|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.75 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Čet Nov 05, 2015 6:19 pm Naslov sporočila: HP LaserJet 2300n-problem z Jetdirect kartico |
|
|
Zdravo!
Zanima me, če je še kdo imel probleme z omenjeno kartico. Kartica je vstavljena v printer, vendar je v meniju ne najde. Kako postopat?
Za odgovore se zahvaljujem že v naprej. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jozede Član

Pridružen-a: Sob 19 Jul 2014 18:32 Prispevkov: 388 Aktiv.: 2.92 Kraj: Jesenice
|
Objavljeno: Čet Nov 05, 2015 7:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sicer nimam ravno tega printarja, mogoče ti bo pomagalo, če najprej sprintaš iz menija "configuration page" na tem izpisu so podatki o nastavitvah na kartici. Nato lahko v gonilnikiu na računalniku preveriš, če je printerju dodeljena pravilna adresa. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.75 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Pet Nov 06, 2015 10:51 am Naslov sporočila: |
|
|
Zdaj če prav vidim, je na pa pirju sploh ni, kar bi zame pomenilo kot, da fizično ni vstavljena pa čeprav je. Kaj se mi je pri hudiču spet polomilo? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
DusanK Član

Pridružen-a: Pon 19 Nov 2012 23:46 Prispevkov: 1972 Aktiv.: 12.87 Kraj: Medvode - med vodami
|
Objavljeno: Pet Nov 06, 2015 12:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Na drugem listu bi morala biti mrežna konfiguracija in nastavitve. Očitno je tiskalnik ne zazna.
Poizkusi še Cold Reset, ki se po spodnji proceduri prikaže v meniju.
1. Shut the printer down and wait for it to power off. Press the “Power” button to restart the computer on your printer.
2. Watch the display on the 2300DN printer and wait for the memory count to begin. Press and hold the button that looks like a check mark. Hold that button until the LED lights flash and stay on steady.
3. Release the check-mark button, then press the up or down arrow until you see the “Cold Reset” option. Press the check-mark button again to confirm the reset.
Vir
Poročaj.
Če ne pomaga je s kartico nekaj narobe. Fizično jo še 1x odstrani in dobro pritrdi nazaj. Lahko je tudi že kak slab spoj pod čipi. Z vročim zrakom se včasih kaj čudežno tudi popravi. _________________ Največji čar - električar |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

|
Objavljeno: Pet Nov 06, 2015 2:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
NE deluje. Izgleda je nekaj moralo fizično it narobe. Verjetno bo potrebno Philipsov ARM pogret.
Kakšna je že priporočena procedura 280 stopinjeC, pa malo tekočega fluxa, pa ostale komponente zavarovat? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

|
Objavljeno: Čet Nov 12, 2015 10:36 am Naslov sporočila: |
|
|
Sem včeraj potem, ko sem zgruntal kako se ga podre potegnil to kartico skupaj z matično ploščo ven. Na idejo mi je prišlo, da bi na konektorju tako matične kot JetDirect kartice ponovno pocinil spajko vio za vio. Tako sem tudi naredil, potem pa še špricnil na same kontakte nekaj kontakt spreja in zložil skupaj pri odprtem ohišju, se pravi brez privijačene zaščitne pločevine. Rezultat je zaznana kartica, ki pa je zaenkrat brez nastavitev, saj se jih moram še naučiti uporabljati
Zaenkrat pri naslovih piše povsod 0.0.0.0. Sicer sem poskušal ročno vnesti parametre vendar jih pa ne znam shraniti, saj sem potem simuliral izpad elektrike, kjer so parametri spet šli na tovarniško nastavitev. Res morem poiskat kakšne pametne navodila, precej več mi je že pomagal youtube, iz navodil na uradni strani se nisem znašel. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
DusanK Član

Pridružen-a: Pon 19 Nov 2012 23:46 Prispevkov: 1972 Aktiv.: 12.87 Kraj: Medvode - med vodami
|
Objavljeno: Čet Nov 12, 2015 11:39 am Naslov sporočila: |
|
|
Mislim, da jo moraš prej omrežiti, torej priklopiti mrežni kabel v svojo mrežo, da dobi preko dhcp nek IP naslov, če ga ne dobi ga moraš ročno vpisat glede na ostale naslove, ki so v tvoji mreži.
Najprej preveri, če ti self test sprinta tudi drugo stran lista kjer so mrežne nastavitve in podatki. Če ti, potem je tiskalnik zaznal mrežno kartico, po vsej verjetnosti imaš JetDirect 615n, ti piše na zunanjem robu. Googlaj po tej oznaki.
mogoče bi bilo zdaj, ko ti tiskalnik zazna mrežno kartico narediti COld Reset po zgornjih navodilih. Prej je šel ColdReset v prazno.
Na hitro nekaj googlanja:
1
2
3 _________________ Največji čar - električar |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

|
Objavljeno: Čet Nov 12, 2015 3:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Izgleda, da sedaj pa bo. Sem ga priklopil na en mali routerček pa naredil cold restart. Pognal še enkrat configuration page kjer mi sedaj pokaže nekaj več uporabnega.
Ja kartica je JetDirect 615n.
Zaenkrat sem zadevo splaniral zvezat na kartico v računalniku, potem ko bom prepričan, da je vse prav nastavljeno in da deluje kot mora sem nameraval dati printer na drugo mesto, ker je precej velik za mojo mizo. Moral sem mu dobiti en večji kos iverne plošče, ker čene mi ni stal cel na mizi in sta tački printerja bile 5cm čez rob mize. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

|
Objavljeno: Ned Dec 06, 2015 4:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
Evo pa sem spet prišel do enega čudnega problema. Ali se s tem tiskalnikom res ne da tiskat normalno obojestransko kot pri ostalih tiskalnikih?
Gledam navodila in nastavitve v gonilnikih in mi ni nič jasno. Do sedaj kar sem premogel tiskalnikov so vsi imeli podporo obojestranskega tiskanja.
Kako bi lahko rečil problem obojestranskega tiskanja? V meniju ima menda opcijo „job” katera naj bi omogočala shranjevati strani. Malo sem razmišljal, če gonilnik ne zna razporediti listov za obojestransko printanje, bi bilo to potrebno shranit v napravo pod „job” ter v drugi rundi z obrnjenimi listi vstaviti v predal 1. Privzeto namreč vleče papir iz predala 2. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
DusanK Član

|
Objavljeno: Ned Dec 06, 2015 8:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ta model tiskalnika nima duplex enote. Žal.
Imajo jo modeli 2300d, 2300dn in 2300dtn.
Drugače pa načeloma gre, ja, najprej sprintaš lihe strani, jih daš vse skupaj nazaj v isti predal/podajalec in tiskaš sode strani. Le obrniti jih moraš prav. _________________ Največji čar - električar |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

|
Objavljeno: Pet Dec 18, 2015 1:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
S čim pa si vi pomagate pri hitrejšem in lažjem obojestranskem printanju, kadar je v igri veliko strani printer pa tega ne omogoča? Meni se včasih zna to precej ponesrečiti in moram metat v smeti barvo in papir. Včasih pride sestra domov in rabi sprintat za fascikel prosojnic za predavanja. Ponavadi so te v .ppt obliki pa nisem še pogruntat sistema, kako bi to šlo enostavneje. Ponavadi za odpiranje .ppt ali pa .doc uporabljam libreoffice paket za .pdf pa foxit reader.
Aja, da bi bila stvar še bol zahtevna in več zmede pri .ppt datotekah, dajamo običajno po 4 strani na eno stran papirja. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni