|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
boskosi Član

Pridružen-a: Pon 25 Feb 2008 22:16 Prispevkov: 48 Aktiv.: 0.23 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Tor Apr 07, 2015 10:31 am Naslov sporočila: vlačenje kabla po cevi |
|
|
Se opravičujem če je že blo....žal ne najdem
Ima kdo kako izkušnjo kako kabel spraviti ven na drugi strani cevi. Večji del kabla je že v cevi, manjka le še kak 1,5m, a se je na žalost odtrgala žica ki je bila pripravljena ravno za to v cevi. Kaki predlogi? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14672 Aktiv.: 61.99 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Tor Apr 07, 2015 10:35 am Naslov sporočila: |
|
|
Težka bo. Je možno na mestu do kje seže kabel odpreti (odštemati, če je v steni) in namestiti potem razvodnico? _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bizgec65 Član

Pridružen-a: Sre 10 Mar 2010 11:46 Prispevkov: 2099 Aktiv.: 11.30 Kraj: Trebnje
|
Objavljeno: Tor Apr 07, 2015 11:19 am Naslov sporočila: |
|
|
Ja tule se da marsikaj.
Kakšna cev in kakšen kabel?
To sprašujem namreč zato, ker, če je še vsaj nekaj prostora v cevi, potem s te strani, kjer naj bi kabel pogledal ven, potisni "foršpan" ali kako jekleno žico. Ko boš menil da si v cevi prišel mimo kabla (vsaj 1m), začni navijati "foršpan" ali žico. S tem boš dosegel, da se zadeva navije okoli kabla in potem počasi vleci k sebi. Dobro je, da ti kdo pomaga in ta isti kabel potiska na nasprotnem koncu naprej. Ni nujno, da uspe iz prve, pa vendar, vse je boljše kot štemanje, kar te pa vsekakor čaka, če ti tole ne uspe. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igo Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11 Prispevkov: 3641 Aktiv.: 16.02
|
Objavljeno: Tor Apr 07, 2015 11:20 am Naslov sporočila: |
|
|
Moj zadnji "podvig" prejšnji teden je bil zvleči 4x6 kvadrat trdi kabel skozi 23m dolgo cev fi 6cm. 5 minut dela za 2 osebi.
Najprej sem v cev zatlačil cev od sesalca in jo zatesnil s cunjo. Nato sem vzel 0,75 kvadrat enožilni kabel in nanj prilepil šumečo vrečko. Po vklopu sesalca je bila žica v parih sekundah na drugi strani. Potem sem nanjo privezal kabel in ga zvkekel skozi cev. Brat je samo podajal kabel v cev, da se ni zataknil.
Dobi se tudi 15m dolga žica za obešanje perila, ki je iz jeklene pletenice in oblečena s plastiko. Tiste ne boš utrgal. _________________ Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bizgec65 Član

Pridružen-a: Sre 10 Mar 2010 11:46 Prispevkov: 2099 Aktiv.: 11.30 Kraj: Trebnje
|
Objavljeno: Tor Apr 07, 2015 11:24 am Naslov sporočila: |
|
|
igo je napisal/a: |
Moj zadnji "podvig" prejšnji teden je bil zvleči 4x6 kvadrat trdi kabel skozi 23m dolgo cev fi 6cm. 5 minut dela za 2 osebi.
Najprej sem v cev zatlačil cev od sesalca in jo zatesnil s cunjo. Nato sem vzel 0,75 kvadrat enožilni kabel in nanj prilepil šumečo vrečko. Po vklopu sesalca je bila žica v parih sekundah na drugi strani. Potem sem nanjo privezal kabel in ga zvkekel skozi cev. Brat je samo podajal kabel v cev, da se ni zataknil.
Dobi se tudi 15m dolga žica za obešanje perila, ki je iz jeklene pletenice in oblečena s plastiko. Tiste ne boš utrgal. |
HAHAHAHA, tale mi je pa všeč , ,
(Je bila cev kaj "ovinkasta", ali je šlo zgolj naravnost?) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igo Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11 Prispevkov: 3641 Aktiv.: 16.02
|
Objavljeno: Tor Apr 07, 2015 11:35 am Naslov sporočila: |
|
|
Cev je ravna, a imam notri že par kablov od prej. Ker sem jih vlekel z nekajmesečnimi pavzami vmes in vsakič na enak način, vem, da metoda deluje. _________________ Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljoš Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03 Prispevkov: 3132 Aktiv.: 13.23 Kraj: Škofja loka-poljanska dolina
|
Objavljeno: Tor Apr 07, 2015 11:45 am Naslov sporočila: |
|
|
Kompresor... v cev pihaj zrak, lepo zatesni, na drugi strani pa kabl not rini.....
Sem se 1x rešil muke na ta način....  _________________ Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL::: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
carli Član

Pridružen-a: Pon 14 Nov 2011 19:02 Prispevkov: 758 Aktiv.: 4.59 Kraj: Haloze
|
Objavljeno: Tor Apr 07, 2015 12:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Odvisno zakaj se je kabel ustavil, če je oster ovinek ali zoženje cevi potem štemanje. Če pa ni bil dobrro privezan pa ponoviš postopek od začetka mogoče s pomočjo kake kreme za roke (za kabel). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ElGrigon Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38 Prispevkov: 3883 Aktiv.: 16.89 Kraj: okolica Lenarta
|
Objavljeno: Tor Apr 07, 2015 4:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kabel ven in foršpan noter ter ponovno. Kabel je dobro tudi mazati s kakim detergentom med vlečenjem. Dobi se tudi za to namenjeno mazivo Fluchi, ki pa ima svojo ceno seveda. _________________ lp, ElGrigon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
T0RN4D0 Član

Pridružen-a: Sob 15 Mar 2008 23:58 Prispevkov: 86 Aktiv.: 0.41 Kraj: Sevnica
|
Objavljeno: Tor Apr 07, 2015 7:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sam mažem kar s pasto za sestaljanje kanalizacijskih cevi. 250g tuba neka 2€.
Če si foršpan utrgal zvleči kabel nazaj in ponovi vajo.
Fora s sesalcem je okej, tudi po ovinkih lepo deluje. Sem v 12mm cev (za optiko) vstavil kar čepek za zaščito sluha, vrvica je sicer lepo prišla ven, samo potem se jo pa ni dalo več premaknit  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
boskosi Član

Pridružen-a: Pon 25 Feb 2008 22:16 Prispevkov: 48 Aktiv.: 0.23 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Tor Apr 07, 2015 7:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
cev je mislim da fi 40, zunaj rdeča rebrasta, znotraj črna gladka, kabel trdi 5x4 kvadrat...predvidevam da se je ustavilo pri malo ostrejšem zavoju, je pa res da je žica ki je bila predpripravljena zelo tanka....
hvala za ta nasvet, mi je zelo všeč in bom ga jutri najverjetneje preizkusil z vrvico...
igo je napisal/a: |
Dobi se tudi 15m dolga žica za obešanje perila, ki je iz jeklene pletenice in oblečena s plastiko. Tiste ne boš utrgal. |
za mazivo bom uporabil najverjetneje kremo 48, ko je ravno pri roki  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 486 dni