www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Kateri funkcijski generator?

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Saran
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2009 16:26
Aktiv.: 3.65
Kraj: Zasavje

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 07, 2015 12:17 am    Naslov sporočila:  Kateri funkcijski generator? Odgovori s citatom

Živjo,

Torej malo napredujem pri raznih hobi projektih in si širim domačo delavnico. Sedaj bi pa potreboval generator različnih oblik napetosti. Se pravi funkcijski generator, pa me zanima kateri model priporočate za domačo rabo. Gledal sem že malo po spletu in našel razne modele za 60€ pa tudi tja do 400 EUR in več.

Tale cena je sicer že nekam visoka, želim pa kak model z malo več funkcijami (po možnosti digitalni) in seveda z različnimi oblikami napetosti (sinus, kvadrat, trikot, žaga pa morda še kaj drugega). Dobro bi bilo, da bi se pri kvadratni napetosti dala spreminjati tudi "duty-cycle", ker lahko potem uporabim takšno napetost kot PWM krmiljenje. Kakšnih pretirano visokih frekvenc ne potrebujem.

Kateri model priporočate za nakup?

lp

elson2k
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 18:09
Aktiv.: 8.69
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 07, 2015 12:26 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem si ogledoval tole; http://www.banggood.com/FY3224S-24MHz-Dual-channel-Arbitrary-Waveform-DDS-Function-Signal-Generator-Sine-Square-Wave-Sweep-Counter-p-1014034.html

Za moje potrebe funkcij še preveč, zgornja frekvenčna meja več kot dovolj, cena pa tudi...

arksi
Član
Član

Pridružen-a: Sre 03 Sep 2008 10:19
Kraj: Dolenjska

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 07, 2015 8:38 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tako kot je že elson2k napisal je za hobij potrebe omenjeni DDS kar dobra in cenovno ugodna napravica.
Tukaj je še malo cenejši.

Za kaj bolj resnega, predvsem v zanesljivosti delovanja, pa tole....

LP
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Saran
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 07, 2015 11:45 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zgleda zanimivo. Mar lahko kdo priporoči kakšno trgovino kjer bi se zadevo splačalo kupiti (cena, garancija, itd.)? Pri nas so cene ponavadi višje, imamo pa enostavno garancijo. V tujini so cene nižje samo je pa vprašanje glede garancije ter popravil in še poštnine zraven.

lp

arksi
Član
Član

Pridružen-a: Sre 03 Sep 2008 10:19
Kraj: Dolenjska

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 07, 2015 2:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Saran je napisal/a:
Zgleda zanimivo. Mar lahko kdo priporoči kakšno trgovino kjer bi se zadevo splačalo kupiti (cena, garancija, itd.)? Pri nas so cene ponavadi višje, imamo pa enostavno garancijo. V tujini so cene nižje samo je pa vprašanje glede garancije ter popravil in še poštnine zraven.

lp

Saran se mi zdi, da si sedaj pa že malo prezahteven postal. Ti bi rad poceni funkcijski generator in še garancijo za povrhu. Za tak denar (Ebay....cca60€) tega v Sloveniji ne boš dobil v nobeni trgovini (vsaj jez ne vem zanjo).

Tale je, menda, v Slovenskih trgovinah najcenejši. Seveda je zraven tudi garancija, ampak je cena "malce" višja.

Če bi se odločil za tega z Ebaya imaš po nakupu še nekaj časa, da generator preizkusiš, in če ne deluje lahko zahtevaš povrnitev stroškov. Kakšne dolgoletne garancije pa, mislim, da ne boš dobil. Omenjen prodajalec z Ebay pošilja v po pošti brezplačno.

Pri Banggood spletni trgovini ne vem kako je z garancijo. Bo kdo drugi povedal, ki ima izkušnje s tem.

Če nimaš računa na PayPal-u poprosi nekoga, da ti naroči.....

LP
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Saran
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 07, 2015 3:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kolikor vem, morajo garancijo po zakonu dati zraven vse trgovine, ki prodajajo takšno elektroniko v EU. Zato sem pač spraševal za kakšno vredu trgovino. Zmotil sem se pa, ker sem predpostavil, da je tale modul od nekega evropskega proizvajalca, je pa očitno kitajski.

Sedaj mi je vse jasno.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 8 dni