www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

SMS z neznane številke

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
M.Pecar
Član
Član

Pridružen-a: Tor 30 Jan 2007 18:56
Aktiv.: 0.63
Kraj: Lj.Crnuce

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 22, 2015 11:16 am    Naslov sporočila:  SMS z neznane številke Odgovori s citatom

Prejel sem SMS z meni neznane številke 38670?????? s tekstom: "Prosim, pokliči me ali pa mi napolni račun!"

Je še kdo to prejel oz. kdo ve, kakšna goljufija je spet to.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
faznprifer
Član
Član

Pridružen-a: Ned 14 Okt 2012 9:36
Aktiv.: 1.13
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 22, 2015 11:52 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To omogoča telekom. Ne vem kje je poanta tega. Mislim da je za tiste ki nimajo naročnine

http://www.telekom.si/zasebni-uporabniki/mobilno/storitve/sms-poklici

kobranka
Član
Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37
Aktiv.: 18.75
Kraj: nekje v zgornjem posočju

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 22, 2015 12:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja če ni tvoj prijatelj ali prijateljica in da nima predplačniškega računa potem mirno ignoriraj. Tudi meni se je to nekaj krat zgodilo sem ravno tako ignoriral še posebej zato, ker imam tudi sam predplačniški paket in je bil tisti moment potreben ponovnega polnjenja.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
igo
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11
Aktiv.: 16.00

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 22, 2015 10:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj potem, če je neznana številka. Pokliči.

To ni prevara, ampak najbolj butasto generično besedilo, kar si ga lahko kdo izmisli.

Če nekdo nima dovolj denarja na predplačniškem paketu, lahko vtipka par znakov in telefonsko številko prejemnika, prejemnik pa dobi gornji sms.
Vse bi bilo super, če ne bi bilo treba telefonske od prejemnika vpisati ročno, pri čemer se marsikdo pač zatipka. In potem dobi sms nekdo čisto tretji, ki pošiljatelja nima v imeniku.

Sem že pred leti parkrat klical na takrat mobitel, naj spremenijo generično besedilo in avtorja vržejo disciplinsko na cesto, a brez uspeha. Tudi generični pošiljatelj bi moral biti 041700700 (verodostojna številka) in številka pravega pošiljatelja v besedilu, pa ni.

Pokličeš in se lepo pomeniš.
Običajno je kakšna rahlo zmedena (zaljubljena, to bo to) najstnica.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
qwertz
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57
Aktiv.: 13.21
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 23, 2015 5:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Predlagam adminu naj izbrise zgornjo cifro, saj je bila 99 % napaka in je brez veze, da je na prangerju.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 497 dni