Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Nikonaglic Član

Pridružen-a: Tor 08 Jan 2013 22:22 Prispevkov: 35 Aktiv.: 0.23 Kraj: Podgora/poljanska dolina
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Traflc Član

Pridružen-a: Sob 06 Dec 2003 21:48 Prispevkov: 365 Aktiv.: 1.54 Kraj: Javornik Jesenice
|
Objavljeno: Sre Jan 20, 2016 6:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Bi bilo smiselno odpret debato o tem postopku.
Mislim da bi bilo uporabno.
Kolikor mi je čas dopuščal sem se ta teden malo zabaval s tem postopkom.
Res da nisem delal z acetonom ker ga še nisem nabavil.
Sem pa poskusil z nekim razredčilom in alkoholom katerega čistost mi tudi ni znana
Rezultati so bili kar zanimivi.
Mešal sem 1:1
Tiskalnik lj1020 toner pa nek ponaredek. Papir navaden papir za laserski tiskalnik
Najboljše kar mi je uspelo se vidi na pripeti slikci
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
1.19 MB |
Pogledana: |
9 krat |

|
_________________ Lp. Traflc |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.70 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Čet Jan 21, 2016 7:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kakšen papir in alkohot uporabljata? Za papir sem s prva bil prepričan, da je uporabljal kar navaden pisarniški papir, ko sem šel brat komentarej je pa to tezo spremenil na glossy premazan papir.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Traflc Član

Pridružen-a: Sob 06 Dec 2003 21:48 Prispevkov: 365 Aktiv.: 1.54 Kraj: Javornik Jesenice
|
Objavljeno: Čet Jan 21, 2016 8:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Danes sem še malo poskušal
Sem nabavil aceton in etilni denaturiran alkohol
Alkohol je 96% , aceton pa je aceton M in naj bi bil 100%
Je pa oboje iz mavrice
Toner se z acetonom sicer raztopi takoj, ko pa ga mešam v predlaganem razmerju 3:8 pa se ne zgodi nič.
Najbolje se mi je obnesla mešanica 1 alkohol : 2 aceton (verjetno zaradi tonerja)
Tiskam na navaden papir z lj1020 toner pa je kar en (ni originalen).
Torej teorija je po mojem, da se vrhnja plast tonerja pod vplivom acetona toliko zmehča, da postane lepljiva.
Nato pa se cel tisk enakomerno pritisne na ploščico in počaka da mešanica izpuhti.
Nato se papir namaka v vodi dokler ne odstopi in ostane ves toner na ploščici.
Meni zadeva ne deluje najbolje
Nekje se mi zalomi. Ali sem preveč neučakan in papir prehitro potegnem dol ali pa preveč pritisnem na ploščico da se razpaca.
Me pa zanima kako bi se obnesel tisk na paus papir ali pa na kak bolj porozen papir, da bi alceton hitreje izhlapel
Lahko je problem tudi alceton, ki ne izhlapi izpod tonerja.
Današnji slikci :
|
1.43 MB |
4 krat |

|
|
1.55 MB |
3 krat |

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
malci Član

Pridružen-a: Sob 15 Sep 2007 21:05 Prispevkov: 877 Aktiv.: 4.05 Kraj: Polhov Gradec
|
Objavljeno: Čet Jan 21, 2016 9:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
off topoic: Na sosednjem forumu se je razvila zelo dolga debata o tem postopku z vsemi mogočimi poizkusi. Zgleda zelo obetavno.
lp
uroš
_________________ Elektronika za hobi |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 32.97 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Čet Jan 21, 2016 9:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brez strahu lahko dodaš link na to.
_________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14677 Aktiv.: 61.79
|
Objavljeno: Čet Jan 21, 2016 9:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tole izgleda zanimivo. Bo treba probat.
Tole me spominja na osnovno šolo.
Tisti, ki smo hodili v OŠ pred 40 -timi leti se verjetno spomnite prijetno dišečih kontrolnih nalog . Za izdelavo kopij se je uporabljal "razmnževalni stroj". To je bila ročna naprava z bobnom na katerega se je namestila matrica. Matrica je bil nekoliko debelejši gladek papir. Matrica se je naredila tako, da se je pod list vstavil poseben indigo papir obrnjen z mastnim delom proti papirju matrice. Tako, da se je bilo tisto, kar se je napisalo zrcalno. List je šel skozi valje, ki so ga prepojili z neko tekočino. Potem je vrteči boben odtisnil tisto kar je bilo na matrici na list. Morda kdo ve, kaka tekočina in listi so se uporabljali za to? Zadeva bi morda bila primerna tudi za ta postopek.
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5820 Aktiv.: 24.50 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Čet Jan 21, 2016 9:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
To je ciklostilna tehnika.
V Srbiji dobiš še papir za to.
Z Googlom iščem kompleten postopek.
_________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16 Prispevkov: 4743 Aktiv.: 19.97
|
Objavljeno: Čet Jan 21, 2016 9:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Si se tudi ti zadeval s ciklotinom?
Postopek je bil pa ciklostil.
/me je Jaka57 prehitel...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5820 Aktiv.: 24.50 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Čet Jan 21, 2016 9:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tukaj je nekaj napisanega o tem.
_________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Traflc Član

|
Objavljeno: Čet Jan 21, 2016 9:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Žal sem obrnil google in s5.net in par "sosednjih" forumov pa nikjer ni kaj dosti napisano o prenosu tonerja z alceton postopkom.
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mujo Član

Pridružen-a: Ned 02 Jan 2005 19:24 Prispevkov: 746 Aktiv.: 3.14 Kraj: MB
|
Objavljeno: Čet Jan 21, 2016 10:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaka57 je napisal/a: |
V Srbiji dobiš še papir za to. |
V začetku februarja bom šel v Srbijo - če koga interesuje (in ve bolj konkretno kaj se išče) se lahko potrudim in nabavim.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 32.97 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Čet Jan 21, 2016 10:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Traflc je napisal/a: |
Žal sem obrnil google in s5.net in par "sosednjih" forumov pa nikjer ni kaj dosti napisano o prenosu tonerja z alceton postopkom. |
Slabo čitaš!
Branez je napisal/a: |
Brez strahu lahko dodaš link na to. |
_________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Traflc Član

|
Objavljeno: Pet Jan 22, 2016 5:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hehe ko sem včeraj klikal na povezavo me je poslalo na s5technet vendar je pisalo da stran ne obstaja.
Danes prebral vse.
Hvala za informacijo.
Očitno bo treba menjat papir.
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

|
Objavljeno: Pet Jan 22, 2016 7:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Medtem, ko sem jaz dodal ta link in ko si ti kliknil nanj, je že nekdo od tamkajšnih moderatorjev razdelill temo in spremenil naslov teme. Glavno da si našel.
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|