www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Spajkalna postaja
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
jure94
Član
Član

Pridružen-a: Sre 05 Maj 2010 17:11
Aktiv.: 2.35
Kraj: Jesenice / Lj

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 15, 2014 12:54 am    Naslov sporočila:  Spajkalna postaja Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Ker mi spajkalnik za 20€ že malo slabo dela, sem se odločil, da si kupim spajkalno postajo. Zanima me, katero mi priporočate? Max cena bi bila okoli 100€, uporabljal jo bom večinoma za spajkanje SMD in podobnih majhnih zadev. Priporočljivo je tudi, da nadomestnih konic ni nemogoče dobiti in, da niso predrage.
Se že vnaprej zahvaljujem za odgovore.

Lp
Jure
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jakey
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Jul 2012 0:38
Aktiv.: 4.13
Kraj: Ravne/LJ/Kobarid

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 15, 2014 1:05 am    Naslov sporočila:  Re: Spajkalna postaja Odgovori s citatom

Ersa icon pico, cena je okroglih 100e. Vsaj bila.

Konice imaš pa od 7-11€, odvisno od izvedbe.

ersa_iCON_promocija 2012 II.pdf
 Opis:
pedeef

Download
 Ime datoteke:  ersa_iCON_promocija 2012 II.pdf
 Velikost datoteke:  2.23 MB
 Downloadano:  85 krat

sars
Član
Član

Pridružen-a: Tor 05 Jan 2010 20:40
Aktiv.: 3.56
Kraj: Vransko

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 15, 2014 8:36 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Včeraj sem govoril z gospodom Pristovom iz Belmeta glede cene in zaloce Ersa Icon Pico, ker se tudi sam zanimam za nakup. Na zalogi jih majo, cena pa je 130€. Na ersa shop je 118€+11,1€ poštnine v Slovenijo.

Kakorkoli, jure94 stisni zraven še teh 30€ in nabavi Erso. Mislim, da ti bo velika večina napisala enako, drugače pa malo pobrskaj po forumu, je o tem že veliko napisano.

sars
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 15, 2014 8:39 am    Naslov sporočila:  Re: Spajkalna postaja Odgovori s citatom

Jakey je napisal/a:
Ersa icon pico, cena je okroglih 100e.

To je bila cena brez DDV. Wink

Jakey
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Jul 2012 0:38
Aktiv.: 4.13
Kraj: Ravne/LJ/Kobarid

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 15, 2014 12:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

sars je napisal/a:
Včeraj sem govoril z gospodom Pristovom iz Belmeta glede cene in zaloce Ersa Icon Pico, ker se tudi sam zanimam za nakup. Na zalogi jih majo, cena pa je 130€. Na ersa shop je 118€+11,1€ poštnine v Slovenijo.

Kakorkoli, jure94 stisni zraven še teh 30€ in nabavi Erso. Mislim, da ti bo velika večina napisala enako, drugače pa malo pobrskaj po forumu, je o tem že veliko napisano.

Jap, g.Pristov ima te čez. Prijazen stric.

Drugače pa ja, cena je neto, verjetno bi moral to dopisati na začetku. Če imaš opcijo najdi privatnika, in ti ga naj vzame na firmo(brez davka, sedaj je cena 105€).

jure94
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 15, 2014 1:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bom vrjetno vzel kar Erso i-con pico, ki sem jo že prej gledal pa se nekako nisem odločil ali bi ali ne.
Če slučajno kakšen privatnik bere tole temo in je pripravljen vzeti zame spajkalnik na firmo se mi pa lahko javi na zs Smile .

Lp
Jure
Nazaj na vrh
Dorijan
Član
Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48
Aktiv.: 12.39
Kraj: južnoprimorska

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 15, 2014 1:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Marca sem dal toliko
Ersa icon pico - 99€ + DDV zraven konica dleto 1.6mm
Konica votla 1.6mm - 22€ + DDV
Konica dleto 1.2mm - 7. + DDV

pozneje sem pa še na farnelu 2 te vzel
http://si.farnell.com/jsp/search/productdetail.jsp?SKU=1203983
(kaj ima smisel imet več konic in mašinom ki se segreje v <10s, če rabiš 5min da se konica ohladi toliko, da jo lahko zamenjaš)

marko
Član
Član

Pridružen-a: Sre 07 Jan 2004 15:14
Aktiv.: 3.18

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 16, 2014 1:15 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kje si pa dobil to erso za 99 € če ni skrivnost? Kolikor sem jaz gledal, so od 150 € naprej - menda niso toliko cen spremenili od takrat Smile
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kobranka
Član
Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37
Aktiv.: 18.74
Kraj: nekje v zgornjem posočju

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 16, 2014 7:34 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Višji DDV Batuškove zapuščine, mogoče pozabil vključiti v ceno? Pa še kakšen popust je ulovil.
Nazaj na vrh
jure94
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 16, 2014 9:03 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem ravnokar dobil Erso, cena je bila 120,78€ (Belmet, imajo jih na zalogi, upam da to ne šteje kot reklama) skupaj z davkom in lahko rečem da je vredna vsakega evra. Nekaj malega sem že zacinil in vsaj meni izgleda lepše kot s prejšnjim spajkalnikom (mogoče je pa samo nov spajkalnik kriv da se bolj potrudim Smile ), dodaten plus je tudi da ni več potrebno čakati +2min da se segreje na zadostno temperaturo ter večja moč. Pri prejšnjem je bil problem pociniti bakreno površino 2cm^2 brez predgretja.
Nazaj na vrh
sars
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 16, 2014 10:30 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No to je super cena. Si dobil kakšen popust? Ker meni je po telefonu dva dni nazaj rekel da je 130€... Confused
jure94
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 16, 2014 10:39 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Popusta ni bilo, niti nisem vprašal. Je pa 99€ akcijska cena, navadna naj bi pa bila 130€ (seveda še +DDV).
Še najbolj sem vesel hitrega segrevanja, saj sem sedaj imel skoraj toliko časa, da bi lahko vključil spajkalnik, nato zjedkal ploščico in bi se v tem času šele segrel Razz .

Lp
Nazaj na vrh
Dorijan
Član
Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48
Aktiv.: 12.39
Kraj: južnoprimorska

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 16, 2014 2:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V Belmet sem šel iskat.
In cena je 99€ +(plus) DDV - se pravi 121€ pride skupaj

TilenS
Član
Član

Pridružen-a: Čet 24 Nov 2005 12:29

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 16, 2014 4:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dorijan je napisal/a:
Kaj ima smisel imet več konic in mašinom ki se segreje v <10s, če rabiš 5min da se konica ohladi toliko, da jo lahko zamenjaš.

Pri JBC recimo imaš že v stojalu prirejeno tako, da špico brez dotikanja samo snameš z ročaja, natakneš drugo in gremo naprej. Zadevo zamenjaš v parih sekundah, spajkalnika vmes ni potrebno izklapljati. Tukaj je lepo prikazano.

krko
Član
Član

Pridružen-a: Sob 15 Sep 2012 22:19
Aktiv.: 2.90
Kraj: Cerknica

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 16, 2014 9:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Podobno menjavo ima rešeno tudi weller, kjer se uporablja samo 3,5 mm jack, in s tem preprosto snameš tudi polovico ročaja.

Slaba stran-cena konice nekje 40 € Rolling Eyes
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4  Naslednja
Stran 1 od 4

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 499 dni