Vsaka common mode dušilka ki ima ustrezne mehanske dimenzije in da je deklarirana za HDMI bi verjetno delala. V skrajnem primeru dela tudi brez oziroma z 0R upori. Če bi pogledal kaj pravi datasheet od čipa na katerega je vse to zvezano pa bi imel vse podatke.

LP, Peter
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
dj_car
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 27, 2015 5:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala vsem za nasvete, sem skočil do ic-ja in naročil tole http://si.farnell.com/wurth-elektronik/744233900/line-filter-hdmi-0805-90ohm-0/dp/1848956
sem zmeril in je istih dimenzij pa še piše da je za hdmi, sporočim ko pride če bo kaj iz tega. "airwolf" hvala za ponujeno samo nisem prej videl.
Nazaj na vrh
airwolf
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17
Aktiv.: 10.68
Kraj: Polhov Gradec

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 28, 2015 3:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ni panike. Bom pač plato dal nazaj v klet, kjer bo počakala "boljše čase".
Boljše čase beri kot spomladanski odvoz kosovnih odpadkov.

dj_car
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 01, 2015 8:41 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lahko sporocim dobro novico dobil, prispajkal, prizgal in voila dela, hvala vsem za nasvete in lep dan še naprej.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 498 dni