www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Renault clio 2 problem s ključavnico vžiga

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
andrazbb
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Ned 16 Feb 2014 13:50
Aktiv.: 0.07
Kraj: Žužemberk

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 29, 2015 1:30 pm    Naslov sporočila:  Renault clio 2 problem s ključavnico vžiga Odgovori s citatom

Zdravo.

Imam renault clio 2 in mi ob prižigu avtomobila ključavnica ne vrne ključa v prvotni položaj oziroma ključ ne skoči nazaj. Posledica tega je, da zaganjač še vedno deluje kljub temu da je avto že prižgan, zato moram ročno obrniti ključ nazaj. Ker pa se počasi bliža tehnični pregled moram to napako odpraviti. Mehanik mi je rekel naj zamnjam mehanizem od ključavnice (da bo skočila nazaj) vendar nevem kje se ta mehanizem nahaja. Ali je ta mehanizem morda čisto na koncu ključavnice?
Kje se ga da dobiti?

Lep pozdrav
Andraž
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
sebastjan.kamensek
Član
Član

Pridružen-a: Sob 26 Jul 2008 11:04
Aktiv.: 5.00
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 29, 2015 2:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

na twingotu sem imel prodoben problem, le da se je meni zataknila v prvem položaju (kontakt) in ni ustila naprej. Ker se mi ni splačalo kupovat nove obvolanske ključavince (mislim da je bil takrat menjava skoraj 150€) sem enostavno šel na avto odpad odmontiral ter namontiral na svojega (za 20 €). Edino kar je bilo manjši problem, da sem potem z enim ključem odklenil avto in tank, z drugim pa vžgal Surprised .

Če imaš kodano varovan vžig bi bilo verjetno najbolje staro klučavnico razdre in pogleda prvo kaj je na njej. Zna bit, da se ti je samo iztaknila ali počila kaka vzmet.

Sem pa na spletu zasledil, da se prodajajo kar celi kompleti (obvolanska ključavnica, ključavnice vrat in pokrov tanka) tako da potem vse skupaj zamenjaš, da imaš za vse isti ključ.

l.p.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
andrazbb
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 29, 2015 2:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To sem nekaj našel na spletu ampak je predrago za moj žep Very Happy Verjetno bom kar na odpadu nabavil eno pa samo iz tiste mehanizem premenjal na to ki jo mam gor, ker mislim da bi blo ravno s kodo veliko problemov.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Spajky
Član
Član

Pridružen-a: Ned 27 Jun 2010 0:05
Aktiv.: 6.00
Kraj: Obala

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 29, 2015 7:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Idea Najprej probaj podmazat z WD-40 in malo "drmat" ključ. Če ne pali, pol pejdi na odpad iskat drugo in probaj prevekslat samo eventuelni pokvarjeni del , da ostane isti ključ ...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sebaveh
Član
Član

Pridružen-a: Sob 19 Jan 2008 13:51
Aktiv.: 7.88
Kraj: Slovenska Bistrica

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 30, 2015 12:04 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Največkrat se menja le kontaktni vložek - ta pa je na koncu cilindra, in običajno tudi dostopen brez da bi demontiral volanski drog. Je pa skoraj zagotovo fiksiran s kakim zoprnim vijakom s težko dostopno glavo. Ali pa z glavo za posebne izvijače. Ali pa bognedaj tudi vijakom za enkratno uporabo - ki se jim glava pri zategovanju namenoma odtrga.
Nazaj na vrh
airwolf
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17
Aktiv.: 10.69
Kraj: Polhov Gradec

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 30, 2015 8:10 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Drugače pa plastiko pod volanom dol (dva dolga torx-a) in in si poskusi pomagati z spodnjimi navodili. So za Range Rover.
Navodila

Video spodaj spet ni za CLIO II ampak za neko drugo vozilo, ampak postopek zna biti zelo podoben
Video

Ne uporabljal WD-40 ampak grafitno mast.
@Spajky WD-40 je dober da neko stvar zdrmaš da se začne premikati. Potem pa je potrebno WD-40 odstraniti in namazati z Crown ali katerim koli drugim ustreznim mazivom.

jereb007
Član
Član

Pridružen-a: Tor 25 Mar 2008 20:28
Aktiv.: 0.18
Kraj: krmelj

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 30, 2015 9:50 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Počila je vzmet v ključavnici. Kupi rabljeno pa bo mir. Vse drugo je izguba časa, preverjeno.
Kar se kode tiče vzami ključa in samo nastavke premenjaj (srebrn del ključa), je vse zataknjeno. Ni nobena znanost.

ŠTROMAR V IZOBRAŽEVANJU!
Nazaj na vrh
bostjang
Član
Član

Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29
Aktiv.: 14.65
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 30, 2015 9:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

andrazbb je napisal/a:
mislim da bi blo ravno s kodo veliko problemov.

Iz starega kluča prestaviš transponder na novi ključ in ni problemov, razen seveda, če je transponder zalit v ključu.
Nazaj na vrh
airwolf
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17
Aktiv.: 10.69
Kraj: Polhov Gradec

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 30, 2015 10:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Preverjeno ni. Vsaj na Clio II Ph 1 ni bil. Če je Ph2 in poznejših kaj drugače pa nisem ziher ampak glede na zunanji izgled ključa bi rekel da ni.
Dejansko je najlažje zamenjati kovinski del ključa ki ga drži samo plastični zatič, prav tako je enostavno zamenjati vezje za odpiranje.

andrazbb
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 01, 2015 9:32 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala vam za odgovore, bom danes naročil eno iz odpada pa se bom jutri zafrkaval z njo.

Lp
Nazaj na vrh
igo
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11
Aktiv.: 16.01

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 01, 2015 9:55 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Stori, kar želiš, vendar pri tem nikar ne uporabi grafitne masti.
(Kvečjemu brezbarvno silikonsko.)

Izmed vseh možnih predmetov bi jo najučinkoviteje izbezal ven s kjučem in obrisal z žepom. Tega si ne želiš.

Orlando
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Tor 23 Dec 2014 11:21
Aktiv.: 0.06
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 01, 2015 11:44 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Imel sem enak problem pri Scenicu. Poklical sem na servis ključev, razložil situacijo, in dobil odgovor, da jim je zadeva poznana in da imajo nekaj vzmeti na zalogi. Morda da bo katera odgovarjala. Dostavil sem jim klučavnico in dobil nazaj popravljeno.

LP
Nazaj na vrh
andrazbb
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 02, 2015 6:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Evo kupil rabljeno, jo zamenjal, ter še premenjal srebrni del ključa in dela.

Hvala vsem
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 494 dni