|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
kaja.alyo Član

Pridružen-a: Čet 18 Jun 2015 19:18 Prispevkov: 82 Aktiv.: 0.67 Kraj: Bistrica ob Dravi
|
Objavljeno: Pon Jul 13, 2015 2:58 pm Naslov sporočila: RIZ p4060... |
|
|
Zdravo,
sem odprl novo temo, ker mi v stari noben ne odpiše, ker zgleda ne vidi noben.
Na hitro... Imam RIZ P4060 ojačevalec, na katerem levi kanal hrešči, zanima me če lahko priklopim muziko gor direktno na vezje ojačevalca, ker sem našel točko, kjer pride signal iz predojačevalca...? da vidim, če je kriv predojačevalec ali ojačevalec
Kanal pa hrešči isto, kot da bi priklopil 12v ojačevalec na prazen akumulator, če dam bass na 0 preko eq-ja je pa ok. hvala |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lojzek Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00 Prispevkov: 3388 Aktiv.: 15.95
|
Objavljeno: Tor Jul 14, 2015 6:02 am Naslov sporočila: |
|
|
Seveda lahko. Saj se ravno na tak način (s signal injektorjem) odkriva, kateri del ojačevalca je "hin". Običajna okvara so izhodni tranzistorji, tisti na hladilnikih. Preveri pa tudi membrane (zvočnike) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kaja.alyo Član

Pridružen-a: Čet 18 Jun 2015 19:18 Prispevkov: 82 Aktiv.: 0.67 Kraj: Bistrica ob Dravi
|
Objavljeno: Sre Jul 15, 2015 12:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
lojzek je napisal/a: |
Seveda lahko. Saj se ravno na tak način (s signal injektorjem) odkriva, kateri del ojačevalca je "hin". Običajna okvara so izhodni tranzistorji, tisti na hladilnikih. Preveri pa tudi membrane (zvočnike) |
Ok, hvala, bom sprobal...
Zvočniki so ok, ker če jih priklopim na drugi ojačevalec rasturajo
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 8 dni