www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

TV modulator

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
japek
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Feb 2004 22:50
Aktiv.: 3.29
Kraj: Radenci

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 25, 2006 10:51 am    Naslov sporočila:  TV modulator Odgovori s citatom

V roke sta mi prišla dva TV modulatorja za kanal 21-69, ki se programirata preko i2c vodila. Potreboval bi nek načrt in program za mikrokontroler, da bi zadevo lahko spravil v pogon, če slučajno kdo ima, ali ve kje najti.
Je pa noter čip MC44355dw.

LP, Janko
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Traflc
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Dec 2003 21:48
Aktiv.: 1.54
Kraj: Javornik Jesenice

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 25, 2006 2:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mogoče že imaš ampak vseeno datasheet
Za program pa ne vem.

japek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 25, 2006 2:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, datasheed ni bilo problem najti, mi je pa tuje pisanje programov za uPC. Programiranje ni problem. Mogoče pa je kdo kje kaj našel.

TNX, Janko
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.86
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 25, 2006 3:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tukaj ni druge - zraven boš moral dati nek mikrokontroler. Če nastavitev ne bo dosti , potem zadostujejo le tipke, sicer bo potreben še displej. Na forumu boš našel kar nekaj mojih programov, kjer sem uporabljal I2c. Izlušči le proceduro za I2C. Dopišeš še proceduro za branje tipk...
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
japek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 25, 2006 3:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo, moje znanje je na drugem podrčju. Če se ti da, imam dva kosa, pa ti enega podarim. Jutri se spravim zraven, da razvozlam priključne nogice modula.
Stvar bi bila po moje kar univerzalno uporabna, tudi za kako testiranje, glede ostalega, pa bi jaz bil za to da uporabiš PIC16F84 in 1x, ali 2x 16 LCD. To najdem v svojem predalu.

LP, Janko

Če si za, mi na PM napiši tvoj naslov, pa ti jutri pošljem.
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.86
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 25, 2006 3:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Janko, v tem trenutku sem zelo na kratko s časom, tako ne utegnem karkoli eksperimentirati. Ko se bodo stvari umirile, pa nameravam začeti pisati ravno eno proceduro kjer bo v rabi LCD -I2c -1Wire. Če do takrat stvar ne boš rešil, se čujeva.
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 503 dni