|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
monaco Član

Pridružen-a: Sre 06 Jul 2005 21:12 Prispevkov: 254 Aktiv.: 1.07 Kraj: Koroška
|
Objavljeno: Tor Dec 08, 2015 10:48 am Naslov sporočila: Dnevni reset |
|
|
Ena ip kamera mi vsake 2-3 dni zamrzne stream in pomaga samo reset.
Prosim za predlog kake enostavne in poceni rešitve (z minimalno porabo elektrike), ki bi vezal na DC kablu in bi cca 1x dnevno za 2 sekundi prekinilo napajanje, da se zadeva na novo postavi.
_________________ Kdor ne sprašuje, bo trapast umrl. by Hektor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
int47 Član

Pridružen-a: Pon 15 Dec 2003 0:10 Prispevkov: 2105 Aktiv.: 8.86 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Dec 08, 2015 7:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
-Stikalna ura. Npr ta je 12V
-Doma narejeno vezje: uporabi npr 4093 in 4060.
S 4060 narediš 1. oscilator na tretji strani PDF dokumenta.
Nato iz ustrezno počasnega izhoda pripelješ signal na vezje iz priponke s 4093.
RC člen določa čas izklopa.
Z dioda ni potrebna, če napajalna napetost nikoli ni višja od max. dovoljene napetosti Ugs uporabljenega mosfeta.
Pri napajalni napetosti pod 10V uporabi t.i. logic level mosfet.
Napajalna napetost mora biti manjša od 15V.
Opis: |
|
 Download |
Ime datoteke: |
low pulse circuit.PNG |
Velikost datoteke: |
4.6 KB |
Downloadano: |
22 krat |
_________________ Kdor ni skregan, ni Slovenc ! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.68 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Sre Dec 09, 2015 8:18 am Naslov sporočila: |
|
|
Je to kakšna poceni kitajska (vrtiljiva) kamera? Moja je tudi občasno štekala, dokler nisem dal IP na fiksnega. Od takrat je še nisem resetiral. Poskusi najprej to - ali v kamero vpiši fiksni IP ali pa v routerju fiksiraj nek IP na MAC od kamere, da ji ga ne bo spreminjal.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
GUMY trgovec

Pridružen-a: Sre 22 Sep 2010 11:03 Prispevkov: 487 Aktiv.: 2.71 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Sre Dec 09, 2015 9:26 am Naslov sporočila: |
|
|
TPL5110 ali TPL5010 je fina zadeva za take aplikacije.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
monaco Član

|
Objavljeno: Ned Dec 27, 2015 9:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
protoncek je napisal/a: |
Je to kakšna poceni kitajska (vrtiljiva) kamera? Moja je tudi občasno štekala, dokler nisem dal IP na fiksnega. Od takrat je še nisem resetiral. Poskusi najprej to - ali v kamero vpiši fiksni IP ali pa v routerju fiksiraj nek IP na MAC od kamere, da ji ga ne bo spreminjal. |
Hunt. Kar resna zadeva. Imam 3 identicne z istim sw. Imam vse na fiksnem IP. 2 delata bp, ena nagaja...
Bi mi bil kdo pripravljen to narediti za kakšno pivo + seveda plačilo materiala?
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Ned Dec 27, 2015 10:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Malce nerodno, oziroma narobe sem zgoraj napisal...namreč, pri meni ni bil toliko kriv dinamični IP, ampak bolj dejstvo, da imam dva wifi routerja in kamera je po Murphy-u montirana tako, da od obeh vleče približno enako močan WiFi signal, zato je preklapljala z enega routerja na drugega. Zato sem na drugem routerju z MAC filtrom blokiral povezavo, da je zdaj povezana izključno na prvega.
Glede na to izkušnjo bi rekel, da je problem lahko prepogosto povezovanje, oz. padanje povezave...torej, če imaš tvoje kamere povezane preko wifi-ja, sledi vprašanje: a imaš tam, kjer je problematična kamera dober signal? Če imaš UTP kabel, je sicer manj verjetno, a lahko je recimo slab/poškodovan ali konektor narejen slabo (se mi je že zgodilo)...
Če imaš tri kamere, dve zamenjaj med seboj, pa boš hitro videl, ali je problem v kameri ali v povezavi.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
monaco Član

|
Objavljeno: Pon Dec 28, 2015 6:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Lan kabel. Ravno zaradi tega problema sem kamere ze manjal in dal to na manj "rizično" mesto, toda vseeno bi rad da deluje tudi kadar jo pozanim izklopit.
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Pon Dec 28, 2015 6:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Potem pa naredi, kot ti je nekdo zgoraj predlagal: digitalna programska ura, pa jo sprogramiraš, da recimo ob treh ponoči za eno minuto izklopi napajanje. Najceneje in najbolj enostavno.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
monaco Član

|
Objavljeno: Pon Dec 28, 2015 9:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Saj sem nameraval narediti vezje kot predlagano, samo sem ugotovil, da nikjer v bližini ne morem kupiti komponent, niti nisem vec siguren ce bi sploh znal do konca narediti. Zato prosim ce bi mi bil kdo pripravljen to narediti.
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 7 dni