|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Saran Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2009 16:26 Prispevkov: 729 Aktiv.: 3.66 Kraj: Zasavje
|
Objavljeno: Tor Sep 15, 2015 7:39 pm Naslov sporočila: Pomoč pri izbiri čipa za PWM |
|
|
Delam en projekt z atmego mikrokrmilnikom, pa bi potreboval nekaj več PWM izhodov. Vem, da bi se stvar lahko rešila s software-skim PWM, vendar pa me zanima, če bi lahko zadevo rešil z uporabo kakšnega posvečenega PWM čipa, ki ga potem na atmego povežem preko I2C protokola (ali pa SPI).
Ali pozna kdo kakšen primeren 6-kanalni oz. 8-kanalni PWM čip? Izhode PWM bi potem priklopil na kakšen mosfet, ki bi krmilil ledike.
lp
Dodatek: PWM resolucija naj bo vsaj 8-bitna, frekvenca na izhodu pa vsaj 8kHz. _________________ Moja mama je strela, moj fotr je grom. Če hočeš bit moja, prključ se na štrom. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tejko Član

Pridružen-a: Pet 11 Feb 2005 12:57 Prispevkov: 108 Aktiv.: 0.46 Kraj: Pragersko
|
Objavljeno: Tor Sep 15, 2015 9:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
PCA9634 od NXP.
Zelo uporabna zadeva _________________ Vseh čarov čar, ELEKTRIČAR!! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Saran Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2009 16:26 Prispevkov: 729 Aktiv.: 3.66 Kraj: Zasavje
|
Objavljeno: Pet Sep 18, 2015 8:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Živjo!
Hvala za nasvet, zgleda zelo zanimivo oz. obetavno. Kako bi pa lahko krmilil več ledik, ki so vezane zaporedno? Za to bom potreboval višjo napetost, ki pa jo tale IC žal ne zmore. Bi lahko za to uporabil kakšen tranzistor ali mosfet? Malo me skrbi tista frekvenca PWM, ki je na 97KHz.
lp _________________ Moja mama je strela, moj fotr je grom. Če hočeš bit moja, prključ se na štrom. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 1 Ur