Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
andrazbb Neznanec

Pridružen-a: Ned 16 Feb 2014 13:50 Prispevkov: 9 Aktiv.: 0.07 Kraj: Žužemberk
|
Objavljeno: Pon Jun 29, 2015 1:30 pm Naslov sporočila: Renault clio 2 problem s ključavnico vžiga |
|
|
Zdravo.
Imam renault clio 2 in mi ob prižigu avtomobila ključavnica ne vrne ključa v prvotni položaj oziroma ključ ne skoči nazaj. Posledica tega je, da zaganjač še vedno deluje kljub temu da je avto že prižgan, zato moram ročno obrniti ključ nazaj. Ker pa se počasi bliža tehnični pregled moram to napako odpraviti. Mehanik mi je rekel naj zamnjam mehanizem od ključavnice (da bo skočila nazaj) vendar nevem kje se ta mehanizem nahaja. Ali je ta mehanizem morda čisto na koncu ključavnice?
Kje se ga da dobiti?
Lep pozdrav
Andraž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebastjan.kamensek Član

Pridružen-a: Sob 26 Jul 2008 11:04 Prispevkov: 1029 Aktiv.: 5.00 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Pon Jun 29, 2015 2:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
na twingotu sem imel prodoben problem, le da se je meni zataknila v prvem položaju (kontakt) in ni ustila naprej. Ker se mi ni splačalo kupovat nove obvolanske ključavince (mislim da je bil takrat menjava skoraj 150€) sem enostavno šel na avto odpad odmontiral ter namontiral na svojega (za 20 €). Edino kar je bilo manjši problem, da sem potem z enim ključem odklenil avto in tank, z drugim pa vžgal .
Če imaš kodano varovan vžig bi bilo verjetno najbolje staro klučavnico razdre in pogleda prvo kaj je na njej. Zna bit, da se ti je samo iztaknila ali počila kaka vzmet.
Sem pa na spletu zasledil, da se prodajajo kar celi kompleti (obvolanska ključavnica, ključavnice vrat in pokrov tanka) tako da potem vse skupaj zamenjaš, da imaš za vse isti ključ.
l.p. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andrazbb Neznanec

|
Objavljeno: Pon Jun 29, 2015 2:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
To sem nekaj našel na spletu ampak je predrago za moj žep Verjetno bom kar na odpadu nabavil eno pa samo iz tiste mehanizem premenjal na to ki jo mam gor, ker mislim da bi blo ravno s kodo veliko problemov. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Spajky Član

Pridružen-a: Ned 27 Jun 2010 0:05 Prispevkov: 1095 Aktiv.: 6.00 Kraj: Obala
|
Objavljeno: Pon Jun 29, 2015 7:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Najprej probaj podmazat z WD-40 in malo "drmat" ključ. Če ne pali, pol pejdi na odpad iskat drugo in probaj prevekslat samo eventuelni pokvarjeni del , da ostane isti ključ ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebaveh Član

Pridružen-a: Sob 19 Jan 2008 13:51 Prispevkov: 1671 Aktiv.: 7.88 Kraj: Slovenska Bistrica
|
Objavljeno: Tor Jun 30, 2015 12:04 am Naslov sporočila: |
|
|
Največkrat se menja le kontaktni vložek - ta pa je na koncu cilindra, in običajno tudi dostopen brez da bi demontiral volanski drog. Je pa skoraj zagotovo fiksiran s kakim zoprnim vijakom s težko dostopno glavo. Ali pa z glavo za posebne izvijače. Ali pa bognedaj tudi vijakom za enkratno uporabo - ki se jim glava pri zategovanju namenoma odtrga. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
airwolf Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17 Prispevkov: 2219 Aktiv.: 10.69 Kraj: Polhov Gradec
|
Objavljeno: Tor Jun 30, 2015 8:10 am Naslov sporočila: |
|
|
Drugače pa plastiko pod volanom dol (dva dolga torx-a) in in si poskusi pomagati z spodnjimi navodili. So za Range Rover.
Navodila
Video spodaj spet ni za CLIO II ampak za neko drugo vozilo, ampak postopek zna biti zelo podoben
Video
Ne uporabljal WD-40 ampak grafitno mast.
@Spajky WD-40 je dober da neko stvar zdrmaš da se začne premikati. Potem pa je potrebno WD-40 odstraniti in namazati z Crown ali katerim koli drugim ustreznim mazivom. _________________ LP Gašper |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jereb007 Član

Pridružen-a: Tor 25 Mar 2008 20:28 Prispevkov: 37 Aktiv.: 0.18 Kraj: krmelj
|
Objavljeno: Tor Jun 30, 2015 9:50 am Naslov sporočila: |
|
|
Počila je vzmet v ključavnici. Kupi rabljeno pa bo mir. Vse drugo je izguba časa, preverjeno.
Kar se kode tiče vzami ključa in samo nastavke premenjaj (srebrn del ključa), je vse zataknjeno. Ni nobena znanost. _________________ POZOR!
ŠTROMAR V IZOBRAŽEVANJU! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bostjang Član

Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29 Prispevkov: 3469 Aktiv.: 14.65 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Tor Jun 30, 2015 9:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
andrazbb je napisal/a: |
mislim da bi blo ravno s kodo veliko problemov. |
Iz starega kluča prestaviš transponder na novi ključ in ni problemov, razen seveda, če je transponder zalit v ključu. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
airwolf Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17 Prispevkov: 2219 Aktiv.: 10.69 Kraj: Polhov Gradec
|
Objavljeno: Tor Jun 30, 2015 10:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Preverjeno ni. Vsaj na Clio II Ph 1 ni bil. Če je Ph2 in poznejših kaj drugače pa nisem ziher ampak glede na zunanji izgled ključa bi rekel da ni.
Dejansko je najlažje zamenjati kovinski del ključa ki ga drži samo plastični zatič, prav tako je enostavno zamenjati vezje za odpiranje. _________________ LP Gašper |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andrazbb Neznanec

|
Objavljeno: Sre Jul 01, 2015 9:32 am Naslov sporočila: |
|
|
Hvala vam za odgovore, bom danes naročil eno iz odpada pa se bom jutri zafrkaval z njo.
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igo Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11 Prispevkov: 3641 Aktiv.: 16.01
|
Objavljeno: Sre Jul 01, 2015 9:55 am Naslov sporočila: |
|
|
Stori, kar želiš, vendar pri tem nikar ne uporabi grafitne masti.
(Kvečjemu brezbarvno silikonsko.)
Izmed vseh možnih predmetov bi jo najučinkoviteje izbezal ven s kjučem in obrisal z žepom. Tega si ne želiš. _________________ Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Orlando Neznanec

Pridružen-a: Tor 23 Dec 2014 11:21 Prispevkov: 8 Aktiv.: 0.06 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Sre Jul 01, 2015 11:44 am Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni!
Imel sem enak problem pri Scenicu. Poklical sem na servis ključev, razložil situacijo, in dobil odgovor, da jim je zadeva poznana in da imajo nekaj vzmeti na zalogi. Morda da bo katera odgovarjala. Dostavil sem jim klučavnico in dobil nazaj popravljeno.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andrazbb Neznanec

|
Objavljeno: Čet Jul 02, 2015 6:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Evo kupil rabljeno, jo zamenjal, ter še premenjal srebrni del ključa in dela.
Hvala vsem |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|