www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 
Sponsored by SiOL

Popravilo LCD TV Philips
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
MIIB
Član
Član



Pridružen-a: Pet 18 Feb 2011 19:15
Prispevkov: 64
Aktiv.: 0.67
Kraj: Žirovnica

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 22, 2015 7:31 pm    Naslov sporočila:  Popravilo LCD TV Philips Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Podarjen mi je bil ta televizor. Težava je, da se ob priklopu elektrike ne zgodi nič (Power LED se ne prižge). Znanec pravi, da je sredi delovanja počilo, nato se je TV ugasnil.

Izkušenj s servisiranjem imam bolj malo (razen menjave napihnjenih kondenzatorjev), sem se pa pripravljen s pomočjo vaših nasvetov poglobiti v nastalo situacijo.

Televizor: Philips 37pfl4606h/58
Napajalnik: 715g4546-p02-h20-003e

Napetost na napajalnem sklopu je prisotna, varovalke so OK. Prilagam še service manual.

Prosim za pomoč!

Lp, A



Philips TPM7.1E LA.pdf
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  Philips TPM7.1E LA.pdf
 Velikost datoteke:  12.56 MB
 Downloadano:  38 krat

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Kopernik
Član
Član



Pridružen-a: Sob 24 Okt 2015 22:03
Prispevkov: 88
Aktiv.: 2.30
Kraj: Črnomelj

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 22, 2015 11:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če je počilo, res ni nikjer videt zažganine?
Napetost na velikem kondenzatorju je? Če je, ima napajalnik
na izhodu 5V?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ule
Član
Član



Pridružen-a: Tor 13 Jan 2004 20:32
Prispevkov: 1332
Aktiv.: 8.45
Kraj: Babno Polje

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 23, 2015 8:32 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mogoče je kakšno vezico odkurilo na tiskanem vezju?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
DusanK
Član
Član



Pridružen-a: Pon 19 Nov 2012 23:46
Prispevkov: 1088
Aktiv.: 14.72
Kraj: Medvode - med vodami

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 23, 2015 10:18 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za začetek pripopaj fotografijo celotne napajalne plate.
Kje si meril napetost na "napajalnem sklopu" ? Pred graetzom, za njim, na največjem el.kondenzatorju C907 (100uF/450V), je katera od napetosti +24, +12 ali +5VSB prisotna... ?

_________________
Največji čar - električar
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MIIB
Član
Član



Pridružen-a: Pet 18 Feb 2011 19:15
Prispevkov: 64
Aktiv.: 0.67
Kraj: Žirovnica

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 23, 2015 5:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najprej hvala za odziv!

Ožganin nisem zaznal, napetost na C907(120uF/450V) je cca. 340V, na +/- sponkah greatza pa cca 330V.

Na izhodu (+24V, +12V, +5V) napetosti niso prisotne (0V).

Prilagam še slike (upam da se dovolj dobro vidi)



DSC09931.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  1.71 MB
 Pogledana:  12 krat

DSC09931.JPG



DSC09930.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  1.79 MB
 Pogledana:  10 krat

DSC09930.JPG



DSC09928.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  1.72 MB
 Pogledana:  22 krat

DSC09928.JPG



DSC09929.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  1.74 MB
 Pogledana:  10 krat

DSC09929.JPG



DSC09927.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  1.79 MB
 Pogledana:  55 krat

DSC09927.JPG


Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
DusanK
Član
Član



Pridružen-a: Pon 19 Nov 2012 23:46
Prispevkov: 1088
Aktiv.: 14.72
Kraj: Medvode - med vodami

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 23, 2015 5:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Polotaj in preveri kondenzator C910 ali ga zamenjaj.
Približno na sredini plate je IC905. Ali ima na vrhu kakšno nalepko/lepilo/packo ali mu je odprlo pokrov ?

_________________
Največji čar - električar
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MIIB
Član
Član



Pridružen-a: Pet 18 Feb 2011 19:15
Prispevkov: 64
Aktiv.: 0.67
Kraj: Žirovnica

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 23, 2015 6:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bom polotal ali menjal C910, če imam kakšnega na zalogi.

Glede IC905... govoriva o čipu TOP264VG . Ja, vizualno mi je to edina sumljiva komponenta na vezju, vendar je po drugih slikah sodeč tak že v originalu?

Prilagam sliko...



IC905.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  451.19 KB
 Pogledana:  14 krat

IC905.jpg


Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
scolaro
Član
Član



Pridružen-a: Pon 12 Nov 2012 14:51
Prispevkov: 123
Aktiv.: 1.66
Kraj: Vipava

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 23, 2015 7:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Transformator L903 je samo umazan na vrhu al je prežgana izolacija?

Lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MIIB
Član
Član



Pridružen-a: Pet 18 Feb 2011 19:15
Prispevkov: 64
Aktiv.: 0.67
Kraj: Žirovnica

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 23, 2015 7:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Scolaro: Trafo je samo popackan z neko barvo.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Jaka57
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Prispevkov: 4982
Aktiv.: 31.59
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 23, 2015 7:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brez merjenja napetosti na TOPu je vsako pisanje, pisanje na pamet.
Ne bi se čudil, da je TOP izpustil dušo in to brez vsakega razumljivega razloga. Ne bi bil prvi.

_________________
Lp, Jaka
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MIIB
Član
Član



Pridružen-a: Pet 18 Feb 2011 19:15
Prispevkov: 64
Aktiv.: 0.67
Kraj: Žirovnica

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 23, 2015 8:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaka, o kakšnem TOPu tukaj govorimo? Shocked
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Kopernik
Član
Član



Pridružen-a: Sob 24 Okt 2015 22:03
Prispevkov: 88
Aktiv.: 2.30
Kraj: Črnomelj

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 23, 2015 8:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

TOP264VG.. In dvomim, da ni zrel za menjavo..
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MIIB
Član
Član



Pridružen-a: Pet 18 Feb 2011 19:15
Prispevkov: 64
Aktiv.: 0.67
Kraj: Žirovnica

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 24, 2015 8:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem naročil čip pa da vidim kaj bo.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
bostjang
Član
Član



Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29
Prispevkov: 1735
Aktiv.: 11.01
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 25, 2015 10:47 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Preden ponovno vklopiš na hitro preveri še vse diode (brez odstranjevanja iz vezja).
Če je TOP264 (ali kateri drugi IC) skurjen, je po vsej verjetnosti v stiku, kar je enostavno potrditi z multimetrom. V tvojem primeru je verjetno v stiku napajanje TOP264.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Kopernik
Član
Član



Pridružen-a: Sob 24 Okt 2015 22:03
Prispevkov: 88
Aktiv.: 2.30
Kraj: Črnomelj

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 25, 2015 10:49 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pa saj lahko preveriš za začetek če dela..
Je napetost na pinih od 7-12? Na pin 6 najverjetneje pride..
Poglej datasheet..
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 2355 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group