|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
darkwarrior Član

Pridružen-a: Tor 30 Dec 2014 20:16 Prispevkov: 121 Aktiv.: 0.95 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Pet Mar 27, 2015 1:53 pm Naslov sporočila: Program za dodajanje bytov na koncu datotek (data injector) |
|
|
Torej rabim program ki zna dodati podatke na koncu datotek ki imajo določeno končnico (*.encrypted, *.avi,..). Naj ima možnost iskanja datotek s določeno končnico po določeni mapi z vsemi podmapami ali možnost drag & drop datotek na seznam.
Rabim pa dodati točno 264 bytov podatkov (ničle).
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Domenius Član

Pridružen-a: Sre 30 Nov 2005 14:15 Prispevkov: 1188 Aktiv.: 5.01 Kraj: Medvode
|
Objavljeno: Pet Mar 27, 2015 3:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Imam napisano neko podobno zadevo. Več na ZS.
_________________ It's electric! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
darkwarrior Član

|
Objavljeno: Sob Mar 28, 2015 10:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem ugotovil kako se to da narediti, samo ne na win. Da se s truncate, ki je predinštaliran na vseh popularnih linux distribucijah. Torej napišemo v konzolo:
sudo find /home/user/ -type f -name "*.encrypted" -exec truncate -s +264 {} +
/home/user/ = direktorij
*.encrypted = imena datotek ki jih iščemo
+264 = vrsta operacije, npr +100M bi povečal velikost datotekek za 100Mb, -512 bo odstranil zadnjih 512 bytov in =0 nastavi velikost, v tem primeru izprazne.
Uporabno za čiščenje kakšnih .tmp datotek.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vpeter Član

Pridružen-a: Pon 11 Jun 2012 16:05 Prispevkov: 369 Aktiv.: 2.33 Kraj: Maribor okolica
|
Objavljeno: Sob Mar 28, 2015 10:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če ni potrebe ne uporabljaj ukaza sudo!
Sem zadnjih nekaj dni izgubil zaradi enega trapastega SDK-ja, ki sem ga namestil. Je nastavil suid bit na ukazu find. To pa pomeni, da se je ukaz find izvajal z root pravicami. Ker je bil uporabljen argument -exec za kopiranje datotek, so skopirane datoteke bile od uporabnika root. Mislim da ne rabim pisati, kako je en kup zadev napačno delovalo.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5819 Aktiv.: 24.56 Kraj: Grosuplje
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
darkwarrior Član

|
Objavljeno: Ned Mar 29, 2015 12:31 am Naslov sporočila: |
|
|
Jaka vem da se s cmd da kombinirat dve datoteke s tole komando, a tole delati ročno za vsako datoteko posebej, bi bilo zelo zamudno, ker imam jih 49276.
Sem si že včeraj naredil 264 byte datoteko z ničlami, in proskusil da bi mi cmd obdelal vsaj eno mapo, žal neuspešno, edino kar se da naresti je da kombinira vse datoteke v eno s komando "type" kar ni tisto kar rabim, poleg tega "type" ni binarno.
vpeter tole mislim narediti na root "/" vendar sem kot primer dal home dir, zgolj zaradi tega da je je direktorij bolj opazen v vrstici medtem ko razlagam komando tukaj na forumu
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni