|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Stforner Neznanec

Pridružen-a: Pet 30 Okt 2015 17:38 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.01
|
Objavljeno: Pet Okt 30, 2015 8:15 pm Naslov sporočila: Vezava TIP31 in RGB LED Strip |
|
|
Pozdravljeni!
Upam, da bi boste hoteli pomagati pri vezavi TIP31 in RGB LED Strip diod.
Torej, našel sem nek primer kako vezati TIP31 in led diode, ampak problem nastane, ker bi to rad vezal na RGB Led strip, zraven katerega dobim tudi daljinski upravljalec s katerim lahko spremenim barvo svetlobe oz katere barve bodo led diode svetile.
Torej moji cilji pri tej vezavi so:
- Se lahko odločim ali bom kabel, ki pride iz led controllerja vezal direktno na LED Strip tako kot je tudi mišljeno in bi s tem upravljal z jakostjo svetlobe, utripanjem v različnih načinih, spreminjanje barv oz to kar omogoča daljinski upravljalec,...
-ali pa bi ga vezal oz. priklopil preko vezave z TIP31, kateri bi mi omogočali pri utripanju LED Stripa glede na glasbo ob tem pa bi še vedno lahko spremenil barvo svetlobe z daljinskim upravljalnikom.
Zanima ali je takšna vezava mogoča. Sam sem tudi izrisal vezavo kako naj bi izgledalo in me zanima, če sem vse stvari pravilno povezal.
P.s. Zgoraj ko je možnost A ali možnost B in je vse skupaj povezano. Tam ubistvo ni povezano ampak je samo prikazano kateri konektorji se kam priklopijo, tako da A in na B ni istočasno povezano
Za odgovor se vam že v naprej najlepše zahvaljujem.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
538.97 KB |
Pogledana: |
10 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bostjang Član

Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29 Prispevkov: 3476 Aktiv.: 14.64 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Ned Nov 01, 2015 12:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če je vhodni signal samo eden, potem je en tranzisor dovolj (vsi kanali enako svetijo). Lahko, da ga boš moral hladiti. Pač odvisno od obremenitve.
Antiparalelno z bazo veži diodo (schottky), sicer bo kondenzator na izhodu ojačevalnika povzročil, da bo tema. Vseeno boš potreboval dovolj velik signal, da se ti tranzistor odpre.
Če ima krmilnik izhode z odprtim kolektorjem (open collector), potem jih vežeš vzporedno in nastaviš stalno svetenje. Še bolje pa je brez krmilnika in priklop napajalnika neposredno na tvoje vezje.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 8 dni