www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

SW za 3D modeliranje
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
folc
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Nov 2009 21:25
Aktiv.: 3.57
Kraj: Nekje med NG in Tolminom

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 17, 2010 2:08 pm    Naslov sporočila:  SW za 3D modeliranje Odgovori s citatom

no tukaj pišete o brezplačni programski opremi, no mene pa zanima kateri program bi mi vi priporočili za 3D modeliranje, risanje...

pa naj bo brezplačen ali pa plačniški....

zanima me predvsem katerega večina priporoča:

Folc
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sebastjan.kamensek
Član
Član

Pridružen-a: Sob 26 Jul 2008 11:04
Aktiv.: 5.00
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 18, 2010 8:54 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz trenutno uporabljam Proenginerja wildfire3, ki je res profesionalnjo in mogočno orodje. Drugi uporabni so še recimo cativa in pa SolidWorks.

Kaj drugega mi trenutno ne pade na pamet.

Nazadnje urejal/a sebastjan.kamensek Pon Jan 18, 2010 3:50 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70819.80

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 18, 2010 9:28 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
folc
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 18, 2010 2:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ja se opravičujem da sem prvo dal uprašanje pod napačno temo in se zahvaljujem modelatorjem, ker so tole popravili,

zate sebastjan pa imam upašanje in sicer kakšna je bistvena razlika med Engineer Wildfire 3.0 in 5.0 in primerjava

Engineer-ja z SolidWorks

Folc
Nazaj na vrh
sebastjan.kamensek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 18, 2010 2:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bistvene razlike ni, način dela je isti. Samo nekatere funkcije so dodelanein nekateri bugi odpravljeni (helican sweep). Je pa tako kot pri vseh programih, da je vsaka naslednja verzija malo grafično različna od prejšnje in malo bolj izpopolnjena. Kar se tiče solidworks, ti že dejatvo, da ga je razvila skupina inžinirjev, ki so se odcepili od razvoja Proenginerja in razvili svoje orodje zadosti veliko pove. Gre predvsem za uporabniku bolj prijazen grafični umesnik in pa okleščene nekatere funkcije, ki so sicer malokdaj uporabljene, oz. za normalnega uporabnika (domača pisarna -> neprofesionalni enginering) čisto neuporabne funkcije. Kar pa se tiče cative pa je nova zvezda na tržišču, saj omogoča še nekoliko več kot pa proenginer, vendar ker v službi uporabljamo proengineerja se mi zdi nesmisel, da bi se učil drug 3d modeling.

l.p.

Nazadnje urejal/a sebastjan.kamensek Pon Jan 18, 2010 3:49 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
A.B.
Član
Član

Pridružen-a: Sob 24 Jan 2009 14:50
Aktiv.: 0.46

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 18, 2010 3:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

sebastjan.kamensek: ali mogoče misliš CATIA in ne KATIVA.
Nazaj na vrh
folc
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 18, 2010 3:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

se pravi potem zame, kot začetnika v 3D modeliranju raje priporočaš solidworks? ker kative res ne poznam to prvič slišim priznam, ampak bega me ko sem gledal na YouTube tutorials... se mi zdi celo proengineer bol uporabniku prijazno okolje, ali me občutek vara?

Folc
Nazaj na vrh
sebastjan.kamensek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 18, 2010 3:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Občutek vara. Boš pa videl ko boš začel z solid works, ko si enkrat začneš predstavljati, kaj bi rad, da ti program stori, potem ni več problema. Oba okolja tako proengineer kot tudi solidworks sta bolj prijazna do uporabnika kot pa recimo avtocad, samo še zmerom je izbira odvisna zakaj hočeš. Jaz sem začel modelirat v solid works,in tam se resano hitro naučiš delati kaj in kako, kar pa pri proenginerju traja kar nekaj časa, da osvojiš vse njegove začetne nastavitve in parametre, ki jih hoče imeti za delo. Jaz ti priporočam solid works za začetek, ker še zmerom lahko kasneje presedlaš na proenginerja ali cativo.
Je pa tako, solid works in cativa sta od istega proizvajalca!

še link klik

l.p.
Nazaj na vrh
sebastjan.kamensek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 18, 2010 3:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

A.B. je napisal/a:
sebastjan.kamensek: ali mogoče misliš CATIA in ne KATIVA.

Da da, sem že popravil. Jaz in moja juga.."Piši kao što govoriš"...
Nazaj na vrh
Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 17.03
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 18, 2010 4:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam bi rekel le to, da je za začetek vseeno. Na koncu ostaneš na enem programu. Sam bi prej navijal za ProE-ja, vendar sem z njim delal 8let, sedaj se pa doma "mučim" s solidworksom. Pač stvar navade. Če bi solidworks uporabljal toliko časa kot sem ProE verjetno nebi imel z njim nobenih težav

Nazadnje urejal/a Highlag Tor Jan 19, 2010 12:41 am; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
folc
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 18, 2010 5:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

eh jz bom kr oba stestiral, tistega katerega bom prej osvojil, bom pač nadgrajeval ...
mal več časa mi bo uzelo, ampak probat ni greh Very Happy

Folc
Nazaj na vrh
janiP
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2008 23:00
Aktiv.: 0.72
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 18, 2010 7:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Enostavna in hkrati zelo zmogljiva programa sta SolidWorks in pa SolidEdge. Catia se precej uporablja v avtomobilski industriji, je pa za zelo zahtevne komponente. Proengineer se mi zdi da je malo zastarel.
Nazaj na vrh
sebastjan.kamensek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 18, 2010 9:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če misliš, daje proenginer zastarel, potem verjetno še nisi imel pod miško Wildfire 5... Žal se catia skrije pred njim....
Nazaj na vrh
lucca brassi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 17.83
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 18, 2010 9:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Autocad Inventor
boco
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 9:42
Aktiv.: 3.88
Kraj: Ptuj/Kranj/Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 18, 2010 10:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Delal sem s Catia in Solidworks....slednji je malo bolj "uporabniku prijazen", sicer je pa vse samo vprašanje vztrajnosti. Če lahko 14 dni vsak večer po par ur sediš za računalnikom ti je čisto vseeno česa se lotiš. BMW recimo vem, da uporablja Catio...
LP
Boris

Nazadnje urejal/a boco Pet Jan 22, 2010 9:32 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5  Naslednja
Stran 1 od 5

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 493 dni