|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Riven Član

Pridružen-a: Ned 16 Dec 2012 18:33 Prispevkov: 194 Aktiv.: 1.28 Kraj: Vojnik
|
Objavljeno: Sre Jul 08, 2015 11:19 am Naslov sporočila: Odvijalec in Frekvenčni pretvornik |
|
|
Zdravo!
Ker nisem ziher kako povezati stvar, se oglašam tukaj.
Imamo 3f odvijalec/navijalec, kateremu želimo spreminjati hitrost. Na odvijalcu lahko spremenimo smer, funkcijo odvijalec/navijalec in določimo časovno zakasnitev izklopa.
No temu odvijalcu bi radi spreminjal še hitrost . Torej imamo ele. motor::
3F ele. motor:
-0.01kW
- trikot 230/380 zvezda
Našel sem tudi eden frekvenčni pretvornik:
Siemens Micromaster 420 moči po speficijacijah do 0.55kW.
Tole bo verjetno ustrezalo. Najprej pa me zanima:
Motor zvežem v zvezdo (380V - tablica) na frekvenčniku pa vnesem nazivne vredosti motorja torej;
-I = 0.50A
-V = 380 (ali 400?)
-P= 0.09kW
-F= 50Hz
-RPM=1410.
Našel sem tele parametre (P0304 - P0311), iščem pa še ostale za npr. MAX. frekvenco in čas zagona.
Rabim nastavljati tudi smer, kako naredim to? Kje je priključek, kam bi ga lahko priključil?
Lahko naredim z tem frekvenčnikom off delay?
Nisem doma ravno v Siemensovih pretvornikih, zato sprašujem, ga nastavljam prvič!
Hvala za odgovore |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Energetik-m Član

Pridružen-a: Pon 07 Dec 2009 19:16 Prispevkov: 1392 Aktiv.: 7.37 Kraj: Zagorje
|
Objavljeno: Sre Jul 08, 2015 11:49 am Naslov sporočila: |
|
|
Že ima FP enofazni vhod, torej 230V, moraš motor zvezati v trikot. če je FP s trifaznim vhodom, moraš motor zvezati v zvezdo.
Ostale odgovore boš našel TUKAJ _________________ lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni