www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Problemi z novim trdim diskom WD black

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
kramko 69
Član
Član

Pridružen-a: Sob 20 Mar 2010 20:39
Aktiv.: 1.08
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 14, 2015 9:59 pm    Naslov sporočila:  Problemi z novim trdim diskom WD black Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Imam problem z novim trdim diskom WD black 750GB kupljenim pri mimovrste. Instalacija OS je normalno potekala. Naložil sem Windows 8.1. Prenosnik je deloval kakšen mesec brez problemov. Sedaj se je pa pojavil problem. Poskušal sem neko mapo prekopirati na usb ključ 32 GB. Pri prenosu mape je prenosnik zmrznil in od tedaj se ni več postavil. Karkoli sem naredil nič ni prijelo. Niti v bios nisem prišel da bi lahko zagnal CD live iz DVD roma. Popolnoma nič. Ko sem odstranil disk pa vse normalno deluje. Vstavil sem drugi disk in deluje normalno. Okvarjen disk sem dal v ohišje in priključil na usb. Sedaj kaže da ima disk velikost 2.2TB namesto 750GB. Kaj menite kaj bi to lahko bilo?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
NaMi
Član
Član

Pridružen-a: Pon 02 Jan 2012 15:21
Aktiv.: 0.59
Kraj: celje

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 15, 2015 12:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Disk je "zrel" za servis, saj ima glede na to, da je nov, garancijo.
Nima smisla "ugotavljat" kaj bi lahko bilo... pač eden od diskov, ki mu ni uspelo doseči tisti "nevemkoliko MTBF, ki ga poda proizvajalec".
Važno za tebe kot uporabnika je, da nisi izgubil kakšnih pomembnih podatkov, vendar moraš za to poskrbeti pred takšnim "dogodkom".
Nazaj na vrh
v.j.
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2015 9:47
Aktiv.: 13.19
Kraj: Veldes

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 15, 2015 1:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

A ni WD black za profesionalno uporabo in ima 5 let garancije? Menda za to vrsto diskov velja nek poseben pristop pri particioniranju in formatiranju in posebna priprava za določen OS. Enkrat sem malo bral in prišel do teh informacij, vendar nisem natančno bral naprej.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
MadMax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Aktiv.: 20.01

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 15, 2015 2:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nič profesionalnega ni v njih, razen malce višje cene. Za garancijo imaš prav, ampak večinoma v naših štacunah ne dobiš 5l.
Pa malo hitrejši so, na račun večje porabe (beri: temperature).
So mi že 4 crknili, FAEX 1TB.
Vrnjeni refurbished iz RMA pa kar delajo. Shhh
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
v.j.
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2015 9:47
Aktiv.: 13.19
Kraj: Veldes

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 15, 2015 5:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

http://www.enaa.com/oddelki/racunalnistvo/izd_3291_avt117775_vgradni_trdi_disk_wd_black__1tb

5 let Wink

Advanced format, vertjetno me je to malce zmedlo, ko sem površno prebiral karakteristike in ja, pritegnila me je garancija 5 let. No, če se res bolj grejejo, potem je treba poskrbeti za hlajenje in spet ja, več gretja pomeni večjo porabo... ni zanimivo zame, bolje delat redno backup in dati notri povprečen disk, če ne kar najcenejši. Za hitrejši disk je potem bolje uporabiti SSD in še enega za podatke, ki se manj pogosto rabijo, lahko tudi na mrežnem disku.

Torej, če je disk še v garanciji, jaz ne bi kaj dosti kompliciral, ampak čimrej dal v garancijsko popravilo oziroma zamenjavo.

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
kramko 69
Član
Član

Pridružen-a: Sob 20 Mar 2010 20:39
Aktiv.: 1.08
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 30, 2015 5:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vrnil sem ga pod reklamacijo.Ugotovili so napaka diska.Po enem tednu dobil novi trdi disk,tako ,da vsaka čas mimovrste.Še bom kupoval pri njih.
Nazaj na vrh
darko32a
Član
Član

Pridružen-a: Tor 20 Okt 2015 9:34
Aktiv.: 0.08

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 15, 2015 9:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No vidiš, če veš kaj delaš in ne preiskušaš preveč je najbolje novi disk, če se pokvari čimprej vrniti v reklamacijo. Že znak, da se pri inštalaciji pojavijo pokvarjeni sektorji je že alarm in takojšnje ukrepanje.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 497 dni