www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Belmet za in proti ...

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
twom
Član
Član

Pridružen-a: Ned 26 Okt 2003 0:37
Aktiv.: 4.15
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 28, 2006 11:04 am    Naslov sporočila:  Belmet za in proti ... Odgovori s citatom

Kaj ko bi še eno rekl na "Belmet", pomoje ga lahko vržemo v isti koš kot conrad.si (pa farnell, buerklin, pa še kaj).
Pa prosim mojo izjavo vzemite zelo z rezervo, zanimiva se mi zdi cenovna politika belmeta in nisem napisal tega zato da bi obdelal vse aspekte conrada.si. To smo že naredili v "Conrad za in proti".

Hameg napajalik HM 7042:
conrad.de 500 €
conrad.si 154.000 +28%
Belmet 148.000 +23%

Bo pač treba še enkrat več čez mejo...

Lp,
Peter
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70653.38

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 28, 2006 7:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.60
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 29, 2006 7:21 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Belmet ni maloprodaja, čeprav je možno pri njih tudi direktno kupiti, zato imamo navadni smrtniki lahko težave ob nakupu. Za razliko od Conrada in podobnih, v Belmetu zastopajo in prodajajo le profesionalno robo, ki pa ni ravno poceni. Seveda večinoma poleg naprave plačamo tudi ime ...
Kot individualna stranka v Belmetu z gotovostjo trdim, da si zares vzamejo čas za človeka, sploh za tistega z resnimi nameni. Znajo svetovati, predlagati in na koncu tudi vse razložiti. Jaz imam zelo dobre izkušnje z Belmet-om.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.65
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 29, 2006 9:08 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Belmet prodaja profesionalno opremo. To pomeni, da so cene že v osnovi višje. Imajo pa dober support in znanje in so do uporabnika prijazni.
Pri Belmetu sem kupil spajkalno opremo (ersa) in osciloskop (tektronix) in mi ni žal. Opremo (novo, z garancijo) bi lahko dobil ceneje le v tujini. Za iskanje nižje cene sem porabil kar nekaj časa, pa nič...

Jur
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
reber
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 29, 2006 11:27 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jasno je, da je profesionalna oprema precej dražja od hoby opreme, oziroma "krafl" opreme. Sploh ne gre primerjat kakšne spajkalne postaje za 40€ s postajo za 400€ Wink Razlika v ceni je očitna, v kvaliteti pa tudi vsaj toliko.
Za hobista so nizke cene hoby opreme mamljive, vendar to še ne pomeni, da bo tudi hobist z tisto nizkocenovno opremo zadovoljen. Velikokrat zaradi slabe kvalitete orodja ljudje izgubijo veselje do dela.
Torej, kdor išče kvalitetno in profesionalno opremo na gre v Belmet (čeprav bo plačal precej denarcev), kdor pa išče poceni opremo pa naj kupuje na raznoraznih spletnih naslovih ali pa v raznoraznih trgovinah Confused
Samo enkrat sem kupil "no name" spajkalno postajo, pa jo ne bom nikoli več, me je izučilo, saj za moje delo ni primerna. Še sinu (10 let), ki je totalen začetnik ne privoščim slabega spajkalnika.
Pri inštrumentih, osciloskopih je pa stvar podobna. Seveda pa se je vedno najprej treba vprašat, kaj sploh od opreme pričakujemo, koliko časa želimo da to dobro deluje, garancija, življenska doba, koliko ur na dan bo to v uporabi, ...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
twom
Član
Član

Pridružen-a: Ned 26 Okt 2003 0:37
Aktiv.: 4.15
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 29, 2006 11:35 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Profesionalna roba je dražja od navadne. To vem, hvala!

Če vas prav razumem je v Sloveniji profesionalna oprema dražja za cca 30%, neprofesionalna roba (ala conrad) pa tudi za cca 30% (pred časom celo 60%) od enake (ne)profesionalne robe v primerjavi z Italijo, Nemčijo, Avstrijo, ...

Pravite, da je višja cena zaradi podpore in pristopa do stranke! A v Nemčiji ti pa profesionalno opremo k kruh prodajo pol pa adijo, pa so zato lahko cenejši?

Vseeno pa lahko dobim v trgovini pri nas Fluke 111 multimeter za 51.000, conrad.de ga ima pa za 203 € = 49.000. +5%

Ali Fluke morda ni dovolj frofesionalen da bi bil +30%?

Lep pozdrav,
Peter

P.S.
Neprofesionalni BMWji so pa dražji od tistih v nemčiji za samo 12%, kolikor znaša DMV + razlika med našim in nemškim DDVjem (cena pred dajatvami - osnova, je pa ista).

Nazadnje urejal/a twom Pon Maj 29, 2006 11:49 am; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Dsmycek
Član
Član

Pridružen-a: Pon 07 Nov 2005 19:33
Aktiv.: 0.06

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 29, 2006 11:45 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Belmet je po mojem mnenju lahko zgled komu drugemu! Glede na to da ne gre za malo prodajo se mi zdi da so zelo dovzetni za dogovore o ceni in vsem drugem tudi ce kupujes direktno od njih! Sploh pa bom pohvalil njihivo odzivnost! V enem od primeru sem blago naročil v sredo popoldne, v petek zjutraj pa je bilo ze pri meni! Med tem so bili poslani in plačani predračuni in odpravljenih še 100 komplikacij glede naročila! Nekatere pa čakaš teden dni da sploh odgovorijo na e-mail!!
Nazaj na vrh
Hi-End
Član
Član

Pridružen-a: Sre 25 Feb 2004 11:51
Aktiv.: 1.20
Kraj: Višnja Gora

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 29, 2006 11:55 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi sam moram pohvalit Belmet. Njihov odnos je zelo korekten in hiter. Tudi če si fizična oseba se da marsikaj zmenit. Dejstvo je da cena ni vse - veliko odšteje tudi podpora in servis, kar pa v primeru Belmeta deluje tako kot je treba, pa čeprav bi morda za spoznanje malenkost ceneje prišel skozi z nakupom v Austriji ali Nemčiji. Samo potem pa je spet tukaj vprašanje servisa in še bolj podpore.
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.65
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 29, 2006 12:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

peter_nn je napisal/a:
Profesionalna roba je dražja od navadne. To vem, hvala!

Vseeno pa lahko dobim v trgovini pri nas Fluke 111 multimeter za 51.000, conrad.de ga ima pa za 203 € = 49.000. +5%

Ali Fluke morda ni dovolj profesionalen da bi bil +30%?

Oh, seveda. Določeno opremo se da dobiti tudi kje drugje ceneje. Problem pa je v tem, da nekatere trgovine določene opreme sploh nimajo in tako izbire ni. Conrad na primer nima dobrega 4 kanalnega 200 MHz osciloscopa.

Mogoče je tudi problem, kako ločiti profesionalno od neprofesionalne opreme (razen po ceni)... Profesionalno prižgeš in dela 8 ur na dan ali več. Vsak dan enako. Ko opremo odpreš, vidiš, da jo je naredil robot. Vsi loti enaki in svetli. Brez sledov fluxa.

Lep primer so spajkalniki, ki jim hitro požre konice, ali pa programatorji chipov, ki enkrat delajo, drugič pa ne.

Jur
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
elektronik84
Član
Član

Pridružen-a: Pet 07 Jan 2005 18:28
Aktiv.: 0.99

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 29, 2006 3:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdrav!

No jaz ne morem podati svojega mišlenja glede belmeta, ker pri njih nisem kupoval parkrat sem jih kontaktiral za neke merilnike in to je bilo vse, so pa bili zelo prijazni.

Ja no cene večna dilema jaz osebno uporabljam Hameg osciloskop in tudi ostalo opremi, ki jo bom v kratkem dokupil bo Hamegova se pa resno odločam ali bom ta nakup izvedel v Belmet-u ali kje drugje v tujini. Ker so cene pri nas višje pa tudi v tujini imamo nekaj trgovin ker so cena enake oziroma se višje kot pri nas.
Jaz mislim, da se bom po merilno tehniko odpeljal v tuino, saj če kupiš 3 instrumente ze kar nekaj denarja prihraniš.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
reber
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 29, 2006 5:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@peter_nn
Če se ti splača furat v Nemčijo po cenejšo robo, potem pa kar in v primeru reklamacije se boš še 1x ali 2x fural tja ali pa pošiljal. Vsekakor ne verjamem, da je razlika 30%, pa tudi če je, se ta razlika hitro zmanjša z vkalkulacijo drugih stroškov, povezanih z nabavo. Seveda pa je pri dražjih stvareh ta % bolj opazen.
Nazaj na vrh
Glitch
Član
Član

Pridružen-a: Pet 07 Apr 2006 11:40
Aktiv.: 6.31

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 29, 2006 7:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

reber in ostali...

Citiram:

Če se ti splača furat v Nemčijo po cenejšo robo, potem pa kar in v primeru reklamacije se boš še 1x ali 2x fural tja ali pa pošiljal. Vsekakor ne verjamem, da je razlika 30%, pa tudi če je, se ta razlika hitro zmanjša z vkalkulacijo drugih stroškov, povezanih z nabavo. Seveda pa je pri dražjih stvareh ta % bolj opazen.

Tako razmišljanje je malce čudno. Če je za nas cenejše, kaj je potem njim? Za kaj takega ne sme biti nobenega izgovora. Belmet pač izkorišča položaj. Poleg tega, bi resna firma mogla uveljavit garancijo kjerkoli in kadarkoli. Problem je v tem, da Belmet samo zastopa ostala podjejta in imajo (recimo) "pooblaščeni" servis za stvari, ki jih kupiš samo pri njih. No OK, to je pri skoraj vseh firmah in to je narobe, tako zaradi zakonodaje kot zaradi samih proizvajalcev, ki jim je ponavadi vseeno. Hvala lepa za tako firmo.

Razlike so lahko ogromne. Sicer so to računalniške komponente, pa vseeno: matična, procesor, pomnilnik, ventilator so me v Minhnu prišli 55% ceneje kot pri nas (v to razliko je vračunan davek, ki sem ga plačal v štacuni, razlike pa nikoli nisem šel iskat). Go figure.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Bozo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Jan 2004 9:21
Aktiv.: 2.78
Kraj: Lendava, Trimlini

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 29, 2006 8:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Od vstopa v Evropo lahko pozabiš na davek, ga ne vračajo več.
LP
Božo
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 6 dni