|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
nummb Neznanec

Pridružen-a: Pon 10 Feb 2014 23:38 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.01
|
Objavljeno: Sre Sep 02, 2015 2:10 pm Naslov sporočila: Gsm stikalo ob klicu |
|
|
Pozdravljeni !
Sem dokaj nov na tem področju ker sem bolj usmerjen v programiranje.
Zanima me nasvet, kako bi naredil, da se ob klicu na telefon sproži stikalo. preprosti primer ko pokličeš na telefon in če imaš slušalke se začne predvajati neka glasba na slušalkah torej teče nek tok kar bi lahko sprožilo nek dogodek vendar je ta zelo majhen. Vesel bom že če me lahko kdo usmeri na pravo pot, ker sem siguren da se je že kje pisalo o tem ali pa kaj podobnega vendar nič ne najdem.
Lp, David
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.72 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5536 Aktiv.: 24.05 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Sre Sep 02, 2015 8:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
In ravno jutri bom še eno ... Prideš v Trzin, pa lahko skupaj delamo!
Malo vec info imaš v rubriki Članki na www.ecat.si
Lp, g
_________________ ...lahko pa se tudi motim ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
smatjaz Član

Pridružen-a: Pon 10 Nov 2003 16:33 Prispevkov: 847 Aktiv.: 3.57
|
Objavljeno: Čet Sep 03, 2015 10:28 am Naslov sporočila: |
|
|
Zadeva je v principu zelo preprosta.
En mikrokontrolerček modem GSM, in tranzistor in rele, ter seveda adapterček.
Če rabiš varianto, kot je npr, ATMEGA32 z dvema vhodoma in dvema relejema bi zadeva zgledala nekako takole:
Več na ZS.
LP M.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
46.25 KB |
Pogledana: |
5 krat |

|
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
1.77 MB |
Pogledana: |
9 krat |

|
_________________ Električni aparati delujejo na dim ... ko dim iz njih uide ... ne delujejo več! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jakey Član

Pridružen-a: Sre 11 Jul 2012 0:38 Prispevkov: 651 Aktiv.: 4.12 Kraj: Ravne/LJ/Kobarid
|
Objavljeno: Čet Sep 03, 2015 5:51 pm Naslov sporočila: Re: Gsm stikalo ob klicu |
|
|
nummb je napisal/a: |
Pozdravljeni !
Sem dokaj nov na tem področju ker sem bolj usmerjen v programiranje.
Zanima me nasvet, kako bi naredil, da se ob klicu na telefon sproži stikalo. preprosti primer ko pokličeš na telefon in če imaš slušalke se začne predvajati neka glasba na slušalkah torej teče nek tok kar bi lahko sprožilo nek dogodek vendar je ta zelo majhen. Vesel bom že če me lahko kdo usmeri na pravo pot, ker sem siguren da se je že kje pisalo o tem ali pa kaj podobnega vendar nič ne najdem.
Lp, David |
Če ti telefona ni škoda, je najbolje da odpreš nek telefon in signal, ki bi ga sicer poslal telefon za zvonenje(torej + iz zvočnika) spelješ na krmilnik, kjer ti ta signal preverja. Če gre za 1s signal (ali 0.5 ali kolikorkoli že, to so pač nastavitve telefona, primeri zvonenja), ti krmilnik naredi to ali to. Arduino nano+nek star telefon+nekaj malega žic in par vrstic kode.
_________________ Predlagam, da kar napišem, si čimprej skopirat, saj bodo šerifi tega foruma verjetno pobrisali s predpostavko, da ne prispeva (dosti) k vrednosti foruma. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

|
Objavljeno: Čet Sep 03, 2015 6:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Glej moj link ... Niti ne rabiš krmilnika, samo par komponent ...
Ravno danes sem spet eno staro nokio porihtal v življenje
Lp, g
_________________ ...lahko pa se tudi motim ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 1 dni