|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
borzon Član

Pridružen-a: Čet 17 Sep 2015 23:14 Prispevkov: 150 Aktiv.: 1.26 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Pet Sep 18, 2015 8:17 pm Naslov sporočila: Odštevalnik časa oziroma countdown vezije |
|
|
Pozdravljeni,
Naprošam vas za informacijo oziroma pomoč pri moji težavi.
Potreboval bi vezije ze sestavljeno oziroma načrt vezija, za odštevalnik časa skupaj z displejem.
Stvar mora delovati nekako tako, da preko tipk nastaviš neko vrednost časa na displeju, npr: 5ur in 24 minut ali pa 30 ur in 20 minut....
Nato, ko pritisneš neko tipko "Start", prične vezije odštevati nastavljen čas, in deluje dokler ne pride do 00:00. Vezje mora imeti nek ventil ki deluje dokler vrednost časa ne doseže 00:00 ko ventil izklopi in prekine nek 220V tokokrog.
Vezije mora biti napajano z omrežno napetostjo 230V.
Sam sem že pregledoval razno-razne odštevalnike po Conradu,... ampak mi ne pridejo v poštev, saj so preveliki, ker jaz bi namreč to potreboval za vrgadnjo v neko ohišje (nadometno dozo) iz katere bi bilo videti samo displej in gumbe.
hvala za informacije |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
webmartin Član

Pridružen-a: Sre 04 Feb 2004 16:19 Prispevkov: 375 Aktiv.: 1.58 Kraj: Zg. Polskava
|
Objavljeno: Pet Sep 18, 2015 9:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Skoraj vsaka digitalna programska ura ima CD funkcijo....
Takole izgleda:
http://www.ibfshop.de/product_info.php?products_id=1239547
Ima jo pa vsaka malce bolje založena splošna/ el...trgovina...BH...
El. ventil boš pa moral še dodati... _________________ Lep pozdrav,
webmartin |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
borzon Član

Pridružen-a: Čet 17 Sep 2015 23:14 Prispevkov: 150 Aktiv.: 1.26 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Pet Sep 18, 2015 10:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljen webmartin,
Se strinjam z napisanim.
Težava je samo v tem, da bi jaz želel samo vezije brez vtičev, malo večje prikazovalnik števil (npr. tak http://www.china-leddisplay.net/english/HIT6-3R.html) ter da bi lahko to stvar vgradil v eno nadometno dozo. z zunanjimi tipkami za nastavljanje...
Kakšna ideja?
l.p |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
milan62 Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19 Prispevkov: 2391 Aktiv.: 10.08 Kraj: Kranj
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 503 dni