www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Steklokeramična kuhinjska plošča, malce defektna, ali jo kdo

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
vilko
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26
Aktiv.: 14.18
Kraj: Dragomer

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 02, 2015 10:25 pm    Naslov sporočila:  Steklokeramična kuhinjska plošča, malce defektna, ali jo kdo Odgovori s citatom

Steklokeramična kuhinjska plošča, malce defektna, ali jo kdo hoče.

Po mnogih letih je začelo nagajati eno indukcijsko kuhalno mesto na kuhalni plošči AEG z dvema indukcijskima in dvema termičnima kuhalnima mestoma.
Eno indukcijsko kuhalno mesto je nezanesljivo zaznavalo feromagnetno posodo, in izklapljalo in spet vklapljalo gretje.
Pokličem servis ETIS - Potrebno bi bilo menjati elektroniko, strošek bi bil med 300 in 400€, potem telefonira v centralo in poizveduje, ali imajo na zalogi - odgovor, za tako stare kuhalne plošče ni več rezervnih delov. Gospa, kupite novo kuhalno ploščo, saj vam je ta dovolj dolgo delala. Tiste, ki jih prodajajo danes tako ne bodo delale toliko let. Račun za pregled in vožnjo se ne spomnem, med 35 in 50€

Se mi ponudi prijatelj, naj prinesem ploščo k njemu, najbrž je šel samo kak tranzistor. Pogleda, vidi nekaj pregretih kontaktov na tiskanem vezju, jih očisti, polota in plošča spet dela. A le nekaj mesecev. Potem ponoviva vajo. Plošča spet dela, a spet le pol leta. Vsekakor sem mu za uslugo hvaležen.

No, žena je imela dovolj, je šla na internet in našla podobno ploščo in jo kupila. Tokrat BOSH. Luknja v pultu seveda ni pasala in upasoval sem jo cel popoldan.
Sedaj dela. Žena je zadovoljna, domovina rešena.

Sedaj bi moral staro kuhalno ploščo peljati na komunalo, a sem še tiste stare šole, ki me boli srce zavreči stvari, ki so še nekako uporabne, posebno, če so drage.

Če bi imel kdo veselje in potrebo, da bi mojo staro kuhinjko ploščo malo pretipal in jo uporabil, komu dal, jo z veseljem dam. Tudi pripeljem jo do 10 km daleč, se pravi do Vrhnike ali Ljubljane. Če vas zanima mi pišite na zasebno sporočilo.

Po 14 dneh, če je nihče ne vzame, jo bom pač peljal na Vrhniko, na sedež Komunalnega podjetja v razgradnjo.

bo vtisnjeno geslo: "Darilo za brata"
Janez Menart
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mrtn
Član
Član

Pridružen-a: Pet 11 Maj 2012 8:14
Aktiv.: 1.22
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 03, 2015 12:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mogoče bi bilo pametno napisati še približne dimenzije ponujene plošče, da se lahko določi v kakšno luknjo bi pasala, če kdo išče za zamenjavo stare.
Nazaj na vrh
vilko
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26
Aktiv.: 14.18
Kraj: Dragomer

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 03, 2015 6:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Prodano! No, ne prodano, saj zanjo nisem zahteval nič, le prišel je eden od vas, se zanjo zanimal, pogledal in odnesel.
bo vtisnjeno geslo: "Darilo za brata"
Janez Menart
Nazaj na vrh
backbiter17
Član
Član

Pridružen-a: Ned 11 Maj 2008 15:02
Aktiv.: 0.32
Kraj: LJ in okolica

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 04, 2015 7:00 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

HVALA za izziv , kavo in debato

lp,Aleš
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 498 dni