|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
SolarPlazma Član

Pridružen-a: Sre 07 Mar 2012 10:47 Prispevkov: 175 Aktiv.: 1.08 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Ned Sep 20, 2015 4:20 pm Naslov sporočila: TV povzroča motnje |
|
|
Katodni TV, kadar je v pripravljenosti (med delovanjem ne), povzroča motnje v obliki pk-pk-pkanja (s frekvenco približno 2-3 Hz) v računalniških zvočnikih v sosednjem prostoru. Električno nista povezana in sta na različnih omrežnih fazah. Motnje so ne glede na to, ali je vhod zvočnikov priključen na PC ali ne.
Kaj bi to moglo biti in kakšna ideja, kako motnje odpraviti? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebastjan.kamensek Član

Pridružen-a: Sob 26 Jul 2008 11:04 Prispevkov: 1029 Aktiv.: 4.99 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Pon Sep 21, 2015 9:57 am Naslov sporočila: |
|
|
Te slabši računalniški zvočniki "lovijo" kar zanimive stvari. Meni recimo je v spalnici lovilo nek nemški radijo. Enkrat sem se sredi noči ustrašu ko norc, ker sem mislil da se nek nemec pogovarja v moji spalnici oz. da imam vlomilce .
Ponadi je problem da zvočniki (ojačevalec znotraj njih) niso dovolj zaščiteni proti motnjam.
Pri meni je pomagalo edino, da sem zvočnike ugašal, kadar jih nisem potreboval.
l.p. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bostjang Član

Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29 Prispevkov: 3476 Aktiv.: 14.64 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Tor Sep 22, 2015 2:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Namestitev filtrskih kondenzatorjev (nizkoprepustno sito) na pot avdio signala bi verjetno pomagala. Ti bodo zadušili VF in tako preprečili, da se demodulira v ojačevalniku. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 7 dni