|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14679 Aktiv.: 61.78
|
Objavljeno: Sre Apr 26, 2006 11:59 am Naslov sporočila: Firefoxovci na 'uničevalnem pohodu' |
|
|
Skupina samooklicanih "političnih aktivistov" iz zvezne države Massachusetts v ZDA je pričela z agresivno kampanjo s katero nameravajo spletno javnost, ki še vedno uporablja Microsoftov brkljalnik Internet Explorer (IE), prepričati naj uporablja rajši Mozillin brkljalnik Firefox.
Kampanja, poimenovali so jo Uničevalec Explorerja, izkorišča nov Googlov program, ki uporabnikom plača en ameriški dolar za vsak obisk Firefoxove spletne strani preko Googlove orodne vrstice, poroča NetworkWorld.
Katero je tvoje okno v splet?
Glede na zapisano na spletni strani Uničevalcev Explorerja, skupina ponuja administratorjem spletnih strani skriptno tehnologijo, ki bo zaznala kateri brkljalnik uporablja obiskovalec. Če je to IE, bo skripta po predhodnem opozorilu obiskovalca popeljala do strani, kjer bo lahko na svoj računalnik namestil Firefox, s katerim naj bi potem bolje videl spletno stran oz. jo bo sploh lahko videl. Če bo obiskovalec presedlal iz IE na Firefox, bo lastnik spletne strani v primeru, da se je prijavil k Googlovem programi AdSense, prejel manjšo denarno nagrado.
Tri vrste opozoril
Administratorji spletnih strani lahko namestijo tri vrste opozoril - nežno opogumljanje, srednje resno in smrtno resno.
Če je na spletni strani nameščeno nežno opogumljanje vas bo na Firefox opozoril samo pasica na vrhu strani, ki jih bo vabila k namestitvi Mozillinega brkljalnika. Srednje resno opozorilo vas bo popeljalo na stran s podobnim vabilom in s povezavo za namestitev Firefox in povezavo na spletno stran tega uspešnega Mozillinega brkljalnika.
Spletna stran s Smrtno resnim opozorilom vam bo v primeru, da ste uporabnik IE, onemogočila ogled strani in vas opozorila, da je za ogled strani potreben Firefox. Demonstracijo slednjega si lahko ogledate tukaj .
Parodija na IE
Kot da še ne bi bilo dovolj je skupina objavila še spletno stran Kill Bill's browser, ki je nekakšna parodija na IE, kjer naj bi uporabniki "dokončno uvidel" zakaj enostavno mora presedlati na Firefox.
Mozilla in Microsoft zadeve še nista komentirala. (SiOL/Foto Reuters, Mozilla) _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slemi Član

Pridružen-a: Pet 29 Okt 2004 13:29 Prispevkov: 386 Aktiv.: 1.62 Kraj: Hrastnik
|
Objavljeno: Sre Apr 26, 2006 3:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ok, to je spet neka fora, ker jaz uporabljam firefox, pa mi vseeno piše, da uporabljam explorerja in naj preklopim na firefox _________________ slemi.info - en
slemi.si - slo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mujo Član

Pridružen-a: Ned 02 Jan 2005 19:24 Prispevkov: 746 Aktiv.: 3.14 Kraj: MB
|
Objavljeno: Sre Apr 26, 2006 6:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Slemi, to je samo primer kako zgleda če bi prišel na določeno stran z IE. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slemi Član

Pridružen-a: Pet 29 Okt 2004 13:29 Prispevkov: 386 Aktiv.: 1.62 Kraj: Hrastnik
|
Objavljeno: Sre Apr 26, 2006 8:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ok, moja napaka.  _________________ slemi.info - en
slemi.si - slo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.59 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Pon Maj 29, 2006 7:26 am Naslov sporočila: |
|
|
Če bom naletel na tako stran, zaradi tega ne bom presedlal na firefox ampak enostavno takih strani ne bom obiskoval. Kdor me sili v nekaj kar mi ni všeč, potem mi tudi njihova stran ni všeč
Saj ne rečem, da mi je IE všeč, sem ga pa vajen in mi je prav figo mar, koliko lukenj ima. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni