|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
pkucler Član

Pridružen-a: Tor 25 Dec 2007 15:34 Prispevkov: 107 Aktiv.: 0.50 Kraj: SLO
|
Objavljeno: Pet Jul 03, 2015 2:52 pm Naslov sporočila: Napajanje antene in težave |
|
|
V hiši imamo dva TV-ja, en v pritličju, drugi v 1.nadstropju.
Kupil smo nov tv, ker smo imeli prej stari škatlasti s pretvornikom.
Ko sem nov tv priključil ni našel programov, ko sem priključil še pretvornik jih pa je.
Torej nekaj v zvezi z napajanjem antene?
Pregledal sem napeljavo do antene, je en razdelilec in 2m stran od antene še ena škatlica. Dolžina cca 30m.
Zakaj ko dam direkt priključek za anteno v novi tv ne najde programov?
In kako naj rešim problem v 1.nadstropju, da bi tv deloval kadarkoli brez da je tv v pritiličju prižgan oz., da je vsaj tok.
P.s. Na te zadeve se ne spoznam
Novi tv dela BP, ker sem ga priključil v 1.nadstropju. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
S53DZ Član

Pridružen-a: Čet 28 Apr 2011 9:27 Prispevkov: 951 Aktiv.: 5.51 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Jul 03, 2015 5:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pri 30m kabla je gotovo tik za anteno vstavljen ojačevalnik. Ta potrebuje napajanje. Najbrž je bil napajan iz prejšnje škatle (set-top boxa).
Svetujem nakup ustreznega (za pravo napetost!) napajalnika, da bo zadeva delovala neodvisno od spodnjega TV ali škatle (Set-top box).
Vmesni delilnik za drugi TV mora prepuščati napajanje do ojačevalnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
qwertz Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57 Prispevkov: 2756 Aktiv.: 13.24 Kraj: Vrhnika
|
Objavljeno: Pet Jul 03, 2015 7:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tisto zraven TV je napajalnik za ojačevalnik, tisto zraven antene je ojačevalnik.
Delilnik mora imeti možnost, da skozi spusti napetost iz napajalnika do ojačevalnika.
Poglej v nastavitvah dvb-t sprejemnika, če je kje napajanje 5 V ali kaj podobnega. Ravno tako poglej v nastavitvah novega TV. Nastavi na isto, kot je v starem sprejemniku.
Če ni možnosti, moraš kupiti napajalnik. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pkucler Član

Pridružen-a: Tor 25 Dec 2007 15:34 Prispevkov: 107 Aktiv.: 0.50 Kraj: SLO
|
Objavljeno: Pet Jul 03, 2015 11:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
je povedal serviser, da mora bit usmerjevalnik pri tv-ju....bomo zrihtal. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bostjang Član

Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29 Prispevkov: 3476 Aktiv.: 14.64 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Pon Jul 13, 2015 5:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če ima obstoječi pretvornik (set-top box) tudi RF izhod, lahko od tam povežeš na TV in STB seveda napajaš. To naj bi bila začasna rešitev oz. za test, namenski napajalnik je učinkovitejši in cenejši. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 8 dni