|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
egomez Član

Pridružen-a: Sob 03 Apr 2004 18:49 Prispevkov: 517 Aktiv.: 2.18 Kraj: Ljubljana/Sežana
|
Objavljeno: Tor Maj 23, 2006 11:05 pm Naslov sporočila: Inštalacija programov |
|
|
Ko inštaliram programe na računalniku, ki ima več uporabnikov, mi včasih inštalira vsem uporabnikom, včasih le trenutnim. Sicer bi sklepal, da če sem prijavljen kot administrator, bo naložilo vsem uporabnikom. Če pa sem prijavljen kot določen uporabnik z omejenimi pravicami, pa le njemu. Vendar ne dela ravno tako.
Kaj se da ob inštalaciji določiti, komu naj ga inštalira?
PS:To, kako potem določiti, kdo naj ima "krajšance" v start menuju in desktopu vem...sam da omenim, da mi ne boste o tem govorili:) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dipsi111 Član

Pridružen-a: Sre 12 Nov 2003 21:17 Prispevkov: 349 Aktiv.: 1.47 Kraj: Koper
|
Objavljeno: Sre Maj 24, 2006 7:18 am Naslov sporočila: |
|
|
Kar imam jaz izkušenj. Določeni programi te že med inštalacijo vprašajo (ponavadi imaš za kliknit), če bo program na razpolago vsem uporabnikom ali samo dotičnemu, ki zadevo inštalira. Tisti, ki pa te opcije nimajo - si pa sam napisal da veš kako z "krajšnjicami" )
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.65 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Sre Maj 24, 2006 8:39 am Naslov sporočila: |
|
|
Tako je. Program oziroma njegov installer lahko poskrbi za instalacijo enemu ali večim. Če program instalira samo za enega, je potrebno uporabnikom nastaviti bližnjice in včasih tudi pravice.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
egomez Član

Pridružen-a: Sob 03 Apr 2004 18:49 Prispevkov: 517 Aktiv.: 2.18 Kraj: Ljubljana/Sežana
|
Objavljeno: Sre Maj 24, 2006 6:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Dobro, potem očitno tukaj ni nobenega drugega trika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 7 dni