|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
start Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2008 22:59 Prispevkov: 2392 Aktiv.: 11.70 Kraj: Eindhoven, Nizozemska
|
Objavljeno: Sre Jan 29, 2014 1:23 pm Naslov sporočila: Metrel multimetri |
|
|
Zdravo!
Zanima me ali si kdo lasti kakšen Metrel-ov multimeter?
Premišljujem o nakupu novega multimetra in sem videl da ima Metrel širok nabor merilnikov.
Cenovno si sledijo od dostopnega pa vse do (zame) nedostopnega.
Ogledujem si model MD 9050, ki je cenovno prevelik zalogaj. Za model MD 9060 se bojim vprašat za ceno.
Me pa zanima ali ima kdo kakšen multimeter, ki je cenovno bolj dostopen in je z njim zadovoljen.
Predvsem me zanima čas osveževanja zapisa na zaslon. Ali ti merilniki spadajo v kategorijo počasnih (aka UNI-T) ali v kategorijo hitrih (BK precision, Fluke, Agilent...)?
Kaj si mislite o Metrelovih merilnikih ali se jih lahko primerja s firmami, ki so vodilni na tem področju?
Cenovno se gibljem okoli 100€ (+-20%)
Že v naprej hvala za pomoč. _________________ Lep pozdrav!
Aljaž T. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slowfly Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07 Prispevkov: 4082 Aktiv.: 17.22 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Jan 29, 2014 3:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Metrel pod svojo blagovnoo znamko prodaja kitajsko robo. _________________ Še dobro, da bitje srca in dihanje nadzoruje vegetativno živčevje. V nasprotnem primeru nekateri ne bi preživeli niti 24 ur. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
besoft Član

Pridružen-a: Ned 01 Apr 2012 10:22 Prispevkov: 585 Aktiv.: 3.63 Kraj: Žižki - Prekmurje
|
Objavljeno: Sre Jan 29, 2014 4:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Živijo, jaz si lastim MD9060 in sem z njim zelo zadovoljen.
Pa ni kitajska roba.. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slowfly Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07 Prispevkov: 4082 Aktiv.: 17.22 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Jan 29, 2014 4:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne? Kakšna pa? _________________ Še dobro, da bitje srca in dihanje nadzoruje vegetativno živčevje. V nasprotnem primeru nekateri ne bi preživeli niti 24 ur. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
start Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2008 22:59 Prispevkov: 2392 Aktiv.: 11.70 Kraj: Eindhoven, Nizozemska
|
Objavljeno: Sre Jan 29, 2014 4:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Koliko okvirno stane MD9060?
Si ga imel priliko primerjat npr. z Fluke 87-V? Sicer verjetno nista v istem cenovnem razredu ampak če je to Metrelov najboljši merilnik, potem mora biti visoko rangiran.
Če je pod pokrovom kitajček, potem ne bodo ti merilniki nikoli postali legende, kot so to Iskrini merilniki.
Pa sem že upal, da Slovenci še znamo narediti odličen merilnik.
@besoft, se bova lahko ob priliki dobila, da bi si ogledal zadevo.
Še vedno bi raje kupil domač izdelek, kot pa nek tuj. Me res zanima ali je samo cena navita in nič drugega. _________________ Lep pozdrav!
Aljaž T. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
qwertz Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57 Prispevkov: 2743 Aktiv.: 13.21 Kraj: Vrhnika
|
Objavljeno: Sre Jan 29, 2014 8:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem delal včasih v Metrelu, nekateri proizvodi so res kitajski, za konkretnega ne vem, lahko pa vprašam kako je s tem. Pa tudi kak popust lahko uredim.
Metrel je dokaj malo podjetje, ne more si privoščiti recimo inštrumenta, kjer je vse na enem čipu, tako kot to delajo veliki igralci na trgu. Zato so inštrumenti malo večji, težji.
Sicer pa Metrel dela inštrumente tudi za druge velike igralce na trgu, pod njihovo blagovno znamko. Jaz mislim, da niso slabi, sploh cenovno so v redu, drugače bi že prenehali s proizvodnjo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5530 Aktiv.: 24.04 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Sre Jan 29, 2014 9:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Metrel poznam po profi merilcih (strelovodi, izolacijska trdnost itd.) in za ta del lahko rečem, da je zadeva kot se šika.
Za velikoserijske proizvode (kot je npr. multimeter ranga 100 eur, kot omenjaš) pa boš po mojem za isti denar dobil več pri firmi, ki se s tem ukvarja bolj masovno. Žal je tako.
LP, g _________________ ...lahko pa se tudi motim ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kosmaj Član

Pridružen-a: Pon 16 Mar 2009 22:32 Prispevkov: 140 Aktiv.: 0.71 Kraj: Logatec
|
Objavljeno: Sre Jan 29, 2014 10:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem svoj čas bil zelo zagret za nabavo Metrelovega multimetra. Pa sem potem med brskanjem po raznih predstavitvah na netu našel, da se enaki multimetri prodajajo še pod znamko BRYMEN in GREENLEE. Edino kar je , da je metrelov imel kar nekaj višjo ceno. V službi imam njihove tokovne klešče, pa nimam nikakršnih pripomb, delujejo dobro, so ravno prav velike.
Sam sem potem raje nekaj časa vsakodnevno spremljal IBAY in nabavil za simpatičnih 170 eur. agilent U1272A. In mi ni žal. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
start Član

|
Objavljeno: Čet Jan 30, 2014 12:01 am Naslov sporočila: |
|
|
Hvala vam za odgovore.
Sam bi raje kupil domač izdelek, že zaradi spoštovanja do naših podjetij.
Se pa tak multimeter ne kupuje vsak dan, zato se bom v tem primeru raje obrnil na druge firme.
Kot sem po katalogih videl, so ostali merilniki vesoljsko narejeni. Od estetike, do specifikacij. Škoda da nimajo še multimetre na takem nivoju. _________________ Lep pozdrav!
Aljaž T. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ajatola Član

Pridružen-a: Pon 30 Mar 2015 16:37 Prispevkov: 55 Aktiv.: 0.44 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Nov 27, 2015 11:21 am Naslov sporočila: |
|
|
A kdo ve zakaj so Metrelovi multimetri v Sloveniji drazji za priblizno 50% napram Poljski?
Saj bi narocil iz Poljske, samo imajo dogovor z Metrelom, da ne posiljajo v Slovenijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 33.03 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Pet Nov 27, 2015 1:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pa se odpelji na Poljsko.  _________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
qwertz Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57 Prispevkov: 2743 Aktiv.: 13.21 Kraj: Vrhnika
|
Objavljeno: Pet Nov 27, 2015 5:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
To je zato, ker lahko. Ravno tako drugi slovenski izdelki, so dražji kot v tujini. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 498 dni