|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
rplink3r Član

Pridružen-a: Tor 06 Feb 2007 20:02 Prispevkov: 507 Aktiv.: 2.27 Kraj: Levec
|
Objavljeno: Sre Apr 15, 2015 1:39 am Naslov sporočila: 10 Bitni absolutni enkoder |
|
|
Pozdravljeni,
Dobil sem en starejši 10 bitni absolutni optični enkoder, vedar nimam opisa, niti ne najdem datasheeta ali kakršnihkoli podatkov katera žica je za kateri signal.
Sicer sem našel napajanje in maso, vendar moram sedaj ugotoviti vse od LSB do MSB bita.
Zanima me, če pozna kdo kakšen intuitiven način kako bi določil z vrtenjem enkoderja kateri kabel je za kateri bit ? _________________ "The statement below is false."
"The statement above is true." |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
S53DZ Član

Pridružen-a: Čet 28 Apr 2011 9:27 Prispevkov: 951 Aktiv.: 5.52 Kraj: Ljubljana
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.68 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Čet Apr 16, 2015 1:56 am Naslov sporočila: |
|
|
Če ga vrtiš s konstantno hitrostjo, lahko meriš frekvence na posameznih žicah.
Pri binarnem frekvence padajo s faktorjem 2 od LSB do MSB.
Pri Gray kodiranju pa so malo razmetani, ampak ne bo težko ugotovit pozicije bitov s pomočjo tabele gray kode. _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rplink3r Član

Pridružen-a: Tor 06 Feb 2007 20:02 Prispevkov: 507 Aktiv.: 2.27 Kraj: Levec
|
Objavljeno: Čet Apr 16, 2015 2:11 am Naslov sporočila: |
|
|
Dobra metoda tole, hvala obema.
Bom danes poizkusil z Alyjevo metodo, v stabilko pa gremo naši z merjenjem frekvence po pinih.  _________________ "The statement below is false."
"The statement above is true." |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 499 dni