|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6735 Aktiv.: 28.41 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Sob Maj 30, 2015 3:05 pm Naslov sporočila: CircuitMaker open Beta je na voljo |
|
|
CircuitMaker je prišel v open Beta. Download je možen, zanima pa me, ali je kdo že kaj preizkušal in kakšni so vtisi? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tilz0R Član

Pridružen-a: Čet 31 Maj 2012 15:39 Prispevkov: 898 Aktiv.: 5.65 Kraj: Črnomelj
|
Objavljeno: Sob Maj 30, 2015 3:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vizualno je program dobro zastavljen.
Moti me le to, da shranjevanje, ki poteka direkt na server traja "100 let", ter če ima že kdo projekt imenovan "hello_world", potem ga ne moreš imeti tudi ti tako.
Z njim se lahko odpira Altium datoteke, kar je tudi fajn.
Je kar precej manj funkcije glede na altium ampak osnovne in pomembne so pa vse. Za domačo in free uporabo je po moje definitivno vreden. _________________ Knowledge sharing is caring.
majerle.eu | stm32f4-discovery.net |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.77 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Sob Maj 30, 2015 3:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
No, altium sheme ja, pcb-je pa ne... pa še to moraš program malo "peljat scat": moraš imeti kakšen doktorat: iz menija ga ne odpre, shemo moraš iz raziskovalca potegnit v "projects" v CM. ČE jaz potegnem pcb notri, mi odpre altium.
Sicer je zadeva obupno počasna. Večino zadev dela online in kot kaže je povezava (njihova, ne moja) slaba in vsak drugi klik traja....
Na kratko: zadeva je neuporabna. Zakaj? Recimo da mi v petek popoldne umre internet (pustimo razloge). Pomeni da NAJMANJ čez vikend (ko imamo največ časa) ne bo NIČ Z HOBIJEM. Namreč, če ni interneta, se s programom samo slikaš lahko, pa še to samo s prijavnim zaslonom... zame popolnoma nesprejemljivo. Da ne rečem, da mi sploh ni všeč, da vsako, ampak res vsako skrpucalo, ki ga naredim vidi cel širni svet...
Menda "nekaj delajo na tem", da bi projekte imel nekako tudi lokalno... upam, da kaj nastane iz tega. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RGorazd Član

Pridružen-a: Čet 20 Maj 2004 15:57 Prispevkov: 1714 Aktiv.: 7.23 Kraj: Ig
|
Objavljeno: Sob Maj 30, 2015 11:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
A teče na Linux platformi? _________________ .
._. _ _ ._. _.__. _|
[ (_](_)[ (_] /_(_]
._| |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.77 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Ned Maj 31, 2015 8:39 am Naslov sporočila: |
|
|
Ja, če na njem poženeš virtualko z windowsi gor
Če prav vem, je zaenkrat samo za win. Niti za mac še nimajo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jenc0 Član

Pridružen-a: Ned 14 Feb 2010 0:13 Prispevkov: 77 Aktiv.: 0.41 Kraj: Cerklje
|
Objavljeno: Čet Jun 25, 2015 9:52 am Naslov sporočila: |
|
|
tole mi pa zgleda zelo uporabno...preizkusam |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni