|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
primozsu Član

Pridružen-a: Sre 16 Feb 2005 9:11 Prispevkov: 412 Aktiv.: 1.74 Kraj: MB - Šentjur
|
Objavljeno: Pon Apr 02, 2012 11:43 am Naslov sporočila: Orodje za dom iz Li*la in Hofe*ja |
|
|
Sem pred nakupom nekaj kosov orodja za domačo uporabo. Zanima me kakšne imate izkušnje z orodjem iz Lid*la in Hofe*ja?
Nagibam se k nakupu kotnega brusilnika.
So ti izdelki dobri za domačo uporabo ali je bolje kaj poiskati v Bau****?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
start Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2008 22:59 Prispevkov: 2392 Aktiv.: 11.73 Kraj: Eindhoven, Nizozemska
|
Objavljeno: Pon Apr 02, 2012 11:50 am Naslov sporočila: |
|
|
Ce ze kupujes orodje tega cenovnega ranga, potem se, po mojem mnenju, bolj spaca iti v Obi, kjer je garancija 3+ let in ko stroj odpove, ga preprosto neses na info pult, kjer pogledajo racun in ti dajo novega.
Ce slucajno tega modela nimajo vec, ti dajo novejsi nadomestek.
_________________ Lep pozdrav!
Aljaž T. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.68 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Pon Apr 02, 2012 12:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pojdi v kak Bauhaus. Je pa saj glede na moje izkušnje s temi cenenimi kotnimi brusilniki bolj kote ne problem. Pri nas jih je že kar nekaj kitajskih spreglo med drugim 1010W Mistertool iz Hof***. Sedaj pa imam Toolson in do sedaj je ok.
_________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.84 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Pon Apr 02, 2012 12:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sicer imam nekaj kosov orodja iz teh dveh trgovin in zaenkrat še nobenih težav z njimi. Ampak vseeno se mogoče bolj splača pogledati v bau*aus, kjer je 5 let garancije, medtem ko je v h... in l... samo tri.
je pa vse to za domačo rabo - občasno, ne vsakodnevno.
BTW...toolson je popolnoma isto kot jajčka iz h..., l..., Obija, baubaua in podobnih trgovin. Da ti je umrla je pač slučaj, tako kot to lahko tudi tale toolson.
Izdelek je isti, samo ime je drugo za drugo trgovino...podobno kot mlečni izdleki : milBOna in milFIna - eden je iz L..., drugi pa iz H..., oba enaka in istega proizvajalca.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14667 Aktiv.: 61.98 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Pon Apr 02, 2012 12:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sam imam par kosov orodja blagovne znamke "Parkside" (baterijski vijačnik, električni vrtalnik-kladivo, nekaj pnevmatskega ordodja) Vse mi dobro služi.
Res veliko je v rabi vrtalnik-kladivo. Ima zelo močan udarec (je precej močnejša od Makite približno enake velikosti, ki jo tudi imam) Ima zelo močan motor (1050W) Pri tem orodju se mi dopade to, da ima dolg priključni kabel. (običajno 4m)
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lucca brassi Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 4221 Aktiv.: 17.84 Kraj: KOČEVJE
|
Objavljeno: Pon Apr 02, 2012 12:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kot je Silvo rekel PARKSIDE orodje je kar kvalitetno , imamtudi sam par kosov različnih žag in so vse kvalitetno narejene , tudi z potrošnim materialom ( žage , brusni papir ni problemov )
_________________ Moments before detonation ,....... TT |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.79 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Pon Apr 02, 2012 1:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mene tudi zanimajo tile Parkside izdelki. Posebno me zanima tale vibracijski brusilnik, če bo zdržalo kaj časa. Prejšnji Einhell mi je zaradi vibraci prehitro odpovedal, ker je stator dobil „luft”.
Nazadnje urejal/a kobranka Pon Apr 02, 2012 1:32 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jajo Član

Pridružen-a: Tor 01 Dec 2009 21:45 Prispevkov: 103 Aktiv.: 0.55 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Pon Apr 02, 2012 1:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Boljše je kupiti orodje v bau*ausu saj ti orodje v večini takoj pri info blagajni menjajo (vsaj meni se je tako zgodilo), ker se jim ne splača popravljati stvari. Pri l... in h.... pa stvari pošljejo prvo na servis to pa se da malo zavleči, vsaj pri meni se je za 2-3 tedne pri obeh trgovinah.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

|
Objavljeno: Pon Apr 02, 2012 5:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Malo zatežiš pa tudi vrnejo denar.
Toolson, Alpha tools in Mister tool so imeli približno enake pogoje dela. Med drugim brušenje lepila s keramičnih ploščic in podobno. Vse smo spihali, vendar samo Toolson še deluje. Možno, da je isto samo jaz nimam slabih izkušenj. Pa tudi Toolson je ponavadi na zalogi medtem, ko Alpha Tools ponavadi ni in smo že ostali brez orodja.
Za vrtanje v zid pa uporabljamo rušilna kladiva, ker gre preprosto z njimi najbolje, saj so temu namenjena pa tudi SSD glava je za to primernejša.
Kar se pa tiče pnevmatskih zadev iz Lidla in Hoferja pa so super imamo kar nekaj zadev doma. Sicer pa splošno velja, da je pnevmatsko orodje ob primernem vzderževanju vzdržljivejše.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
krof555 Član

Pridružen-a: Tor 06 Sep 2011 17:54 Prispevkov: 583 Aktiv.: 3.48 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Pon Apr 02, 2012 5:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Svedri takega porekla so pa katastrofalni.
Kupil sem neki komplet v bamau**x-u (germany)za nekje 20€, v njem 20 svedrov.
Kupil sem pa tudi neki manjši komplet(kitajski) za nekje 4€.
Zgornje sem kupil pred 1+ letom, spodnje pa pred manj kot pol leta.
Prvi svedri so in še držijo dlje, kot pa tisti kitajski(rezilo ni več ostro, svedri so zviti, polomljeni ...)
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Pon Apr 02, 2012 5:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
če sem lahko malce pikolovski...rušilno kladivo nima vrtenja in je namenjeno izključno rušenju...tisto, kar ti misliš je udarni vrtalnik - pnevmatski. Rušilno kladivo ima 10 kg in pošten udarec...okoli 30 Joulov in še več.
Se pa strinjam glede svedrov.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14667 Aktiv.: 61.98 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Pon Apr 02, 2012 5:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
jajo je napisal/a: |
Boljše je kupiti orodje v bau*ausu saj ti orodje v večini takoj pri info blagajni menjajo (vsaj meni se je tako zgodilo), ker se jim ne splača popravljati stvari. Pri l... in h.... pa stvari pošljejo prvo na servis to pa se da malo zavleči, vsaj pri meni se je za 2-3 tedne pri obeh trgovinah. |
Ni vedno ravno tako. V bauhausu sem recimo kupil plinski spajkalnik. Po nekajkratnem uporabljannju je počil kovinski rob, ki drži konico. (očitno je šlo za tovarniško napako - premočno je bilo "štancano" - skupaj je držal le krom) Trgovec mi zadeve ni hotel menjati - rekel je, da bodo poslali na servis. Ko sem mu rekel, da bom samo za pot porabil več kot stane nov, mi je le le zamenjal tisti del s tistim od razstavnega eksponata)
V Hofer-ju so mi recimo brez problema zamenjali električne škarje, ki so odpovedale po dva ali tri kratni uporabi. Pri Hofer-ju sicer lahko brez problema menjaš v najbližji trgovini. (ni nujno, da ravno tam kjer je bilo kupljeno)
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

|
Objavljeno: Pon Apr 02, 2012 5:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pa dobro no. Ste se danes vsi name spravili.
Pa če smo še malo pikolovski...
Zakaj je potem tudi klasični 650W vrtalnik udarni vrtalnik pa ne zna rušit, naš pa zna.
Tole sedaj pa ne leti več nate. Res ne vem, kje so pobrali besedico pnevmatski, ker jih večina deluje na ekscenter.
Svedre iz Hoferja pa se ob večjem pritisku zvijejo na 90°, nazaj pa se uspešno poravnajo z golo roko. Za svedre priporčam Keil. So kvalitetni in spet ne tako zelo dragi.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Pon Apr 02, 2012 6:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne se razburjat, no...bilo je malce v hecu...
Udarni vrtalniki so Z ali BREZ blokade vretena, posledično eni "štemajo" drugi ne. Jaz sem včasih imel blackndeker črno udarno brez možnosti rušenja. Zdaj imajo večina to možnost.
Druga stvar pa je standardni vrtalnik, ki "kao" zna "štemat" pa to ne dela z ekscentrom ampak s sprehodom po zobniku...za siporex je dober, za beton pa umreš preden zvrtaš pošteno luknjo.
Zakaj pnevmatski - ker ta ekscenter menda ustvari nek zračni tlak...
Prava rušilna kladiva nimajo SDS nastavka ampak "kar nekaj". Ima kolega takega iz baubau-a in pravi da več kot urco, dve ne moreš "štemati" ker te roke bolijo za umret. Zaradi teže in vibracij - udarcev. Če bi s tako vrtal bi po moje zaradi prevelikega udarca razbil steno...
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
58.28 KB |
Pogledana: |
3 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

|
Objavljeno: Pon Apr 02, 2012 6:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Saj je ok.
Ja to pa res, da udarjajo z zobnikom, ker z vzvodom omogočimo premikanje glave naprej nazaj. Sem enega popravljal in je res primitivno. To sem pa gledal po TV, da imajo nekateri boljši udarni vrtalniki še cilinder, ampak po mojem mnenju v teh cenenih tega ni.
Drugače pa vrtamo z 1300W in gre ok pač paziti je potrebno, da se ne pretirava. Z navadnim vrtalnikom pa hitro zvrtaš preveliko in preplitvo luknjo.
Drugače so pa iz Lid*** in Hof*** dobri tudi Li-ion vijačniki. Imajo tudi dve hitrosti vrtenja.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 485 dni