www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Windows 8.1--mirovanje
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Popay
Član
Član

Pridružen-a: Ned 03 Jan 2010 11:51
Aktiv.: 0.52
Kraj: Piškovc

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 24, 2015 9:19 am    Naslov sporočila:  Windows 8.1--mirovanje Odgovori s citatom

Pozdravljeni na novo imam naložen windows (pred tem XP) imam pa težavo da PC ne gre v mirovanje-standbay, ko pride do pozicije da bi se moral ugasniti se ponovo zažene od začetka,nastavljal sem že v nastavitvah poraba energije in ni nič boljše,morda kakšen nasvet?
Hvala
Lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
shmandi
Član
Član

Pridružen-a: Čet 09 Maj 2013 9:20
Aktiv.: 4.32
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 24, 2015 10:56 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem imel podobne težave, ne čisto enake. Pomagalo je brisanje določenh updatov. Mislim, da lahko po spletu najdeš kar nekaj informacij o tem, kateri updati delajo probleme.
Nazaj na vrh
RobiStrom
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Mar 2015 22:00
Aktiv.: 1.76
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 24, 2015 12:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi imel (imam) podobne težave na Win7 - 64. Želel sem si , da bi računalnik izklopil v hibernacijo - v osnovnih nastavitvah sploh ni omogočeno. Cel kup navodil kako je na spletu, poskusim eno, dve variante... Opcija se je pojavila vendar se je računalnik takoj po hibernaciji zagnal nazaj. Potem sem opustil ker se mi po vgradnji SSD-ja dosti hitro zažene Smile.

O tvoji težavi je nekaj TUKAJ

miharix
Član
Član

Pridružen-a: Tor 18 Dec 2012 9:59
Aktiv.: 2.70
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 24, 2015 12:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

RobiStrom je napisal/a:
Tudi imel (imam) podobne težave na Win7 - 64. Želel sem si , da bi računalnik izklopil v hibernacijo - v osnovnih nastavitvah sploh ni omogočeno. Cel kup navodil kako je na spletu, poskusim eno, dve variante... Opcija se je pojavila vendar se je računalnik takoj po hibernaciji zagnal nazaj. Potem sem opustil ker se mi po vgradnji SSD-ja dosti hitro zažene Smile.

Koliko RAM-a imaš? Če se prav spomnim je v Win hibernacija za več kot 8GB RAM onemogočena, prisilno pa jo vseeno lahko vklopiš preko registra.

@Popay V nastavitvah porabe onemogoči izklop diskov v mirovanju & poizkusi srečo s posodobitvijo BIOS-a.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Popay
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 24, 2015 1:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

miharix je napisal/a:
RobiStrom je napisal/a:

Koliko RAM-a imaš? Če se prav spomnim je v Win hibernacija za več kot 8GB RAM onemogočena, prisilno pa jo vseeno lahko vklopiš preko registra.

@Popay V nastavitvah porabe onemogoči izklop diskov v mirovanju & poizkusi srečo s posodobitvijo BIOS-a.

Je sploh smiselno posodabljanje BIOS-a ker je bil PC na novo naložen pred 14 dnevi?
Bom izklopil disk v mirovanju.
Nazaj na vrh
miharix
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 24, 2015 1:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Popay je napisal/a:
Je sploh smiselno posodabljanje BIOS-a ker je bil PC na novo naložen pred 14 dnevi?

Verzija BIOS-a se ne spreminja, kot ti naložiš nov/star/alternativni/vzporedni OS.
Če se izkaže, da je stabilnost OS-a po posodobitvi v resnici slabša kot prej pa pač naložiš staro verzijo nazaj.
Je pa seveda pri njegovem posodabljanjem vedno riziko, da bo šlo kaj narobe in se zafleshaš (kot pri vsaki stvari kjer nalagaš nov firmware).
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Popay
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 24, 2015 3:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če se bios ne spreminja z nalaganjem OS potemtakem bi moral delovati pravilno saj z XP wind, je lepo delal,se morda motim?
Nazaj na vrh
miharix
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 24, 2015 3:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ni nujno, lahko drugi OS hoče od BISOa nek ukaz v obliki, ki ga prejšnji ni.
Je pa res posodobitev BIOS pogosto zadnja praksa, ko kaj ne deluje prav ali hočemo novo funkcionalnost.

Poglej v seznam sprememb verzij BIOS-a tvoje matične če omenjajo tvojo težavo.
Nazaj na vrh
Popay
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 24, 2015 10:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ugotovil sem da mi miška preprečuje da bi PC šel v mirovanje,izklopil možnost bujenja,sistem se sedaj ugasne ampak pri bujenju uporabiti gumbom za uklop PC-ja.
Tipkovnica pa sploh nima te možnosti za bujenje uklop izkolp.
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.79
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 25, 2015 7:16 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No, lahko si srečen, da lahko izklopiš miško. Jaz je ne morem, pa se mi potem PC zbudi ob vsakem malce močnejšem udarcu mize Brick wall
Nazaj na vrh
Popay
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 25, 2015 7:34 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi to je dobro, vsaj za mizo, če že za tebe ni. Confused Upam da bom našel še lakšno rešitev.
Hvala vsem za ideje,če ima kdo še kakšno potem kar na dan z njo.
Hvala
Lp
Nazaj na vrh
DusanK
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Nov 2012 23:46
Aktiv.: 12.88
Kraj: Medvode - med vodami

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 25, 2015 8:50 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@Popay, povej točen model plate. Včasih je lahko na plati fizično kak USB power jumper, ki futra tako tipkovnico kot miško in omogoča wakeup iz stanja S3/S4/S5 tako usb kot PS/2 napravam.
Posodobi gonilnike za miško in poglej, če imaš zadnjo verzijo biosa za plato.
V biosu poglej, če imaš nastavitev "Wake on Keyboard" in jo vklopi.
V device managerju poglej pod nastavitve za tipkovnico, miško in USB porte, da je kljukica pri "Allow this device to wake the computer".
Poročaj.

Popay
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 26, 2015 9:38 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Model plate :ASUS K8U-X--to piše na mašini ki sem jo odpru in opraviš še čiščenje, na scart priklopu ki je namenjen za tiskalnik( starejše verzijescart)je napisano.K8U-X
EAYKZ 58MD041121( če ti kaj pomeni) in še podatek od Grafične. Radeon9600SE 128M DDR v/D/VO
Gonilnike sem posodabil za miško in tikovnico.Glede Biosa ne najdem ali je možna posodobotev saj iz podatkov ki jih prilagam se neznajdem kaj bi to bilo.Prosim če pogledaš ti morda si bolj domač v tem svetu.Hvala.
V device managerjusem miško izklopil da ne budi PC-ja, tipkovnica pa nima te možnost,morda zato ker ima še okrogel priklop?
Zahvaljujem se ti za pomoč.
LP

Operating System: Windows 8.1 Enterprise 32-bit (6.3, Build 9600) (9600.winblue_r9.150322-1500)
Language: Slovenian (Regional Setting: Slovenian)
System Manufacturer: System manufacturer
System Model: System Product Name
BIOS: BIOS Date: 09/08/05 09:26:43 Ver: 08.00.10
Processor: AMD Sempron(tm) Processor 2800+, ~1.6GHz
Memory: 16384MB RAM
Available OS Memory: 2048MB RAM
Page File: 1033MB used, 1653MB available
Windows Dir: C:\Windows
DirectX Version: DirectX 11
DX Setup Parameters: Not found
User DPI Setting: Using System DPI
System DPI Setting: 96 DPI (100 percent)
DWM DPI Scaling: Disabled
Nazaj na vrh
miharix
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 26, 2015 10:49 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tvoja mama plata ima na voljo 11 posodobitev BIOS/a:
http://support.asus.com/download.aspx?SLanguage=en&m=K8U-X&os=8
Nazaj na vrh
Popay
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 26, 2015 9:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Miharix, hvala ti za pomoč pri iskanju posodobite, za nadaljni postopek bom moral poiskati bolj strokovno pomoč ker je kar precejšen riziko da se uniči plata, kot sem bral na netu razen če imaš ti boljše nasvete. Kateri postotek ti predlagaš?Še eno vprašanje pod HDD kablom je napisana naslednja številka: 057K132-01912-60-M9 LOTO-Ao3, je to morda konkretna številka plate?
Hvala

Nazadnje urejal/a Popay Tor Maj 26, 2015 10:26 pm; skupaj popravljeno 2 krat
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4  Naslednja
Stran 1 od 4

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 493 dni